Kamer Gök İlçe başkanlığına adaylığını açıklayarak " ilmik geçirmek isteyenlerin ümüğünü sıkın arkadaşlar"

Kamer Gök İlçe başkanlığına adaylığını açıklayarak

Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Av. Kamer Gök, CHP Kartal İlçe Başkanlığı’na aday olacağını açıkladı.

Toplantıya Soğanlık Eski Belediye Başkanları Bahtiyar Kuru, Niyazi Toguç, CHP Kartal  Eski İlçe Başkanları Yüksel Çiftçi, Haydar Oğuz, A.Doğan, Kadir Can, Nurettin Sarıbal, Aydın Koç, Hasan Karaman, İlçe Yönetimi, Kartal Belediyesi Meclis üyesi ve Başkan Yardımcısı Ali Rıza İkisivri, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Meclis üyesi Gülseren Böyüktaş, İmkan Demirci, Atilla Duman, Ahu Zengin Kaygusuz, İbrahim Doğan, Metin Uluyurt, Kemal Uyan, Seyfullah Ongan, Kadın Kolları Başkanı Gülçin Zaza, Gençlik kolları Eski Başkanı Yusuf İkisivri, Başkan Öz’ün danışmanı Nizamettin Zorgül, Karyapsan A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Nas, Kartalspor A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Binali Aydın, Eski Meclis üyesi Binali Karaman, Mahalle Birim Başkanları, Genel kurul Delegeleri ve partililer katıldı.

"Çok ciddi ve sert bir konuşma yaptı, destek istedi"

Kendisine gösterilen yoğun ilgi ve destekle moral bulan Av. Kamer Gök,  sert açıklamalar yaptı ve bazı göndermelerde bulundu. Av. Kamer Gök,  eski ve yeni iç gelişmelere de dikkat çekti. Kürsü hâkimiyetine hatiplik becerisini de yansıtan Gök’ün etkileyici konuşmaları coşkulu alkışlarla kesildi. Gök, konuşmasına başlamadan önce İlçe Yönetim Kurulu üyesi Tamer Vurun, Gök’ün başarılarla dolu olan kısa özgeçmişini açıkladı. Daha sonra coşkulu alkış tufanı altında kürsüye davet edilen tecrübeli politikacı Av. Kamer Gök, konuşmasına şöyle başladı: “Hanımefendiler beyefendiler Basınımızın sayın temsilcileri sevgili gençler. Ben bu toplantıda bir miktar içinde bulunduğumuz siyasal durumu sizlerle paylaşa cam. Bu yaptığımız iş nedir? Sosyal Demokrat hareket içerisinde, Kongreler üzerinde neler elde edilir ve bizim ne elde etmemiz konusunu bir miktar konuşacağım ve tamamlamış olacağım.

"Şimdi o çatıyı yıktılar ellerinde balyoz ve çekiçle  içindi inşaat kuruyorlar."

Sevgili partililer bugün içinde bulunduğumuz siyasal dönemde koşulların giderek ağırlaştığını hep birlikte görmekteyiz. Cumhuriyet döneminin bütün tarihsel birikimlerini dışarıya koydular. Uzunca bir dönemden beri Cumhuriyet döneminin tarihsel birikimine, tarihsel demokratik birikimlerine kin ve husumet içinde yürüyen bir damar finale doğru gidiyor. Şöyle ifade etmek istiyorum bu durumu; bir çoğumuz eski Adalet Partisi'ni hatırlarsınız. O zamanlar bu iki büyük siyasal dinamiğin ortasında bir büyük devlet organizasyonu vardı. Ordusuyla, polisiyle, idari yapısıyla. O büyük omurga siyasi militanlardan, partizanlardan oluşmuş bir yapı değildi. Siyaset karşısında kısmen bağımsız özet  duyuyordu. Şimdi o çatıyı yıktılar ellerinde balyoz ve çekiçle  içindi inşaat kuruyorlar. Bir hızla bütün tarihsel birikimlerimizin aksine doğru bir yola girmiş  bulunmaktadır.” Hatırlatması yaptı.

