Yunus Fırat Aydın ve Haydar Göksoy Kartal'ın 2620 metre kare arsasını kurtardılar.

Kartal'ın 2620 metre kare park alanı Kartal'a kaldı.

Yunus Fırat Aydın ve Haydar Göksoy Kartal'ın 2620 metre kare arsasını kurtardılar.

CHP’li Kartal Belediyesi’nin, mülkiyeti Belediye’ye ait 2620 M2’lik “park” alanını İstanbul Barosu’na tahsis etmeyi öngördüğü teklif, Ak Parti’nin muhalefetine rağmen belediye meclisinden CHP'lilerin oy çokluğuyla 2016 yılında geçmişti.


Bunun üzerine İdare Mahkemesine başvuran Ak Parti'nin genç Kartal Belediye Meclis Üyeleri Mimar Yunus Fırat Aydın ve Haydar Göksoy'un talebini mahkeme kabul etti.

Davanın açılmasının ardından İstanbul Baro'su ilginç bir şekilde davaya müdahil olmak istedi ve İstanbul 2. İdare Mahkemesi bu durumla ilgili taraflara görüşünü sordu.
 


Baronun müdahil olma talebina karşı Mimar Yunus Fırat Aydın ve Haydar Göksoy ;
 

Kartal Belediyesi tarafından İstanbul Barosuna 25 yıl süre ile bedelsiz tahsis edilen ve üzerinde yapı yapılacak olan 10670 Ada PARK Parsel ile ilgili olarak Mahkemenizde görüşülmekte olan ve Kartal Belediye Meclis Üyesi sıfatıyla Sn. Haydar GÖKSOY ile beraber davacı olduğumuz Esas No: 2016/2099 olan davaya İstanbul Barosu davalı idare yanında taraf olmak için bir başvuruda bulunmuş ve heyetiniz bu konuda görüşümüzü sormuştur.
 

Davaya taraf olmak için yapılan başvuruda Baro’nun varlık nedeni ve yapmış olduğu çalışmaların kamuya sağladığı, sağlayacağı yararlardan uzunca bahsedilmiş, dava dilekçemizde hukuksuz olduğunu detaylıca belirttiğimiz PARK alanı tahsisinin hukuka uygun olduğu iddiası ise hiçbir hukuki dayanak gösterilmeksizin sadece “Verilen karar hukuka uygundur.” cümlesi ile geçiştirilmiştir. İstanbul Barosu’nun Kartal Belediyesinin verdiği kararın uygun olduğuna dair hiçbir hukuki dayanak göstermeksizin davaya dâhil olmak istemesini yadırgamakta ve hukukçular adına bir garabet olarak nitelendirmekteyiz. Bilinmesini isteriz ki söz konusu dava; İstanbul Barosu’nun varlık sebebi, yaptığı çalışmaların kamu menfaatine olup olmadığı veya Kartal Belediyesi ile beraber yapmak istediği projenin sağlayacağı faydaların hukuki olup olmadığı iddiasıyla değil, proje için tahsis edilen alanın kamuya ait PARK alanı olması sebebiyle üzerine yapı yapılmasının hukuka uygun olmadığı iddiası ile açılmıştır.

İstanbul Barosu gibi Hukukçuları temsil eden ve Hukukun üstünlüğünü ve kamu menfaatini savunması gereken bir kurumun, hukuk çiğnenerek İmar Planlarında PARK alanı olan bir arsanın üzerine yapı yapılmak üzere tahsisi konusunda, davalı tarafın yanında yer almasını kabul etmemiz mümkün değildir. Baro temsil ettiği kurumun çıkarlarını değil, Hukuku üstün tutması gereken bir kurumdur bu sebeple davada taraf olacaksa olması gereken taraf davalının yanı değil kamunun menfaatini korumak amacıyla davacı olan tarafın yanıdır. Saygılarımla, Yunus Fırat AYDIN - Haydar Göksoy Kartal Belediye Meclis Üyesi


Bütün bu yazışmaların ardından İstanbul İdare Mahkemesi Ak Parti'nin genç Kartal Belediye Meclis Üyeleri Yunus Fırat Aydın ve Haydar Göksoy'un Kartal’ın 2620 M2’lik “park” alanının bedelsiz İstanbul Barosuna tahsisinin durdurulması için yaptıkları talebi yerinde buldu ve Meclis kararının açıkça hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle yürütmenin durdurulmasına karar verdi.




 

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2017, 01:35

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17