SP Pendik İlçe Başkanı Ahmet TÜRKCAN "Her 100 kişiden 21 gencimiz işsiz"

SP Pendik İlçe Başkanı Ahmet TÜRKCAN

Saadet Pendik Ocak Ayı Divanının konuğu Fethullah Erbaş’tı…

Saadet Partisi Pendik İlçe Başkanlığının olağan ilçe divan toplantısına katılan GİK üyesi Fethullah Erbaş zaman tünelinde keyifli bir seyir dinlettirdi.

Saadet Partisi Pendik İlçe Başkanlığı olağan kongreden sonra oluşturulan yeni yönetim kurulu ile çalışmalarına ara vermeden, hız katarak devam ediyor. 12 Şubat 2011 Cumartesi günü Pendik Atatürk Kültür Merkezinde aylık olarak gerçekleştirdiği ilçe divan toplantısını Efrail Ozan’ın başkanlığında yaptı. Toplantıya Genel İdare Kurulu Üyesi Fethullah Erbaş, İl Yönetim Kurulu üyesi Ali Yüksel, Mehmet Ali Özgür, Dilaver Koçar, İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ve mahallerden katılım sağlandı.

Toplantının açılış konuşmasında gündemi değerlendiren İlçe Başkanı Ahmet Türkcan; Yeni yönetim kurulu ile tüm teşkilat kademeleri yeniden gözden geçirip değerlendirdik. Bu değerlendirme neticesinde yeni bir ivme yakaladık. İnşallah bu ivmeyi seçime kadar arttırarak devam ettiririz.” dedi. Konuşmasına devam eden Türkcan; “Önümüzde genel seçim var ve bu seçime çok kısa bir zaman kaldı. Artık odaklanmamız gereken, tempomuzu giderek arttırmamız gereken bir seçim var.” dedi. Dünyada gelişen olayları da değerlendiren Türkcan; Mısır’da 17 günlük bir dirençten sonra Hüsnü Mübarek görevini bıraktı. Görevini bırakırken dikkatlerden kaçan önemli bir ayrıntı vardı. Bu ayrıntı olanların perde arkasını görmek açısından iyi bir nüanstır. Hüsnü Mübarek, 17. günün sabahında görevinin başında olduğunu açıkladı, bu açıklamanın hemen ardından CIA başkanı “Mübarek bugün görevini bırakacak” dedi, akşam Mübarek’ten yeni bir açıklama geldi “Görevimi bırakıyorum.” İşte göstermeye çalıştığımız perde arkası bu, olaylar spontane (kendiliğinden) gelişmiş olsa da dış güçlerin müdahalesi ile sürdürülmektedir. Mısır halkı bu konuda uyanık olması gerekir, dış güçler tarafından halktan birini seçtirip kendilerine hizmet ettirmelerine izin vermemeliler.” dedi.

 Tarım dışı işsizlik oranı %14,1

Konuşmasında Türkiye ekonomisini değerlendiren Ahmet Türkcan; “TUİK verilerine göre Türkiye’de tarım dışı işsizlik oranı %14,1. Buda 10 Milyon 293 kişi işsiz demek. Genç nüfusta işsizlik oranı ise %21,3. Her 100 kişide 21 gencimiz işsiz. Bunun dışında GSMH yükseliyor, tabi yükselir. Borçlar artarsa GSMH yükselir. Artık borçsuz insan kalmadı. Önce tüketip sonra ödettiriyorlar. Ekonominin yanında sosyal anlamda da yanlışlıklar yapılıyor. Önce Davos’ta “One minute” diyeceksin, İstanbul’da Yahudi bayramı için devlet erkanını sinagoga göndereceksin. Ey AKP sizin bu yaptığınız “Yahudi bayramını resmileştirmektir” Vukuat bir değil ki, Sümela manastırı ayini, Akdamar ayini, Heybeliada ruhban okulu izni daha birçok vukuat sıralanabilir. Bize empoze edilmek istenen değerlere kavramlara karşı Allah’a hamd olsun ki dur diyebilecek İnancımız, ferasetimiz, izanımız ve en önemlisi teşkilatımız var.” dedi.

 Türkiye’nin ve Dünyanın her zaman olduğundan daha fazla Mili Görüşe ihtiyacı var…

Toplantının siyasi konuşmalar bölümünde söz alan Fethullah Erbaş konuşmasına Milli Nizam partisiyle başlayarak zaman tünelinde seyrin tadını hissettirdi. Konuşmasına devam eden Erbaş; “ Dünya ırka, milliyetçiliğe dayalı bir mücadele içine girerek Ümmet bilincini yok etmiştir. Bugün gelişen olayların birçoğu ırk, milliyetçilik esası üzerinden cereyan etmektedir. Dünyada gelişen olaylar göstermektedir ki Türkiye’nin ve Dünyanın her zaman olduğundan daha fazla Milli Görüşe ihtiyacı var. Bu yüzden Milli Görüşçüler her zaman dimdik ayakta durmak zorundadırlar. Gecesini gündüzüne katıp çalışmak zorundadırlar.” dedi.

 Toplantı bu bölümden sonra basına kapatıldı. Basına kapalı gündemde birim raporları takdim edilerek müzakere edildi. Daha sonra dilek temenniler bölümüyle divan devam etti.

 Raporların müzakeresi ve dilek-temenniler maddesinde konuşan divan üyeleri birçok konuda öneri ve görüşlerini dile getirdi. Dilek ve temenniler konuşmalarının ardından kapanış konuşması için kürsüye çıkan ilçe başkanı Ahmet Türkcan, raporların müzakerelerinde söz alan konuşmacıların sorularını yanıtladı, müzakereye konu olan eksikliklerin giderilmesi için çaba sarf edeceklerini dile getirdi.

 Dilek ve temenniler bölümünde konuşanlara teşekkür eden Türkcan; “kürsüye çıkıp görüş ve önerilerini sunan her teşkilat mensubu bizim için önemlidir. Böyle toplantılarda birbirimizin eksiklerini ortaya koyabilirsek hedefimize yaklaşmakta bir adım daha öne geçeriz.” dedi. Konuşmasına yoklamaları değerlendirerek devam eden Türkcan, divan toplantısına katılması gereken üyelerin birçoğunun burada olduğunu ve bu katılımlarından dolayı teşekkür ettiğini dile getirdi.

 Kapanış konuşmasının ardında divan başkanı katılanlara teşekkür ederek divan toplantısını kapattı.

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2011, 06:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17