Ekonomist başkan Gökhan Yüksel, Kartal'ın paralarını pervasızca savuruyor.

Kartal Belediyesi'nin borçları 1 Milyar TL.'yi buldu.

Ekonomist başkan Gökhan Yüksel, Kartal'ın paralarını pervasızca savuruyor.
banner46
-
Düzenlenen basın toplantısında konuşan Kartal Belediye Meclis üyesi ve grup başkan vekili Av. Muhammer Bektaş, "Kartal Belediyesi'nin 586 milyon TL. Resmi borcu ve 300-400 milyon lira civarında tahakkuk ettirilmemiş olan borcuyla beraber toplam 1 Milyar liraları bulan borcu var. Belediye adrese teslim ihaleler düzenliyor." dedi.

-KARTAL BELEDİYESİ İŞTE BÖYLE BORÇ BATAĞINA SÜRÜKLENDİ;
-
Kartallıların 497 bin lirası Kartal’dan 380 km uzağa 'O' ilçeye ihaleyle uçtu!
-
CHP'li Kartal Belediyesi yüzlerce km. uzağa "Kardeş Belediye" diye CHP'li Afyon ili İhsaniye ilçesine 497 bin lira ihale yoluyla destek verdi.
-
Kartallıların 685 bin lirası Kartal’dan 1300 km uzağa 'O' ilçeye ihaleyle uçtu!
Basın toplantısında konuşan Kartal Belediyesi Meclis üyesi Haydar Göksoy ise, "586 Milyon Türk Lirası borcu olan Kartal Belediyesi Artvin'in Belediyesine 685 bin Türk Lirası gönderemez!
 
-
10 Milyon lira kutlamalara!
Kutlamalara karşı olmadığını harcanan büyük rakamlara üzüldüğünü ifade eden Göksoy, “Cumhuriyet kutlamaları adı altında sanatçılara 10 milyon civarında ihale yapılmıştır.” Dedi.
-
“Kartal Belediyesi rekor borçlandı”
Göksoy, Kartal Belediyesi genelinde 849 dosyanın 169 adedini titizlikle ve hassasiyetle incelediklerini, malî olarak bakıldığında Kartal Belediyesi gelirlerinin alınan bağış ve yardımlar ile birlikte 510 milyon 745 bin lira olarak gerçekleştiğini buna karşılık giderlerinin ise 538 milyon 358 bin lira tuttuğunu açıkladı. Kartal Belediyesi’nin 31-12-2021 itibarıyla 586 milyon rekor bir borçlanma içinde olduğunu sözlerine ekleyen Göksoy, “ Bu haliyle Kartal Belediyesi tarihe geçmiştir” diye konuştu.
-
“Yeme-içme ve promosyonlara 7 milyon harcama”
Haydar Göksoy sözlerinin devamında, Kartal Belediyesi’nin bu yıl ilk kez bütçesini küçülttüğünü anlatarak, yatırımların ise sıfır olduğunu iddia etti. Göksoy, yaptıkları tespitlerde Özel Kalem Müdürlüğünün 6 milyon 748 bin liralık bir bütçesi olduğunu, önceki Belediye Başkanının daha önce 9-10 milyonluk bütçeler hazırladığını, kendilerinin de bu bütçelerin yazık olduğunu, temsili ağırlama giderleri olarak yeme-içme ve promosyonlara verildiğini söylediklerini hatırlattı.
-
“Adrese teslim 2 milyonluk ihale”
Göksoy, Destek Hizmetleri Müdürlüğünün ise 84 milyon 201 bin lira harcadığını, burada 75 ihale dosyasının 15 adet’inin doğrudan alım yoluyla yapıldığını ifade ederek, 2 milyonluk bir harcamanın adrese teslim yapıldığını söyledi.
-
Gerçekleşmeyen 400 kişilik yemeğe 90 bin lira!
Haydar Göksoy özellikle üzerine vurgu yaparak Titanic otelde yapıldığı söylenen ve 400 kişilik bir yemek bedeli olan 90 bin liralık harcamanın gerçek olmadığı iddiasını yine tekrarladı.
-

Kartal Belediyesi borca batıyor. CHP'li Başkan seyrediyor!

-

MÜKELLEF 426, VERGİ VEREN SIFIR!

-


Sayıştay müfettişleri Kartal Belediyesi'nin hesap ve işlemlerinin incelenmesi neticesinde; Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde faaliyet gösteren 3572 sayılı Kanun’un 2’nci maddesi kapsamındaki iş yerleri için ilan ve reklam vergisi ile çevre ve temizlik vergisi mükellefiyeti kurulmadığı; bu nedenle, belirtilen işyerlerinden söz konusu vergilerin tahsil edilemediği tespit etti.
-
Raporda ;

BÖYLE BELEDİYE Mİ YÖNETİLİR?

-

- Sayıştay, Kartal Belediyesi'nin 473 Avukatlık Bürosundan sadece 20'sinden Çevre ve Temizlik Vergisi beyannamesi aldığını, 239 Mali Müşavirden ise sadece 29'undan Çevre ve Temizlik vergisi Beyannamesi aldığını, 40 Diş Hekiminden sadece 15'inden Çevre ve Temizlik Vergisi Beyannamesi aldığını, Eğitim Destekleyici Faaliyetlerde bulunan 36 iş yerinden ise sadece 1'inden Çevre ve Temizlik Vergisi Beyannamesi aldığını rapor haline getirdi. 

-

Kartallılara yüzde 230'a varan Emlak Vergisi şoku yaşatan borç batağında ki Kartal Belediyesi, vergilerle kiraladığı 4 x 4 araçları başka ilçelere tahsis etti.

-

Kartal Belediyesi'nin borç batağındaki savurganlığı ve Belediye Başkanı Gökhan Yüksel'in seçim vaatlerini yerine getirmemesi "Belediye iyi yönetilmiyor!" dedirtti.

-

2019-2020-2021 yıllarında 3 yıllığına 55 Milyon lira ile araç kiralayan Kartal Belediyesi, 2022-2023 yılları içinde 2 yıllık ihaleyi tek seferde yaparak Kartallıların 63 Milyon 638 bin lirasıyla yine araç kiraladı. Kartal Belediyesi böylelikle Kartallıların paralarıyla 5 yıllığına toplam 118 milyon 638 bin lirasını kiralamalara harcamış oldu.

-
Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel'in seçim vaatlerini yerine getiremedi hepsi hayal oldu.
-
-
-
Komşularına verdiği seçim vaatlerini yerine getirmeyen Yüksel Kartallıları üzdü.
-
-
-
-
-
Başkan Yüksel 40'a yakın seçim vaatlerinin %25  ini dahi yerine getirmedi.
Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2022, 14:50

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17