CHP'de "Delege seçimi şaibelidir, iptal edilsin." İtirazları.

Siyasi kulisler CHP Kartal İlçenin mahallelerde gerçekleştirdiği delege seçimlerine Belediye'nin dahil olduğu ve şaibe karıştığı iddiaları ile çalkalanıyor.

CHP'de "Delege seçimi şaibelidir, iptal edilsin." İtirazları.

Geçen gün Kartal CHP tarafından gerçekleştirilen delege seçimlerine yapılan itiraz dilekçeleri şok iddialarla dolu. İlçem Gazetesi'ne o dilekçeler ulaştırıldı.

SEÇİMLERE KAMU GÜCÜ İLE MÜDEHALE!

CHP'li bazı üyeler Belediyenin Kamu gücü kullanılarak delege seçimine müdahale ettiğini, ağzı yapışık zarflar olduğu iddia ettiler.

ŞAİBELİDİR İPTAL OLSUN!

Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanlığı'na CHP üyesi ve Kartal'ın sevilen sayılan spor hocası Yaşar Buyurman'ın da delege seçimlerinin iptali için dilekçe verdiği iddia edildi.

2161 kayıt numaralı itiraz dilekçesinde; "CHP Kartal ilçe Başkanlığı'na, Petroliş Mahallesi delege seçimleri 30 Temmuz Pazar günü bütün kamu imkanları kullanılarak ve partilileri kamuya ait büfelerde işten çıkarma söylentileri ile gidilen adaletsiz delege seçimlerinde partimizin genel başkanımızın ve ilçe il başkanlıklarımızı kamuoyu önünde küçük düşürülmesine, usulsüzlük haberlerinin de dikkate alınarak seçimlerin İptal edilmesini talep ediyorum. Yapılan seçimde İ. T. hanımefendiye kapalı zarf içerisinde "Bunu direkt at içeride uğraşma!" diye verilmeye çalışıldığını kabul etmemesi üzerine suratları düşerek yanından ayrıldığını İ. T.'nin yaşadığı bu olayı A. G.'de birebir şahittir. İşte bu seçimin baskı ve tehdit ortamında gerçekleştiğinin açık göstergesidir. Zaten sandıktan çıkan neredeyse iki yüze yakın zarfın kapaklarının aynı şekilde yapışık olması yöneticilerimizin de dikkatini çekmiştir. İşte bu nedenle oy sayımı esnasında gösteren kamera kayıtlarının da incelenmesi gerekmektedir. Belediye çalışanlarının ve tarafsız insanların bir çoğunu bu şekilde oy kullandırıldığını ve seçimin şaibeli olduğunu, haseden seçimlerin sonuçlarını doğrudan etki ettiğini tespit etmiş bulunmaktayız. İ.T. ve A.G. olayı yaşayan üyelerimizdir. İlgili seçim usulsüzlüklerinin soruşturması adına İ.T. ve A. G.'nin de tanıklıklarına şifaen başvurulmasını talep ediyorum. Gereğinin yapılmasını saygılarını arz ederim." Yaşar Buyurman

SOSYAL MEDYADAN DA TEPKİ DOLU İDDİALI PAYLAŞIMLAR YAPILDI

İşte CHP'li vatandaştan şok iddialarla dolu paylaşımlar;

-

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2023, 23:53

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17