"Gündüz insan gece kurt olan"

Gök, şöyle devam etti: “ Büyük geleneğin mirasçısı olan bizler, tam bağımsız Türkiye’nin mirasçısı olan bizler bu süreci değiştirmek zorundayız. Ve ben böyle tarihsel bir birikimin sahibi olarak sırtını buraya dayamış bir Cumhuriyet Halk Partili olarak sadece  Kartal İlçe Başkanlığına aday değilim. Bir büyük yürüyüşe adayım omurgayı kaldırmak için adayım. Bir yandan şirinlik yaparak bir yandan arkadan tekmeleyen arkadaşlara karşı bir yarışmacı değilim ben. Değerli arkadaşlar bakın ne oldu? Temin ifade ettim o omurgayı nasıl indirdiler. Özel ordu, profesyonel ordu başlığı altında parti militanlarını hızlı ordunun yapısına yerleştiriyorlar. Bir büyük siyaset dinamiğine dönmek zorundayız biz. Bir şeyi daha söylemek istiyorum. Sosyal Demokratlar vicdanlıdır azizdir haşir attır. Bunu bilmeyen ‘de Sosyal Demokrat değildir. Gündüz insan gece kurt olan bizim tarihsel birikimlerimizi, geleneklerimizi ve yürüyüşümüzü kirliliğe hapsedenlere karşı sizi uyarıyorum. Bu seçimlere Kartal Belediye Başkanı girmiyor. Yarışmanın önünde Kamer Gök’tür tartışmaya yüreğiniz yetiyorsa buradayım bu sürece herkes değer katmalıdır. Bu süreç bizi büyütmeli “ ifadesini kullandı.

"Milletvekili olanlara da bu hesabı soracağız o defter açıktır duruyor.”

İl Başkanlığı deneyimi de bulunan Av. Kamer Gök, “ Kongreler partiye yönelik süreçler değildir, hele kirlilik üreten süreçler hiç değildir. Sevgili partililer birkaç gün öncesini hatırlayın orada rol alıp yetkili olanları da bir hatırlayın bakalım. Hak hukuk ve adalet vermeyi esirgeyenleri hatırlayın. Geldiğim gün o kapıları kapatacağımı ifade etmiştim. kapattık.  Kongrelerinizi yaptınız Hanımefendileri öne aldınız. Gençlerimizi temsil ettirdiniz. Hepinize kutlu olsun. Hiçbir müdahalem olmadı. Parti yetkililerine ifade ettim. Doğrudan Demokrasiyi uygulayacağım dedim. “Evet, bizde böyle düşünüyoruz” dediler. O nedenle burada görev yapıyorum şimdi bir büyük doğum yaptı Kartal İlçesi partinin Merkez Yönetim Kurulu’nda konuşuldu. İki sayın genel başkan yardımcısı bana ifade ettiler Birisi sayın Gürsel Tekin Bey “Çok önemli işler yaptınız bizim partililerimize unutturduğumuz tarihsel birikimimizi ve geleneksel ve demokratik değerleri hatırlattınız. Teşekkür ediyorum.” Dedi.

Dünde burada bir sayın milletvekili arkadaşımız ifade etti. Kartal’ın yaptığı bu iş Ankara’da en geniş manada  konuşuluyor. İstanbul ve Türkiye’de bizim yaptığımız bu işi yapan bir başka ilçe olduğunu söyleyen varsa buradan ayrılıyorum. Ben ADAY değilim kirlilik yayarak gezenler bu demokratik sürece karşı adaydırlar. Bana karşı aday değiller. Bu çocuk doğdu bunu büyütüp geliştiremesek yarın insanlar cesaretle bu yola giremezler. Bunun değeri bunun karşılığı Kartal’da şu anda zaten zordur. Lütfen bunu bilin. O sürecin boynuna ilmek geçirme hazırlığı içinde olanlar mesafe alırlarsa bir Sosyal Demokrat parti gâvurun limanını örgütleyemez ve gerçekleştiremeyiz. Bu süreç böyle bir süreçtir arkadaşlar. Bu değişim süreci içerisinde biz Kartal ilçesi olarak iddia ile söylüyorum. İstanbul’daki süreçte baş tarafta oturacağız. Kurultay’da Kartal ilçesini konuşacaktım. Milletvekili olanlara da bu hesabı soracağız o defter açıktır duruyor.” Yorumunu yaptı.

