Mustafa Zengin'den ağlatan konuşma

Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, başhekimlik döneminde yaşadığı bürokratik engeller ve engellemeler sonucunda neden ve nasıl belediye başkanlığını seçtiğini anlattı

Mustafa Zengin'den ağlatan konuşma

Başkan Zengin, başhekimlik yıllarını ve hizmet uğruna nelerden vazgeçtiğini paylaştığı anılarından birini anlatırken gözyaşlarını tutamadı.

 

Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, başkanlığa giden yol hikayesini “Beni Kim Başkan Yaptı” adlı söyleşisinde doğaçlama bir şekilde Maltepeliler ile paylaştı. Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenen sohbet programına çok sayıda vatandaş katıldı. Büyük alkışlar ve tezahüratlar eşliğinde sahneye çıkan Başkan Zengin, başhekimlik döneminde yaşadığı bürokratik engelleri ve sonucunda yerel yönetime uzanan yol hikayesini esprili ve içten bir dille anlattı.

 

 "Babamı geri verin"

Başkan Zengin, konuşmasında Maltepe Süreyyapaşa Hastanesi'ndeki başhekimlik yıllarında Ankara'da bulunan ailesine duyduğu özlemi, o yıllarda henüz ilkokul birinci sınıfa giden kızının baba hasretini ve kızının SSK Müdürlüğü’ne kendi el yazısıyla yazdığı bir dilekçeyle anlattı. Başkan Zengin, "Babamı geri verin" çağrısına karşılık kızını teskin etmek için yazmak zorunda kaldığı kurmaca dilekçe cevabını okurken, gözyaşlarına hakim olamadı. Duygusal anların yaşandığı salonda gözyaşlarını tutamayan izleyenler de Başkan Zengin’e sloganları ile destek verdi.


Konuşması alkışlar ve tezahüratlarla sık sık kesilen Başkan Zengin, programın sonunda kendisine destek olan eşine ve çocuklarına teşekkür etti ve Maltepeli vatandaşları sahneden karanfillerle selamladı.

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2013, 09:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17