Yeniden ilçe başkanı seçilen İlhan Güzelgün “DSP Kartal'da 100 bin oy alacak!“

Demokratik Sol Parti Kartal İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresini 24 Marta 2013 Pazar günü Mor Kafe’de gerçekleştirdi.

DÜĞÜN HAVASINDA KONGRE!


Kongreye günler önceden bayraklama ile başlayan Kartal DSP’de,  Kongre öncesinde halaylar çekildi, türküler söylendi. Gençlerin neşelerinin yerinde olduğu dikkatlerden kaçmadı. Sınav günü olması nedeniyle kongreyi bir saat geç başlattılar. Kongre başladığında salon doldu.


SİYASİLERİN AKININA UĞRADI


Kongreye Siyasi Parti Temsilcileri büyük ilgi gösterdiler. Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı H. Metin Özüpek ve ilçe yönetimi, Ak Parti Kartal İlçe Başkan yardımcısı Temel Yaz ve İlçe yönetimi,  Demokrat Parti Kartal İlçe Başkanı Adnan Sancak, Yardımcısı Sedat Özkan ve ilçe yönetimi, DP Kartal Eski İlçe Başkanları Adnan Menderes ve Vuslat Gülke Balkış, İşçi Partisi Kartal İlçe Başkanı Mehmet, Maltepe Erzurumlular Vakfı Başkanı Süha Dengizek, yadımcıları Hüseyin Karakaya ve Taylan Mesutgil, Yörük ve Türkmen Başkanı Faruk Şahin, Erzincan Yazgülü Dernek başkanı, Atalar Mahallesi Muhtarı Ahmet Ceylan katıldı. Kongreye basının ilgisi de büyük oldu. Kongreyi adeta mercek altına aldılar.


DİVAN BAŞKANI SEÇİLDİ


Kongreye ilk önce divan başkanı seçildi. Divan başkanlığını DSP Parti Meclis üyesi Orhan Yeşilyurt yardımcılığını da Emin Baysallı ve Emre Kınalı yaptı. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunarak kongreye başlandı.

Kongrede söz alıp konuşan ilçe yönetim kurulu üyesi Baki Can "DSP'yi 22 kişilik minibüse benzeten basın var DSP 22 kişilik minibüs değildir. DSP olsa olsa Halk otobüsüdür. Bütün Halkı kucaklar." dedi.


ÜZERİME GELDİLER!


Selamlama Konuşması yapan DSP Kartal İlçe Başkanı İlhan Güzelgün çarpıcı açıklamalarda bulunarak siyasi rakiplerine adeta meydan okudu. Üzerine geldiklerini iddia eden Güzelgün, “Dedikodularıyla, fısıltı gazeteleriyle üzerime geldiler. Daha önce bir partinin İlçe Başkan yardımcısıydım. Türkiye’de Ana muhalefet partisinin muhalefet görevini yerine getiremediğini yapamadığını gördüm. O yüzden ayrıldım. Türkiye’de ana muhalefet sorunu var. Biz Ana muhalefet görevini Kartal’da DSP olarak layıkıyla yaptık. Benim adım İlhan Güzelgün, 17 yaşından beri siyaset yapıyorum. En ufak bir lekem varsa siyaseti yarın bırakırım.” Dedi.

 

Güzelgün konuşmalarıyla hem Ak Parti’ye hem de Cumhuriyet halk Partisi’ne sert bir şekilde yüklendi. DSP’nin bu günkü duruma nasıl geldiğini detaylarıyla anlatan Güzelgün “Büyük Ortadoğu Projesini gerçekleştirmek için DSP’nin camlarını çevrelerini kırdılar. Tuğlalarını söktüler, kolon üstüne diktiler. Şimdi hep beraber bu kolonların üzerine tuğlaları eklemeye varmısınız?

 

DSP KARTAL’DA 100 BİN OY ALACAK!


