BBP İstifaya çağırdı!

 

Hatay'da 3 Mehmetçiğin şehit düşmesiyle ilgili bir açıklama yapan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “açılım”dan sorumlu tuttuğu Başbakan Yardımcısı...

BBP İstifaya çağırdı!

 

Hatay'da 3 Mehmetçiğin şehit düşmesiyle ilgili bir açıklama yapan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “açılım”dan sorumlu tuttuğu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ı istifaya çağırdı. Destici, “PKK'ya genel af”tan söz eden AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ'ın da istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Destici, 24 yıldır bitirilemeyen, bitirilmek istenmeyen terörün, Türkiye Cumhuriyeti Devletine, yedisinden yetmişine tüm ülke insanına çok pahalıya mal olduğunu belirterek şunları söyledi:

“1 mayıs günü Peru'da Devlet Başkanı Humala hükümetinin Aydınlık Yol örgütüne karşı yürüttüğü operasyonlarda skandala dönüşen hatalar zinciri, istihbarat zafiyeti, ve görevini layıkıyla yapamamalarından dolayı iki bakanı koltuğundan olmuştu.

Bugün, 3 rütbeli kardeşimiz Hatay'ın Amanoslar kırsalında bölücü eşkıyaların açtığı ateş sonucu şehit oluyorlar.

PKK'ya daha dün AKP Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, ‘PKK'ya genel affın gündeme gelebileceğine' ilişkin sözler sarf etmişti.

Bu nasıl bir siyasi öngörüdür. Eşkıya Hatay'ın Dörtyol ilçesine bağlı Kuzuculu kasabasındaki Atatürk Parkı'nın üst tarafına kadar iniyor. Ve bundan bölgedeki istihbarat birimlerinin haberi yoktur.

Tıpkı Peru'daki Savunma ve İçişleri Bakanları gibi Türkiye'de de Terörden ve Açılımdan sorumlu Başbakan Yardımcısı Devlet Bakanı acilen istifa etmelidirler.”

PKK adlı bölücü örgütün, bugünkü saldırısında, operasyonu sevk ve idare eden ‘üst rütbeli subayları şehit etmekle' yön değiştirmesinin ‘manidar' olarak anlaşılması gerektiğini dile getiren Destici “Ayrıca, dün yaptığı açıklamayla PKK'ya genel af isteyen hükümetin Mardin milletvekili Aburrahim Akdağ'da ‘etik olarak ‘nadim olmalı' ve hemen hiç durmaksızın ‘milletvekilliğinden istifa' etmelidir” dedi.

BBP Lideri Destici, BDP Van milletvekili Özdal Üçer'e de sert tepki göstererek, “Dün de söyledim ‘Bu adamlar kimler? TBMM gibi şeref ve haysiyet dolu istiklal dolu bir kurumda ‘Türk milletinin birlik ve beraberliğine hizmet edeceğine' inanmış milletvekilleri mi ..Yoksa; Türkiye'yi müstemleke gibi görme densizliği yapan ve 2009 yılında ABD'nin Türkiye Büyükelçisi James Jeffrey'in, ülkesine gönderdiği; ‘PKK affının yapımı-sökümü' raporunun gündeme getiren tetikçi madrabazları mı. Yaptıkları açıklamalardan dolayı utanmalılar ve bugün meydana gelen elim-teessüf dolu hadiseden dolayı istifa etmeliler” dedi.

Destici şöyle devam etti:

“İktidarı en son şehit geldiğinde ‘uyarmıştık'.. Türkiye'nin birinci gündem maddesinin terör olduğunu defaten söylemiştik. Ama Başbakan ‘süt tartışmasını' Kemal Kılıçdaroğlu ile sürdürüyor.

CHP ve MHP ise bu kadar askerimiz ve şehit olurken, milletvekillerimizi nasıl kurtarırız ve süt tartışması içerisindedirler. Biz ve ülkemiz şehitlerimize ağlarken, terörden ülke yanarken CHP ve MHP milletvekilleri kendi tutuklu milletvekillerini kurtarma telaşesinde. Kendi milletvekillerini kurtarma çabası ve Süt tartışması içerisindedirler. Bahçeli ise , ‘Volvo' söylemleriyle vakit geçirmeye devam etsin.”

Habervaktim

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2012, 19:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17