Taner Özdemir "Delege arkadaşlarımıza baskı uygulayanlar, mağdur edebiyatı yapıyorlar!"

Taner Özdemir


Taner Özdemir Meclis başkan vekilliği yaptığı makamında, bir gazetecinin köşe yazısında çıkan iddialara cevap vermek ve Kamer Gök’ün sert ifadelerini cevaplamak üzere basın toplantısı yaptı.

Özdemir Kartal'dan bir gazeteci arkadaşımızın "Evet kullanılacak medya Kartal dışından bulunmuştur ve kullanılmaktadır. Kartal’ın etkili medyası onurlu gururlu bir değere sahip olduğundan kullanılmaya müsait değil. Hoş Kartal içinden de çanak tutanlar olabiliyor, onu ayıralım." ifadesine açıklama gereği duydu.

ŞIK OLMADI SEVGİLİ MESLEKTAŞIM
Bizde bu arada İlçem Gazetesi olarak bize "çanak tutuyor" ithamında bulunan elinde bir delil ve kanıt olmadığı halde Taner Özdemir’e de (Kartal dışından medya kullanıyor) yakıştırmasında bulunan meslektaşımıza, bu yazısını şık bulmadığımızı belirtmeden geçemeyeceğiz.

Delege arkadaşlarımıza baskı uygulayanlar, mağdur edebiyatı yapıyorlar!

Haksızlığa uğradığını belirten Taner Özdemir "Kendini mağdur göstererek bizim üzerimizden siyaset yaparak ve hiç hak etmediğimiz şekilde sanki bu haberleri biz yaptırıyormuşuz gibi mağdur edebiyatını oynamaya çalışmaları son derece üzüntü vericidir. Belediye şirketlerinde, belediyede çalışan delege arkadaşlarımızın baskı ve işten atma tehditleriyle yıldırmaya çalışan insanların nasıl bir baskı uyguladıkları hem bu baskıyı uygularken de birde mağdur edebiyatı oynayarak mağdur gibi göstermeye çalışmalarını ben burada gerçekten kalemiyle yüreğiyle arasına hiç bir şey sokmayan basın mensubu arkadaşlarımızın takdirine sunmak istiyorum.

Şimdi burada basın mensubu arkadaşlarımız şunu yapmak durumundalar bizim hiçbir basına hiçbir delege arkadaşımıza verecek bir dış taahhüdümüz ya da verecek bir ihale taahhüdümüz olmamıştır. 3 yıllık meclis üyeliği döneminde hiçbir komisyonda yer almayan Tek meclis üyesi olarak geldiğim meclis başkanlı gınada atamayla gelmediğimi bütün kartal kamuoyuna basın mensubu arkadaşlarıma bildirmek istiyorum.Ben kartal belediyesi birinci meclis başkanlığı birinci vekilliğine beni meclis üyesi arkadaşlarım seçti onların verdiği güven duyduğu oylarla buraya geldim ve layığıyla da partime layık bir şekilde birinci meclis başkan vekilliğine yürütmeyi gayret gösteriyorum.

Belden aşağı siyasetle bize karşı komplo kurduklarının göstergesidir.

Partimiz Kartal ölçeğinde 40 bin oy geriye düşmüş iken, bu oy farkını kapatabilmek adına bir iddia ve projelerle ortaya çıkmış olmamıza rağmen maalesef hiçbir projemizin kamuoyu önünde gösterilmeden kendileriyle ilgili yapılan haberleri bizim yaptırdığımızı bahane edilerek kaçak dövüşme yaptıkları bu belden aşağı siyasetle bize karşı komplo kurduklarının göstergesidir.

Bu kadar belden aşağı siyaset olmaz

Mağdur edebiyatını oynayan arkadaşlarımız dönüp aynaya baksınlar kendileri ile ilgili bir iddia varsa da gereğini yapsınlar şayet Taner Özdemir’le ilgili bir iddia varsa herhangi bir belge varsa onuna masanın üzerine koymayan haysiyetten ve şereften yoksun ilan ediyorum ben kendilerini. Bu kadar belden aşağı siyaset olmaz arkadaşlar. Ben burada bütün basın mensubu arkadaşlar tarafsız olduğunu düşünen ve gerçekten haber yaptığını düşünen bütün basın mensubu arkadaşlarımdan şunu rica ediyorum.

