AND Pastel'in ruhsatları iptal mi olacak?

Kartal'da bulunan AND Pastel'de yaşananlar hayret uyandırıyor

AND Pastel'in ruhsatları iptal mi olacak?
banner46

Kartal Esentepe'de bulunan ve 1200 konut ile 100 iş yerinin olduğu AND Pastel sitesinin nasıl olup da ıslah edilemez raporu verilen Savaklar deresi üzerine yapılabildiği merak uyandırdı.

-

Sitenin inşaatı sırasında planlarında yapılan değişikliklerle yapımı durdurulan, ancak daha sonra tekrar yapılarak kullanıma açılan sitenin alt katlarından dere sularının taşmasına engel olunamadığı iddia ediliyor.

-

İşte vatandaşlardan gazetemizin WhatsApp ihbar hattına gelen fotoğraflar;

-

-

-

-

Binlerce insanın ikamet ettiği sitenin akibeti için açılan mahkeme ise halen devam ediyor.

-

-

-

Bir kaç gün önce inşaat alanına kalabalık bir heyetin keşif amaçlı katılımı dikkat çekti. Mahkemeden geldikleri, hakim ve bilir kişilerden oluştuğu anlaşılan heyet alanda çesitli incelemelerde bulundular.
Hakimin başında olduğu heyete Anadolu grubunun avukatları ile birlikte Kartal Belediyesi personelleri ile avukatları da ellerinde dosyalarla hazır bulundular.

-

12628 ada, 198 parsel, 10971 ada, 169 parselde bulunan taşınmazların dere yatağında olduğu, İSKİ görüşü alınmadığı, inşaat ruhsatının yapı kullanma izinlerinin iptali (iskan) iptalleri için dava açıldığı, inşaatların mühürlenmesi ve yıkımı talebiyle dava açıldığı iddia edildi. Ayrıca site alanının komşusu olan bir başka boş arazinin yeşil alan olarak gösterildiği, halbuki oranın bir başka şahsa ait olduğu da dillendiriliyor.

-

Anadolu Grubunun avukatlarının tedirgin oldukları dikkat çekerken, gazetecilerin fotoğraf çekmesini ve görüntü almasını  engellemeye çalıştılar.

-

Gözler mahkemeden gelecek karara çevrildi. Kamuoyu merakla bekliyor, taşınmazların yapı ruhsatları ve iskanları iptal edilecek mi?  Devesa sitenin akibeti ilerleyen günlerde verilecek olan kararla belirlenecek.

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2021, 13:38

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17