KARTAL ÜLKÜ OCAKLARI 9 IŞIK DOKTİRİNİ İLE İLGİLİ SEMİNER DÜZENLEDİ

KARTAL ÜLKÜ OCAKLARI 9 IŞIK DOKTİRİNİ İLE İLGİLİ SEMİNER DÜZENLEDİ

 Kartal Ülkü Ocakları düzenli olarak düzenlediği seminerlerin bu haftaki konuğu, MHP İstanbul İl eski Başkan yardımcısı Av. Uğur Tarhan, konu ise 9 Işığın 7.maddesi olan "Hürriyetçilik ve Şahsiyetçilik" oldu.

 Kartal Ülkü Ocakları'nda, Ocak Başkanı Aydın Güngör Tarafından düzenlenen ve Av. Uğur Tarhan'ın konuşmacı

olarak katıldığı seminere, MHP Kartal İlçe Başkanı H.Metin Özüpek ve İlçe yöneticileri, MHP Pendik Belediye Başkan adayı Dr.Umur Arıkan Kartallı Bozkurtlar ve Asenalar katıldılar.

Ocak Başkanı Aydın Güngör, seminerlerin aralıksız süreceğini, ilk hedeflerinin gençleri her konuda eğitmek olduğunu belirtti.

 9 IŞIK DOKTİRİNİ NEDİR

9 Işık Doktrini, Alparslan Türkeş tarafından Millî Doktrin olarak ortaya konulan ülkücülüğün ana ilkeleridir.
9 Işık doktrini, 1965'te
Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi (CKMP)'nin, 1969 yılından itibaren de Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'nin programının temelini oluşturur.
Alparslan Türkeş bu tezini, başta
kapitalizm, faşizm, liberalizm ve komünizm olmak üzere yabancı doktrinler ve yönetim sistemlerine karşı bağımsız son Türk devletini koruyabilmek için, millî bir görüş etrafında birleşmek için ortaya koymuştur.

“Milletler yabancı kuvvetlerin orduları ve diğer maddi güçleri tarafından yok edilmeden önce, manevi ve fikir güçleri tarafından esaret atına alınırlar. Böyle bir toplumun esir ve yok olması kesin hale gelir...”      Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ

Haber: Necdet Türküzel

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2011, 13:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17