Hiç mi dürüst insanlar bu ülkede siyaset yapma erdemini yakalayamayacaklar.

Bizim belki verecek reklamımız yok belki belediyenin kaynaklarından aktaracak imkânlarımız yok ama bizim dürüstlüğümüz var arkadaşlar. Hiç mi dürüst insanlar bu ülkede siyaset yapma erdemini yakalayamayacaklar. Onurlu bir şekilde siyaset yapmalarını önüne setler konulacak biz tabiî ki bu noktada üstümüze düşeni namuslu bir şekilde yapıyoruz arkadaşlar. Belediyeyle herhangi bir iğnenin ucu kadar ne işimiz olmuştur, nede bir yakınımızı burada işe aldırmışızdır ki ben buna karşıyım. Bir belediye meclis üyesi olarak ben kardeşlerimin ne yeğenlerimin ne bir yakınımın ne bir çocuğunun belediyede istisnam edilmesinden yana değilim. Bunu doğru bulmuyorum öncelikle halkın vatandaşın mağdur olan insanların çocuklarının eğer şayet iş varsa orada olması gerektiğine inanıyorum. En son işe alınacak kişilerin o insanlar mağduriyetleri giderilirse siyasetçilerin yakınları ve çocuklarının olması gerektiğini düşünüyorum. Benim bu durumda sayın Kamer GÖK ün kızıyla ilgilide hiçbir şekilde ifadem olmamıştır. Çalıştığı yerle ilgili de hiçbir şekilde bilgi sahibi de değilim basından öğreniyorum ki sevgili arkadaşlar belediyemizde görev yapıp çalışıyormuş ve bunu basından öğreniyorum. Ben çünkü belediyenin hiçbir meclis odası dışında hiçbir müdürlüğünde bu zamana kadar beni gören bir tane basın mensubu arkadaşınız var mı arkadaşlar. Ne divanda ne hesap işlerinde nede fen işlerinde nede herhangi bir müdürlüğünde Taner Özdemir’i gören arkadasınız var mı arkadaşlar. Ben girmeğim gitmediğim yerde kimin kızı olduğunu da bilmem tanımam. Buralara ben ayak atmamışım ki bu arkadaşlar burada çalışıyor mu çalışmıyor mu ki ben bileyim.

Ben rakiplerimin sadece elini sıkarım ümüğünü değil.

Bu tarz belden aşağı siyasetler belden aşağı vuruşlar kendini mağdur gösterme edebiyatı bu bir anlayış değildir tam tersine burada biz mağduruz bizim üzerime ize siyasal baskıyı bi tarafa bırakın kamuoyunu gücünde kullanarak adaylığımız ortasında engellemelerle karşı karşıyayız arkadaşlar. O yüzden benim buradaki basın mensubu arkadaşlarımdan ricam şayet böyle bir haber olursa taraflardan biri olan şahsıma konularla ilgili sorular sorulmak suretiyle ben bütün açık yürekliliğimle bunlara cevap vereceğimi ifade ediyorum beni iyi kötü tanıyorsunuz ben meclis kürsüsünde de yanlış bulduğum şeyleri eleştiren bir insanım arkadaşlar. Kimseye minnet borcum yok hiç kimseden ne maddi ne manevi beklentim yok tamamıyla ben burada halk için siyaset yapıyorum. Kartal halkının vermiş olduğu oylara layık bir meclis üyeliği görevini yönetmeye çalışıyorum. Ben kendi giderlerimi zor karşılıyorum ve rüşvet vereme gibi bir durumum yok.benim anlım ak yüzüm pak arkadaşlar.ben sadece anlımın teriyle iş yapıyorum.ben siyasetin düzgün bir şekilde yapılması gerektiğine inanıyorum. Ben rakiplerimin sadece elini sıkarım ümüğünü değil.



Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2012, 16:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17