Kamer Gök "19 MAYIS 1919 ANADOLU DEVRİMİ ve AKP"

Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı...

Kamer Gök

Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Av. Kamer Gök 19 Mayıs gününe özel yazılı açıklama yayınladı.

Yayınlanan açıklamada ;

1919 Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutladığımız bayram o tarihte emperyalist paylaşım savaşının başladığı bir siyasal dönemin içinde gelişmiş bir harekettir. Bu emperyalist savaş Osmanlı toprağı olan Anadolu’nun İşgalini gerçekleştirmiştir. 1919 çıkarması esas itibariyle bugün üzerinde yaşadığımız ülkemizin kurtuluşunu gerçekleştiren, yeryüzünün ilk antiemperyalist hareketini gerçekleştiren ve sonuç üreten bir büyük başkaldırı hareketidir.

19 Mayıs başkaldırısı sonucunda Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşu ve de siyaset projesi ezilen milletlerin bayrağı haline gelmiştir. AKP’nin hazmedemediği henüz aşılamamış olan bu devrimin gelenekleri ve siyasi hedefleridir. O nedenle bu devrimin kurucularına, önderlerine ve sağladığı kanunlara karşı düşmanca haşmane bir saldırı içindedirler.

Türkiye’nin bağımsızlığını ve özgürlüğünü temin eden bu devrim özellikleri ve gelenekleri itibariyle Türkiye Gençliğine ve halkına emanettir bu emanetin her türlü mücadele ile korunacağından da kuşkumuz yoktur. Cumhuriyet Halk Partililer olarak bu büyük siyasal devrimin kazanımlarını ve simgelerini korumaya devam edeceğiz.

CHP KARTAL İLÇE BAŞKANI AV. KAMER GÖK

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2012, 19:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17