CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Kartal’da

Kartal’da 140.ncı park açılışını Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yapacağı açıklandı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Kartal’da
HABERİN GALERİSİ
Kartal manzaraları

Kartal manzaraları

30 Mart 2013 günü Esentepe Tecerdağ Caddesinde yapılacak açılış ile Kartal yeni bir hizmet daha gerçekleştirilmiş olacak.


Bir ayda iki kreş sonrası dört muhtarlık binasının da açılışa hazır hale getirilmesinin ardından bu kere 9 dönüm alanda Kartal eski belediye başkanlarından Mehmet Ali Büklü adına Kartal Belediyesince yaptırılan parkın açılışı gerçekleştirilecek. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz bu konuda şöyle konuştu. Kartal ilçemizde 2009-2012 yılları arasında100 parkımızı düzenledik.  39 yeni park açtık. Bu yılda açacağımız parklar ile belediye başkanı olduğum güne kadar Kartal ilçesine yapılan tüm yeşil alanları iki katına taşımış olacağız. Kartal’a hizmet etmiş belediye başkanlarımızın adlarını Kartal parklarına veriyoruz. Belediyecilikte çok sayıda ilke imza atmış M.Ali Büklü başkanımız adını da 140.ncı parkımıza verdik. Kartal’da heykelleri, spor alanları, gezi parkurları, çocuk oyun yeri ile yeni bir park kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.



Kartal belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz engellemelere rağmen seçim beyannamesinde söz verdiklerini yaptıklarını belirterek şöyle dedi.-“ Kartal’da göreve başladığımızda belediyenin bir kreşi vardı. Çocuk geliştirme merkezi adı ile bir sayısını yediye çıkardık. Bir ayda çocuk geliştirme merkezi açtık. İkisinin de yakında açılışını yapacağız. Her ay düzenli mahalle muhtarları ile toplanıp sorunlarını konuşuyoruz. Dört Muhtarımız içinde ihtiyaç duyulan muhtarlıkları yaptık. Kısa süre sonra açılışlarını yapacağız”dedi.



Kartal belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz Kartal Mehmet Ali Büklü Parkı açılışını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açılmasının da ayrıca anlamlı olduğunu söyleyerek şöyle dedi. “CHP li belediyelere her türlü baskı ve yıldırma çabası var. İşimizi iyi ve doğru yapmamızdan rahatsız olanların varlığını gerçek. Biz halk için hizmeti hedeflemiş ve yaşamını buna adamış yöneticileriz. Baskı ve engeller bizi yıldıramaz. Her zor anımızda yanımızda olan genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bu kere mutlu bir günümüzde de bizlerle olması ayrıca çalışma günümüze güç kattı. Sosyal demokrasi belediyeciliğin halk için olduğunu tarif eder. “Halk için Halk ile birlikte yönetim” anlayışı ile bize dört yılımızı geride bıraktık. Hedefimiz bugünün ve geleceğin Kartal’ı için projeler üretmekti. Seçim Beyannamesi’nde söz verdiğimiz konuları öncelikle ele aldık. Yeni projeler geliştirdik. Çalışmalarımızı 20 yılda 1.250.000 nüfusa ereceğini düşündüğümüz Kartal için planladık. Çalıştık. Çalışıyoruz”diye Konuştu.


DEPREM ÖNCELİĞİMİZDİ


Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz Kartal’da yaptıkları bazı çalışmaları da şöyle özetledi.-“Kartal planlı bir kent olması için çalışma başlattık ve Kartal’ı planları tamamlanmış bir yerleşim bölgesi konumuna taşıdık. Kartal için artık plan sorunu kısa vadede sona erdi. Deprem önceliğimizdi. Siteler, mahalleler ile onlarca toplantı yaptık. Yerinde dönüşüm için halkımızı bilgilendirdik. Deprem değil sağlıksız konutun öldüreceğini anlatıp “dönüşün” dedik. Örnek bir sözleşmeyi Belediye olarak hazırladık. İnternet sitemizde yer verdik. “Komşuyu komşudan ayırmadan” birlikte dönüşüm için her katkıyı sunduk. Gecekonduların söz verdiğimiz tapularını dağıttık. Yerinde dönüşüm ilk örnek uygulamasını başlatıp temelini attık.”dedi.


ŞEFFAF VE HİZMET ÜRETEN BELEDİYEYİZ


Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz şeffaf ve hizmet üreten belediyecilik yaptıklarını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti.-“Şeffaf belediyecilik sözümüz gereği, Gelir-Giderlerimizi günlük internet sitesinde yayınlıyoruz. Meclis görüşmeleri ve ihalelerimizi de halka açık yapıyoruz”diye konuştu


KENTLER MEYDANLARI İLE YAŞAR


Kartal Belediye Başkanı Öz Kartallı Kazım meydanını yaptıktan sonra Cevizli ve Uğur Mumcu Meydan projelerini de hazırladıklarını ve kısa sürede Cevizli meydanında temelini atmayı planladıklarını da açıkladı. Başkan Öz şöyle dedi-“Kartal’da çevre, doğa, insan için yapacaklarımızı biliyorduk. “Kentler Meydanları ile Yaşar” düşüncesi ile Milli Mücadele kahramanı Kartallı Kazım’ın adını verdiğimiz meydan yaptık ve açtık. Cevizli ve Uğur Mumcu Meydanları’nın da projeleri bitti. 2013 yılında temellerini atacağız. Kartal’da sokak, yol, asfalt çalışmalarımızı her yıl düzenli gerçekleştiriyoruz.


