Turgut ÇEVİK "Daha ne kadar kardeş belediye seçeceğiz? Bir Gümüşhaneli olarak ben de o halde Gümüşhane‘den kardeş belediye talep ediyorum."

Kartal Belediye Meclisi Mayıs ayı...

Turgut ÇEVİK

Kartal Belediye Meclisi Mayıs ayı son oturumunda söz alan genç, çalışkan, Ak Parti Kartal Belediye meclis üyesi Turgut ÇEVİK her ay kardeş belediyesi çoğalan Kartal Belediyesini uyardı.

Daha ne kadar kardeş belediye seçeceğiz?

ÇEVİK “Sayın başkan, sayın meclis üyeleri hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Komisyona gelen bir konuyla ilgili muhalefet olduğumuzu belirtmek için söz almış bulunuyorum. Ben bir de şunu sormak istiyorum. Bu zamana kadar her ay bir kardeş belediye seçiyoruz. Daha ne kadar kardeş belediye seçeceğiz? Bu kardeş belediye seçimini merak ediyorum. Buna talep nedir? Tunceli’den, Nevşehir’den, Niğde’den vs. önümüzdeki ay hangi ilden kardeş belediye gelecek? Bir Gümüşhaneli olarak ben de o halde Gümüşhane‘den kardeş belediye talep ediyorum.

Bir belediyenin bu kadar kardeş belediye seçmesinin nedeni nedir?

Yani içeriği nedir? Altlığı nedir? Bununla ilgili bir açıklık yok. Belediyemizin seçtiği kardeş belediyeler hep CHP’li belediyeler ve yurt dışından belediyeler kardeşlerimiz oldu. Ben komisyon başkanından bu konularla ilgili bir açıklama bekliyorum veya belediye başkanımız bu kardeş belediyeleri seçerken neye göre seçiyor? Talep varsa bir belediyenin bu kadar kardeş belediye seçmesinin nedeni nedir? Yardımlaşma ise ilk önce kendi ilçemizdeki yardımlaşmaları yapalım, daha sonra kardeş belediyelere yaparız, teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2012, 20:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17