Bakan Murat Kurum'dan Kartal'a Müjde...

Kartal'da konuşan Bakan Kurum, "Kartal Esentepe'deki taş ocağının yerine 313 bin metrekare büyüklüğünde, Kartal Millet Bahçemizin yapımına başlıyoruz." Dedi.

Bakan Murat Kurum'dan Kartal'a Müjde...

Orhantepe Mahallesi'nde düzenlenen programa Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, AK Parti İstanbul milletvekilleri Erol Kaya ve Ravza Kavakçı Kan, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ile Orhantepe Mahallesi sakinleri katıldı.

-

-

-

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kartal'da 6 Şubat 2019'da Yeşilyurt Apartmanı'nın yıkılması sonucu başlatılan Orhantepe Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen temel atma törenine katıldı.

-

KARTAL'A MİLLET BAHÇESİ

Ramazan ayı müjdesi vermek istediğini söyleyen Kurum, Kartal'da D-100 kara yolunun kıyısında yıllarca işletilen, bir süredir nasıl bir projeye konu olacağı merak edilen taş ocağı hakkında yapılan çalışmalar ve Kartal sakinleriyle görüşmeler sonucu karara vardıklarını anlattı.

-

Taş ocağının doğal durumunu ve içerisinde canlı hayatının başladığı suyunu koruyarak yeni bir projeye imza atacaklarını kaydeden Kurum, "Kartal Esentepe'deki taş ocağının yerine 313 bin metrekare büyüklüğünde, Kartal Millet Bahçemizin yapımına başlıyoruz. Haziran ayında Dünya Çevre Haftası'nda yapımına başlıyoruz. İnşallah 2023 yılında, Dünya Çevre Günü'nde tamamlıyoruz. Kartal'a, İstanbul'a armağan ediyoruz." dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2022, 19:07

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17