Pendik Belediyesi'nden “Sigarayla Savaş” kampanyası

Sosyal sorumluluk çerçevesinde aralarında “Oyuncak Kampanyası”, “Ödüllü Atık Toplama” ve “7’den 77’ye Pendik Okuyor” un da bulunduğu çok sayıda projeye...

Pendik Belediyesi'nden “Sigarayla Savaş” kampanyası

Sosyal sorumluluk çerçevesinde aralarında “Oyuncak Kampanyası”, “Ödüllü Atık Toplama” ve “7’den 77’ye Pendik Okuyor” un da bulunduğu çok sayıda projeye imza atan Pendik Belediyesi, bu kez “Sigarayla Savaş” kampanyası başlattı.

Marmara Üniversitesi’nden akademisyenlerle birlikte dört yıl sürecek kampanya kapsamında, seminerlerden tiyatrolara onlarca farklı etkinlik düzenlenecek.

‘Sigarayla Savaş’ kampanyası ile sigara ve uyuşturucuya karşı gençleri korumak, bağımlılığı olanları tespit edip onları bu alışkanlıklardan kurtarmak hedefleniyor. Kampanyanın hedef kitlesi şimdilik lise öğrencileri, öğretmenler ve onların aileleri. Kampanya, ilçedeki 25 lisede uygulanacak. Dört yıl sürmesi planlanan çalışma Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilecek.


Akademisyenler hem araştıracak hem de bilgilendirecek

Yapılacak çalışmada akademisyenler, anketler aracılığı ile durum tespiti yapacak. Aynı zamanda okullarda ve kültür merkezlerinde seminerler verilecek. Bunların dışında kampanyaya ilgiyi daha da arttırmak adına tiyatro gösterileri ve sürpriz yarışmalar düzenlenecek. Dört yıl sürecek çalışmada düzenlenen anketlerle elde edilen veriler ile öğrencilerin ve ailelerin sigara kullanımına yaklaşımlarındaki değişim gözlenecek.

Başkan Şahin kendi hayatından örnek verdi, gençleri uyardı


Kampanya konusunda gittiği her okulda, öğrencilere ve velilere “Kitap okuyun.” tavsiyesinde bulunan Belediye Başkanı Kenan Şahin, bu kez de “Sigaradan uzak durun.” mesajını veriyor. Buhara İlköğretim Okulundaki anaokulu açılışında, ilköğretim öğrencilerinin ailelerine de mesaj veren Başkan Şahin: “Küçükken babamdan görüp bir kere sigara içmeyi denedim. Bir daha da hiç içmedim. Babam hasta olunca sigarayı bıraktı. Sizler sigara içen anne ve babalarınızı, ‘Bana kötü örnek oluyorsunuz, sigarayı bırakın.’ diye uyarın.” dedi.

Neler Yapılacak?


- İlçe genelinde sigarayla ilgili anketler yapılacak

- Periyodik olarak konferans, seminer ve tiyatro gösterileri düzenlenecek

- İlgiyi arttırmak adına sürpriz hediyeli sürpriz yarışmalar organize edilecek

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2012, 20:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17