Suha DENGİZEK'in başkanı olduğu Erzurumlular Vakfı, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Avukat Ahmet Küçükler'i ağırladı.

Aytekin YAŞAR – İLÇEM

Suha DENGİZEK'in başkanı olduğu Erzurumlular Vakfı, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Avukat Ahmet Küçükler'i ağırladı.

Aytekin YAŞAR – İLÇEM

Maltepe’de bulunan Erzurumlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı’nın düzenlediği geleneksel Herefene programını yakından inceleme imkanı bulduk.

VAKIF, ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AVUKAT AHMET KÜÇÜKLER’İ AĞIRLADI

Vakfın başkanı Suha DENGİZEK misafirlerini kapıda karşılayarak teker teker ilgilendi. Herefene’ye Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Avukat Ahmet Küçükler, Erzurumlu üst düzey bürokratlar, Erzurumlu seçkin iş adamları ve çok sayıda hemşerileri katıldı. Her ay düzenli olarak yapılan herefene de güncel konular belirlenip konferans ve sunumlar yapılıyor.

MALTEPE EMNİYETİNDEN SUNUM YAPILDI

Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis memurları Hırsızlara ve dolandırıcılara karşı nasıl tedbir alınması gerektiğini belirten kısa bir sunum ve sinevizyon gösterisi yaptı.

SÜHA DENGİZEK “TEK AMACIMIZ ERZURUM VE ERZURUMLUYA HİZMET ETMEKTİR.”

Vakıf Başkanı Suha DENGİZEK selamlama konuşması yaparak “Vakfımızın faaliyetleri hakkında bilgi vermek istiyorum. Bizler yönetim olarak bir şeye söz verdik. Tek gayemiz Erzurum ve Erzurumluya hizmet etmektir. Önceden Vakfımızın isminin başında Maltepe ibaresi vardı biz bunu kaldırdık. Biz sadece Maltepe’yi değil tüm Erzurumluları kucaklamak istiyoruz.

KADIN KOLLARI VE GENÇLİK KOLLARINI KURDUK

Özet olarak faaliyetlerimiz hakkında bilgi vermek istiyorum. Vakfımızın kadın kolları yoktu, kadın kollarını kurduk. Şu anda yüzün üzerinde kadın kollarımız var ve bunların 50-60’ı öğretmen olmak üzere faaliyet göstermekte. Gençlik kollarını kurduk. Çeşitli Ziyaretler yaptık. Önceden vakfımızda Herefene yapılmıyordu, biz başlattık. Burada sosyal güvenlik, sağlık, Sarıkamış’ı anma, konuları üzerine Profesörler getirdik.

EYLÜL AYINDA ERZURUM GÜNLERİ YAPACAĞIZ.

Her yıl İstanbul’da çeşitli anma programları yapılıyor. Ne yazık ki şimdiye kadar Erzurum’u anma programı yapılmamış. Biz buna el attık, İnşallah Büyükşehir Belediye başkanımızla bunu paylaşacağım. Eylül ayında 4 gün sürecek ERZURUM GÜNLERİ yapacağız.

TEK HEDEFİMİZ RAMAZAN AYINA KADAR VAKIF BİNAMIZI BİTİRMEK

Bostancı’da gece yaptık dört beş bin kişi salona sığdı, bir o kadar kişide dışarıda kaldı. Bizim vakıf olarak tek bir hedefimiz var Ramazan ayına kadar Vakıf binamızı bitireceğiz ve iftarımızı orada açacağız. Bize bu konuda destek veren tüm ağabeylerimize ve dostlarımıza teşekkür ediyorum.” Diyerek, mikrofonu salonda misafir bulunan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Avukat Ahmet Küçükler’e verdi.

Ahmet KÜÇÜKLER ERZURUM'A YAPTIĞI HİZMETLERİ ANLATTI

Vakıfta bulunan Erzurumlular’ı selamlayan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Avukat Ahmet KÜÇÜKLER, Erzurumda yaptıkları hizmetleri sinevizyon eşliğinde anlatı. KÜÇÜKLER “Biz geride bıraktığımız 8 yılı dolu dolu geçirdik. Erzurum, bu dönemde yapılan belediye yatırım ve hizmetlerini daha önce hiç görmemişti. Bizden önceki dönemlerde yapılan işleri sıralayacak olsanız, bir ya da ikiyi geçmez. Ama bizim dönemimizdeki hizmet ve yatırımları anlatmaya kalksak, saatler sürer." diye konuştu.

ERZURUM’A KONGRE MERKEZİ


Erzurum için bu yıl Doğu Anadolu Kültür Kongre ve Fuar Merkezi projelerinin odluğunu belirten Küçükler, "Kararlıyız, Erzurum’u bir kongre merkezi haline getireceğiz." dedi. 'İstanbul’dan sonra en büyük kongre merkezini Erzurum’a yapacağız' diyen Küçükler, "Şehirlerarası otobüs terminalimizi yeniliyoruz. Geçen yıl çalışmalara başlamıştık, bu yıl inşallah hizmete sunuyoruz. Mevcut otoparkın yerinde İkiz Kuleler adını verdiğimiz dev projemiz hayat bulacak." ifadelerini kullandı.


KATLI OTOPARK

Bu projenin içinde şehir oteli ve eğlence merkezi olacağı bilgisini de veren Küçükler, "Bu yatırımın toplam maliyeti 210 milyon dolar. Bu yatırımlara eklenecek katlı otopark projelerimiz, yeni yol ağlarımız da olacak." diye konuştu.

8 YILI DOLU DOLU HİZMETLE DOLDURDUK

Ulaşıma çekidüzen verme noktasında ilk adımı attıklarını açıklayan Küçükler Ulaşım sorunu kökten bir çözüme kavuşturacaklarını söyledi. Küçükler, "Kamulaştırma ve gecekondulaşmayla mücadele noktasında örnek adımlar attığımızı da hatırlatmak istiyorum. Mal Meydanı, Telsizler, Kale etrafı, Palandöken Caddesi ve Şehitler gibi kentin çeşitli noktalarında dev kamulaştırmalar yaptık, sosyal konutlar ürettik, üretmeye de devam ediyoruz. TOKİ ile buralara yeni konutlar yapacağız. Bu yıl içerisinde merkez ilçe belediyelerimiz de dahil olmak üzere kent merkezinde 10 bin yeni konut üretimi hedefimiz var. Büyükşehir Belediyesi’nce üretilen bu ve bunun gibi daha birçok hizmet var. Çünkü biz 8 yılı hizmetle ve yatırımla doldurduk." dedi.

Nezih ve seviyeli bir topluluğun bulunduğu Vakıfta Konuşmaların ardından misafirler Etli pilav, ayran, tatlı ve börek ikramı yapıldı.

Yemekten sonra Erzurumluların oynadığı coşkulu BAR oyunu ilgiyle izlendi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Avukat Ahmet Küçükler hemşerileriyle sohbet etti, onları dinledi. Erzurumlular Vakfı Genel Sekreteri Hasan Koç ve Yardımcısı Taylan Mesutgil Erzurum Büyükşehir Belediye başkanıyla beraber


Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2012, 16:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17