Demokratik Sol Parti Kartal’da ak güvercini uçurdu . Sonra daha düne kadar “DSP yok kardeşim!” diyorlardı. Ama şimdi DSP Kartal’da Ak Parti’ye de, CHP’ye de meydan okuyor. Kartal’ı almaya varmısınız? Ak Güvercini beyaz burçlarla belediyeye çakmazsam, ilçe başkanlığından ayrılırım kendimi de siyaseten değerlendiririm. 2009 seçimlerinde eski siyasi partimle Ak Parti arasında 22 bin oy farkı vardı. Çıktım kürsüye dedim ki yüz bin oy alacağız ve aldık. Şimdi yine söylüyorum DSP Kartal’da yüz bin oy alacak. Kartal’ı biz yöneteceğiz.


BABANIZIN ÇİFLİĞİ Mİ ZANNETTİNİZ BURAYI?


Kartal 20 yıldır iyi idare edilmiyor. Kartal kendi kaderine terk edilmiş bir ilçedir. Kartal’ı köye çevirdiler. Mehmet Sekmen dönemini, Arif Dağlar dönemini ve Altınok Öz dönemini bu Kartal unutmayacak. Şimdi soruyorum dört yılda 800 milyon bütçe kullandınız. Peki sen 20 mahalleye ne hizmet ettin kardeşim? Arif Dağlar döneminde bizim Tansa’mız vardı. Nerde Tansa? Tansa battı, orada çalışan işçilerimiz mağdur oldu. Şimdi soruyorum belediye başkanı orada ne iş yapar? Kartal imara açıldı. Belediye başkanının sesi çıkmıyor. Neden sessiz kalıyorsun kardeşim? İş bankasının olduğu arsa imara açıldı. Bakınız kardeş kardeş bölüşüyorlar. Yazık değil mi bu milletin malına? Yazık değil mi bu ülkenin topraklarına? Babanızın çiftliğimi zannettiniz burayı. Büyükşehir söylüyor, ilçe yer gösteriyor. Demokratik sol parti Kartal’da bir ilki gerçekleştirecek. Ben değil, biz anlayışıyla yola çıktık.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

Konuşmalardan sonra İlçe Seçim Kurulunun hazırladığı sandıklarda delegeler oy kullandılar.


İŞTE DSP KARTAL İLÇE YÖNETİM KURULU LİSTESİ;


İlhan Güzelgün (Başkan)

Baki Can,

Emin Baysallı,

Nuran Kurt,

Bilal Tarakçı,

Tuncay Güner,

Tuncay Civelek,

Tuncay Özkan,

Olcay Çelik,

Güngör Çelik,

Gökhan Öztürk,

Erdinç Yaşık,

Fatma İlgün,

Görkem Uluçay,

Nazmi Arısoy,

Erol Gündüz,

Ezgi Okan,

  
Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2013, 10:30
YORUM EKLE
YORUMLAR
Çalışan işçi
Çalışan işçi - 11 yıl Önce

kartalda dsp seçimleri kazandığı zaman chp veya akp gibi yönetmesin biz işçi kesimi olanların haklarını rahmetli ecevit verdi ecevit'in partisi ve bu emanete hizmet eden başta başkan i̇lhan güzelgün ve yönetimine başarılar dilerim

Engin ÖZDEMİR
Engin ÖZDEMİR - 11 yıl Önce

chp de eski yol ve dava arkadaşımız ilhan abimizi yüksel çiftçi ve ekibi olarak tebrik ediyor ve başarılar diliyoruz....

tolga türk
tolga türk - 11 yıl Önce

aç tavuk kendını bugday ambarında zannedrmış sen kim kartal gıbı bır yerden 100 bın oy alcaksın kartalda akp ve chp arasında gecer seçımler

sanem çelik
sanem çelik - 11 yıl Önce

ilhan bey kendince bir rüya görmüş ve kalmış bunu kartala anlatmaya çalışıyor . uyanın ilhan bey uyanın burası kartal ve cumhuriyet halk partilerin kalesi.. dsp kartalda onbinden fazla oy almazzz. bunu unutmayın lütfen. evet ilhan bey bi̇r noktada dorğ söylüyor kartal beledi̇ye başkani sn altinok özü kartala yapdiği hi̇zmetleri̇ ve dürüstlügünü unutmayacak saygilar

SIRADAKİ HABER

banner17