“Bu Mevziimizi Terk Etmeyeceğim”

Gök, “Demokrat bir siyaset zemini yaratmak şimdi sizin ellerinizdedir. Kartal’da yapacağımız iş bu manada çok değerli ve kıymetlidir. Sevgili arkadaşlar burada kalırsam yapacağım çok önemli şeyler vardır. Bu mevziimizi terk etmeyeceğim görüyorum ben arkamızdan sırtımıza vurulan tekmeleri. Boşluğumuza vurulan yumrukları da görüyorum. Yılmayacağız buradaki yerel iktidarı korumaya devam edeceğiz. Sırtımı size, sırtımı tarihsel birikime vererek biz bu hedefe ulaşacağız, ulaşmak zorundayız. Endişeniz olmasın” şeklinde konuşarak adaylığını açıklayan Kartal Belediyesi 1. Başkan Vekili Tamer Özdemir’e adeta meydan okudu.

Arkadan tekmeyi vuranları da Kongre’de biraz konuşacağız.

Gök, “Bu benim bakımımdan önemli bir risktir bunaldım. Bu RİSKİ istiyorum verin bana. Biz buradan bu mücadeleden ciddi bir başarıyla çıkacağız ve İstanbul’u da alacağız. Değerli arkadaşlar Türkiye’nin bize ihtiyacı var. Bakın önemli şeyler söylüyorum biz kendi içimizde önemli bir zihniyet devrimi yaşayarak yürümeye devam etmeliyiz. Kendisine öz güvenini paylaşımı ve dayanışmayı doruklara çıkarmış bir büyük hedefin insanları beni bekliyor. Ben sürece böyle bakıyorum. Sevgili arkadaşlar Kongrede  çok daha anlamlı ve değerli şeyler söyleyeceğim. Arkadan tekmeyi vuranları da Kongre’de biraz konuşacağız. Biz temiz insanlarız edepli ve namuslu insanlarız. Vicdanlıyız hakşinasız Çürümüş bizimle yan yana gelmez. Oradan buradan bir şey söylemek isteyenler var. Ne varsa masanın üzerine koyun, ne varsa masanın üzerine  koyun.

"ilmik geçirmek isteyenlere ümüğünü sıkın arkadaşlar"

Su bulandırmak kimseye başarı getirmez ben İstanbul İl Başkanlığı yaptığım zaman 30 tane belediye başkanı vardı yanımda. Ceketimizi aldık gittik ve geldik. Arkadaşlar hakikaten biz vicdanlı olmak zorundayız sevgili yoldaşlar ben sonuçta  şöyle ifade etmek istiyorum. Sevgili yoldaşlar iyi ki varsınız bu doğan çocuğu koruyun bu demokratik bir süreçti. Onun boynuna ilmik geçirmek isteyenlere ümüğünü sıkın arkadaşlar sıkın ki, Sosyal Demokratların  tarihsel birikiminin önünde, geleneklerinde, demokrasinin geleneklerinde karşı durun. Yaşamı boyunca hiç yan yana gelmemişler kabul görmesin artık. Kabul görmemelidir. Sevgili partililer son bir sözle kapatmak istiyorum. Göreve geldiğimiz de yapacağımız işler anlatacak çok şey var. Bunları Kongre’de anlatacağım, onları da. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi, yaşasın tam bağımsız Türkiye” diyerek konuşmasını sonlandırdı.



Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2012, 20:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17