Kartal Belediyesi Kapadokya Kartal Oteline ne oldu? Buhar mı oldu?

Kartallılar Kartal Belediyesi tarafından taa Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde 30 yıllığına kiralanan Kapadokya Kartal Otelinin akıbetini merak ediyorlar.

Kartal Belediyesi Kapadokya Kartal Oteline ne oldu? Buhar mı oldu?
banner46

Önceki Belediye Başkanı Altınok Öz tarafından kendi memleketinde Kartallıların vergileriyle 30 yıllığına kiraladığı Kapadokya Kartal Otelinin akibeti, kamuoyunda gizemini koruyor.

-

2014 yılında Belediye basın bülteninde "2013 yılında coşkulu bir törenle açılışı yapılan 86 odalı, 350 kişi kapasiteli kapalı restaurantı, 500 kişi kapasiteli teras restaurantı, pastanesi, barı, marketi, kütüphanesi, toplantı odaları, açık yüzme havuzu, açık otopark ve yürüyüş alanları ile hizmet veren Kapadokya Kartal Hotel, yerli turistlerin tercih ettiği, özellikle Kartal-Kapadokya arasında bir kültür köprüsü olmasının yanı sıra yabancı turistlerin de gözdesi oldu. Avrupalı ve Uzakdoğulu turistlerin uğrak yeri haline gelen Kapadokya Kartal Hotel, hem konumu, hem konforu, hem de müşteri memnuniyetiyle, açıldığı günden bu yana konuklarının beğenisini kazandı. 1 yıl içinde turizm acenteleri için aranan bir otel konumuna gelen Kapadokya Kartal Hotel sırra kadem bastı." Diye belirtmişti Kartal Belediyesi.

-

Kartal Belediyesi açılışından 1 yıl sonra 2014 yılında basına gönderdiği basın bülteninde; "Kartallı misafirlerinin yanı sıra 1 yıldır Avrupa ve Uzak Doğu’dan gelen misafirlere de ev sahipliği yapıyor. Kapadokya Kartal Hotel, bölgenin turizm sezonu olan İlkbaharda %90 doluluk oranına ulaşırken sezon dışı sayılan yaz mevsiminde dahi Haziran’ın başından bu yana 2 bin 489 kişiyi ağırladı." Diyerek Oteli öve öve bitirememişti. 

-

-

Şimdi ise otelin rezervasyon iletişim numaraları olan 0216 517 16 11 - 0384 280 15 14 numaraları aradığınızda ulaşılmıyor. Web sitesi ise kapalı.

-

-

2019 yılı Faaliyet Raporu meclisten geçtikten sonra Kartal Belediye meclisinde konuşan Başkan Gökhan Yüksel, "Kapadokya Otel önceki yönetim tarafından 29 yıllığına makul bir fiyata kiralanmıştı. Korona süreci başlayınca turizmin geleceği noktayı öngördük ve oradaki işletmecilikten çekildik, ancak özel maddelerimiz var ve Kartallı vatandaşlar için sözleşmede kontenjanımız var." Diye belirtmişti.

-

3 Mart 2020 tarihinde Kartal'da yayım yapan bir haber sitesi Kapadokya Kartal Otelin kiraya verildiğini haber yapıp duyurdu. Haberde Otelin kime kiraya verildiği ve kaça kiraya verildiği belirtilmedi.

-

-

Kamuoyunu bilgilendirmek, Kartallıların ve kamunun menfaatlerini savunmak amacıyla Cimerden sorduk;

-

Kartal Belediyesi'nin 30 yıllığına kiraladığı -Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde ki Kapadokya Kartal Oteli kiraya verilmiş midir?


-Kiraya verildi ise ihale yapılarak mı kiraya verilmiştir?


-İhaleye kimler yada hangi kurumlar katılmışlardır?


-İhale duyurusu nerede ve nerelerde yapılmıştır?


-Kira bedeli ne kadardır?


-Kiraya verildi ise olması gereken kira bedeli kadar mı Kiraya verilmiştir?


-Kiraya verilen kurum da bu oteli kiraya vermiş midir? Yoksa otel kapalımıdır?


-Kamu zararı var mıdır? " Diye sorduk.

-Buradan da sorularımızı Kartal Belediye Başkanı Sayın Gökhan Yüksel'e tekrarlıyoruz. Kartal Belediyesi bu otelin kirasını ödemeye devam ediyor mu? Şimdiye kadar Kartal Belediyesi toplam ne kadar kira ödedi? Yıllara göre kira ücretleri ne kadardır?" 

-
Not ; 31 Mart 2022 Perşembe gününe kadar belediyeden cevap gelirse siz okurlarımızı çıkacak haberde bilgilendireceğiz...

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2022, 15:37

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17