Haydi! 1 ünite kan verin, 3 cana can verin.

Kızılay Soğanlık Şube Başkanlığı duyarlı vatandaşları kar vermeye davet etti.

Haydi! 1 ünite kan verin, 3 cana can verin.
Kızılay Genel Merkezinin kan stokları ile ilgili yapmış olduğu çağrı üzerine Türk Kızılay Soğanlık Şube Başkanı Murat Çalış “bu çağrı bir Milli Seferberlik çağrısıdır” dedi.

1 ünite kan, 3 can kurtaracak.

Kızılay Soğanlık Şube Başkanı Murat Çalış, Milli Seferberlik Çağrısı yaparak kan bağış kampanyası dolasıyla yayınladığı mesajda;
"Kan stoklarımız yetersizdir. Vatandaşlarımızdan ülke genelinde kan bağışı desteği bekliyoruz. 1 ünite kan, 3 can kurtaracak. Ağır kış koşullarından dolayı düşen kan bağışları nedeni ile stoklarımızda kırmızı alarm verilmiştir. Malumunuz kan sürekli bir ihtiyaçtır. Ülkemiz genelindeki 1300 civarındaki hastaneye desteklerinizle her iş günü yaklaşık 11.000 ünite kan tedarik etmek zorunda. Ülke genelindeki 250 kan bağış noktamıza 18-65 yaş arası sağlıklı bireyleri bekliyoruz. Erkekler yılda 4 kez, kadınlar ise 3 kez kan verebilir" dedi.

 
Çalış "Bu nedenle 10 Ocak 2017 Tarihinde Kartal Neyzen Tevfik Meydanında Kızılay Soğanlık Şubesi olarak Kan Bağış Kampanyası düzenleyeceğiz. Salı günü sabah saat 10:00’da başlayacak olan Kan Bağış kampanyamız akşam saat 19:00’a kadar devam edecektir. Başta Genel Merkezimizin çağrısı üzerine yapacağımız bu kampanyaya tüm vatandaşlarımızın gerekli ilgiyi göstermesini rica ediyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.


Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2017, 00:42

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17