Pendik Belediyesi 10 ton atık toplayan her okula Sinevizyon salonu yapacak

Pendik Belediyesi, hem eğitim hem de çevre için yepyeni bir projeyi başlatmaya hazırlanıyor. Buna göre, 10 ton atık toplayan her okula belediye tarafından Sinevizyon salonu yapılacak. Proje kapsamında okullara, Çevre...

Pendik Belediyesi 10 ton atık toplayan her okula Sinevizyon salonu yapacak

Pendik Belediyesi, hem eğitim hem de çevre için yepyeni bir projeyi başlatmaya hazırlanıyor. Buna göre, 10 ton atık toplayan her okula belediye tarafından Sinevizyon salonu yapılacak.

Proje kapsamında okullara, Çevre Koruma Müdürlüğü tarafından kumbaralar (atık toplama kutuları) dağıtılacak. Kumbaralarda biriktirilen geri dönüşüme uygun atıklar 10 tonu bulduğunda ise belediye ekipleri harekete geçerek toplanan atıkları geri dönüşüm firmasına verecek.  Bu aşamadan sonra ilgili okula  projeksiyon, perde, ses sistemi ve diğer teknik malzemelerin bulunacağı tam teşekküllü bir Sinevizyon salonu kurulacak. Böylece Pendik’te hem çevre hem de eğitim adına önemli bir adım atılmış olacak. Proje gerçekleştirilmeden önce  atıkların geri dönüşüme kazandırılması konusunda öğrencilere eğitim verilirken bu konuda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile işbirliği yapılacak.

“Geri dönüştürülebilir atık çöp değildir.”

Bu proje ile toplumda ‘Her atık çöptür.’ algısını kırmayı amaçladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Kenan Şahin: “Daha yaşanılabilir bir Pendik için çevre temizliğine çok önem veriyoruz. Bu konuda en son teknolojiyi kullanıyoruz; ancak temizlikte istenilen seviyeyi vatandaşların desteği ile yakalayacağız.” dedi. Bu konuda eğitim camiasına büyük görevler düştüğünü belirten Başkan Şahin: “ İnanıyorum ki bu proje, öğrencilerimizin çevreye olan duyarlılığını artırmaya ve okullar eliyle toplumun çevre bilincinin oluşmasına katkıda bulunacaktır.” şeklinde konuştu. Başkan Şahin, projenin şubat ayının sonuna doğru başlayacağını da sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2012, 21:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17