Kartallıları sevindiren müjdeler! 4000 konut sırada...

Kartal'da Murat Kurum coşkusu yaşandı, Kentsel Dönüşüm müjdeleri sevindirdi.

Kartallıları sevindiren müjdeler! 4000 konut sırada...
banner46
Kartal'da 'Doğulu ve Güneydoğulu Vatandaşlar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum'a büyük ilgi gösterdiler.
-
-
-
-
Aydos'ta kahvaltılı toplantıya Murat Kurum'un sözleri damgasını vurdu. Bakan Kurum, "Bugün aziz İstanbul'un 39 ilçesindeyiz. 963 mahallesinde, 7 tepenin tamamındayız. Her noktasına eser kazandırıyor, her sokağına hizmet götürüyoruz. Buna sizler şahitsiniz, Kartal şahittir, İstanbul şahittir, sizler şahitsiniz. Hep birlikte, sizlerle beraber 1 ay içinde 1.5 milyon konutluk başvuru alacak evlerimizi süratle tamamlayacağız. Cumhurbaşkanımız müjde vererek, "Dönüşümde yarısı bizden, yarısı Devletten!" dediler. Bugün itibariyle İstanbulumuzda 410 bin bağımsız bölüm için şimdiden yapılan toplam başvuru sayısı 73 bine ulaşmıştır. Kartal'ımızda başvuru sayımız da şimdiden 4 bine yükselmiş durumda. Her bağımsız bölümde dört vatandaşımızın oturduğunu hesap edersek, 1 milyon 600 bin kardeşimizin yeni yuvası için adım attığını görüyoruz. Hep birlikte, sizlerle beraber 1 ay içinde 1.5 milyon konutluk başvuru alacak, evlerimizi süratle tamamlayacağız. Bunu sizlerle birlikte yapacağız, Kartal'la birlikte başaracağız, kadınlarımızla, gençlerimizle birlikte yapacağız, İstanbul'la birlikte yapacağız." Dedi.
-
Daha sonra Bakan Murat Kurum, Kartal  Çavuşoğlu Sanayi Sitesi'nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Kartal için büyük bir projenin kısa bir süre önce başlatıldığını belirten Kurum, "Bu bölgede, Tuzla'da, Kartal'da 2-3 arazi üzerinde görüşmelerimizi yaptık ve en son Tuzla'daki yerde istişare etmek suretiyle kararımızı aldık. Tuzla'daki hazineye ait araziyi Çavuşoğlu Sanayi Sitesi'ne tahsis edeceğiz. Eğer esnafımız bizim vermiş olduğumuz arsayı, 'Sayın Bakanım arsayı verdiniz de iş yerleri ne olacak?' derse nasıl evlerimizi Yarısı Bizden Kampanyası ile dönüştürüyorsak sanayi sitemizi de yarısını devletimiz verir, dönüştürürüz." diye belirtti.
-
Bakan Kurum, Yunus Mahallesi sakinleri ile Yunus Düğün Salonu'nda bir araya geldi.Mahalledeki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgiler veren Kurum, "Mahallemizde bulunan 135 bin metrekare tapu alana sahip bölgemizi vatandaşlarımızın da talebi doğrultusunda riskli alan ilan etmiştik. Mahallemizde çok sayıda sağlıksız yapı olması sebebiyle bu alanı, riskli alanla birlikte sizlerin de teveccühünü gördüğümüz çalışmalarımızı başlattık. Temmuz ayında ilk etabına başlayacağımız inşaatımızı 2 yıl içinde yüklenici firma teslim edecek. İki yıl zamanı var. İki yıl içerisinde bu inşaatları bitirip tamamlayıp teslim edecek. İki yıl içerisinde teslim edip inşallah vatandaşlarımıza sağlam, güvenli konutları veriyor olacak." Dedi. Kurum'un müjdelerinin mahalle halkını sevindirdiği gözlemlendi.
-
-
Bakan Murat Kurum'u Cevizli'de coşkulu kalabalık miting havasında karşıladılar. Bakan Kurum'a AK Parti Kartal İlçe Başkanı Nimet Gündoğdu ve MHP Kartal İlçe Başkanı Zübeyir Kurt eşlik ettiler. Cevizli halkına da müjdeler veren Kurum, "Kartal'da mülkiyet sorunu kalmayacak Orhantepe Mahallesi'ne verilen imar hakkını emsal 2.05 Cevizli olarak uyguluyoruz." Diye ifade etti.
Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2023, 00:58

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17