HERKES İÇİN PROJELER ÜRETİP UYGULUYORUZ


Kartal belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz-“Herkes için projeler üretip uyguluyoruz. Kadınlarımız, gençlerimiz, engellilerimiz, çocuklarımız ve yaşlısı yoksulu ile herkesim için çok sayıda projeyi uygulamaya koyduk. İnsan için ve insani her ihtiyaçta Kartal Belediyesi olarak orada olduk. Somali’de ve Van’da yardımlarla yer aldık. Van Depreminden sonra Huzurevimizde Van ve Erciş’ten İstanbul’a gelen her dokuz kişiden birini (1376 kişi) misafir ettik. Sosyal yardımlarla Kartal’da ihtiyaç sahiplerinin de destekçisi olduk. Gönül Çarşısı, Gıda Bankacılığı uygulamalarımızla bu anlamda çabalarımızı geliştiriyoruz. Okullarımıza ibadethanelerimize desteklerimiz devam ediyor. Amatör sporların farklı branşları yanı sıra yelken, briç, satrançta Kartal’ın adını duyurduk.  Ulusal ve Milli Bayramlarımızı birlikte coşku ile kutluyoruz. Yürüyüşlerimiz, konserlerimiz, festivaller, etkinliklerimizi sizin için düzenliyoruz. Sağlık alanında yıl boyu sağlık kuruluşlarında sünnet uygulaması ile ödül aldık. Sünnet uygulamasının ülke politikası olması içinde çaba gösterdik.  Kartal’da 1 çocuk gelişim merkezi ile göreve başladık. Her mahalleye bir kreş dedik ve 7 kreş açtık. Çevreye duyarlı çok sayıda proje uyguluyoruz. Atık yağ ve elektronik atık toplama projelerimize halkımızın yoğun katılımı oldu.  ”diye konuştu.


TARİHİ KENTLER BİRLİĞİNE ÜYE OLDUK


Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz”  Kartal belediyesi olarak Tarihi Kentler Birliğine üye olduk. Kartal Tarihi değerlerini açığa çıkarılması için çalışıyoruz. Brias Sarayı kazısı yanında tarihi değerlerimize ve doğal varlıklarımıza sahip çıkıyoruz. Kartal ilçemizde çeşmesi, konağı,sit alanları ile mevcut değerleri öne çık

 

Kartal, sahili olan ama plajı bulunmayan konumda idi. Büyükada’da tesislerimiz ile halkımızı plajla buluşturduk. Nevşehir’de Sosyal Belediyecilik anlayışı ile tesis sahibi olduk 3,5 milyon kişinin ziyaret ettiği bölgeye kültürel ziyaretlerde tesisimiz halkımıza hizmet verecektir.


Kartal Belediye Başkanlığı için üç ayrı binada verilen Yukarı mahalle’de hizmetleri binamızda bütünleştiriyoruz. Kartal’da Muhtarlarımız içinde dört yeni Muhtarlık binası yaptık. Her ay muhtarlarımız ile düzenli toplantılar yaparak mahalle sorunlarını ve çözümleri konuşuyoruz. 


 AYDOS Milli Park Projesi, Huzur evi projesi, Kartal Kart projesi devam eden önemli girişimlerimizdir. Veterinerlerimiz ile sokak hayvanları aşılanması, sulak ve mama sağlanması çalışmalarında bulunuyoruz.


Özet olarak Kartal için onlarca projemizi gerçekleştiren insan odaklı çalışan bir kadromuz var. Her şey önce insan, doğa çevre için diyor ve emanetimize verilen Kartal’ı daha yaşanır bir kent yapmaya çalışıyoruz.  Mesai arkadaşlarımın dört yılda verdikleri emek ve çabalar güzel bir Kartal için oldu. Onlara da teşekkür ediyorum.


Biliniz ki çalışmalarımız Kartal’a ve Kartal halkınadır. Birlikte doğası, çevresi ile mutlu, huzurlu yaşamak hepimizin hakkıdır. Eşit yurttaş olarak, iç içe yaşadığımız komşuluğumuzdan keyif almaya devam ettiğimiz Kartal için yapacaklarımızda biliyoruz. Kartal Belediyesi internet sitemizden Facebook ve Twitter’da bizleri izleyin sorularını önerlerinizi iletin. Sizleri ve Kartal’ı seviyoruz ve hizmetlerimize devam edeceğiz. Desteğinize ve katkılarınıza teşekkür ediyorum.                                                 

                                                                                       OP. DR ALTINOK ÖZ

                                                                                  KARTAL BELEDİYE BAŞKANI

 

    
Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2013, 09:37
YORUM EKLE
YORUMLAR
serkan durak
serkan durak - 11 yıl Önce

kartal belediyesinin suan icin tabela belediyecisi oldugunu herkes biliyor ayrıca ilcem gazetesinden vatandaş olarak bir ricam var her konu hakkında anket yapan ve tarafsız olan bir gazete olarak kartal halkına su soruyu sorarmısınız lütfen kartalda yapılan heykel ve parklardan memnunmusnuz diye sonuc ne olacak acaba cünkü ben kendi mahhalemden biliyorumki kartal lı kazım parkı aksam 10 dan sonra şarapcı yatagı oldu millet huzursuz bilginize artal

ali demir
ali demir - 11 yıl Önce

beledye başkanı kendi reklamını yapıyo erzincanlıları sevmiyo korkudan memet ali büklü pakı yaptı ama kartallı kazim reklamıyıla sunum öyleyli kartallı kazim parkımı açtık yoksa büklü parkımı

SIRADAKİ HABER

banner17