Belediye, Kartal Kapadokya Otel sorularımıza cevap verdi.

Geçen gün yaptığımız habere Kartal Belediyesi Cevap verdi.

Belediye, Kartal Kapadokya Otel sorularımıza cevap verdi.
banner46

-

Kartal Belediyesi'nin Kapadokya Kartal Oteli'ne oldu? Akibeti nedir? Kãrda mı, yoksa zararda mı? Diye sormuş ve gelecek cevabı kamuoyunu aydınlatmak için yayımlayacağımızı belirtmiştik..

-

Kartal Belediyesi'nden gazetemize yapılan yazılı açıklamada;

-

Talebinize konu Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde ki Kapadokya Kartal Oteli arazisi ve üstündeki tadilat ve tefrişat ihtiyacı olan yapı Kartal Belediyesi tarafından 22.12.2009 tarihinde 29 yıllığına Türkiye Kalkınma Bankası’ndan kiralanmıştır.

Kiralanan arazi ve yapı “2886 sayılı Devlet İhale Kanunu” kapsamında yapılan ihale ile “yerin işletmeye hazır hale getirilmesi için yapılacak tüm yatırımlar ve buna ek olarak bu yatırımlar çerçevesinde belirlenen kira miktarı” kapsamında ihale edilmiştir.

İhale 2886 sayılı yasa kapsamında duyuruya çıkılarak usul ve kanunlara uygun şekilde gerçekleşmiştir.

İhaleyi kazanan belediye iştiraki Karyapsan A.Ş ihale dosyası kapsamında ilgili yere yapılması gerekli “tüm tadilat ve tefrişat yatırımlarını” yapmıştır. İhale kapsamında belirlenen kiraları da düzenli olarak ödemektedir.

2886 sayılı kanun ve yapılan kiralama sözleşmesi kapsamında ihaleyi alan firmanın otel işletmesini kiralama hakkı vardır. Karyapsan A.Ş. bu hakkını kullanarak işletmeyi kiraya vermiştir.

Yapılan iş ve işlemlerde hem belediyenin hem de belediye iştiraki Karyapsan A.Ş’nin oluşan herhangi bir kamu zararı yoktur.

Gerek Karyapsan AŞ belediyeye, gerekse Karyapsan A.Ş’den kiralayan işletmeci Karyapsan A.Ş’ye aylık kira ödemelerini düzenli olarak yapmaktadır.

Bilgilerinize sunulur." Denildi.

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2022, 16:58

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17