1 Mayıs'ta Erbakan Pankartı açtılar!

1 Mayıs'ta işçi memur tüm çalışanlar ellerine bayraklarını...

1 Mayıs'ta Erbakan Pankartı açtılar!

1 Mayıs'ta işçi memur tüm çalışanlar ellerine bayraklarını aldılar ve meydanlara koştular.Meydanlarda ise bir pankart gözümüze çarptı.

1 Mayıs'ta hak aramak üzere meydanlara inen memurlar açtıkları pankartla adeta günah çıkarttılar. 11 aylık iktidar olduğu zaman 1997 yılında memura yüzde 102 zam yapan Erbakan hükümetini, bugün meydanlara inenler minnetle anmayı unutmadı.

Memura En Yüksek Zammı Veren Başbakan'ı anıyoruz



Kendine has yönetim tarzı ile iktidar olduğu dönemde milli politikaları dilinden düşürmeyen Refahyol Hükümeti'nin bazı icraatları ise şöyleydi;

- Refah-Yol döneminde memurlara % 102.5 maaş zammı yapıldı. O yıl enflasyon oranı % 65 olarak gerçekleşmişti. Buna göre memurun alım gücü % 37.5 kadar artırılmıştı.

- 54. hükümet Refah-Yol 1996 tarihinde asgari ücreti 210 dolar olarak tespit etmiş ve işçilere o güne kadar verilen en yüksek asgari ücreti ödemiştir.

- Kamu toplu iş sözleşmeleri ilk defa Refah-Yol döneminde, 3 ay gibi kısa bir zamanda sağlandı. Kamu kesimi ortalama giydirilmiş aylık ücretlerinde büyük bir artış sağlanarak, ücretler 50 milyon TL'den, 107 milyon TL'ye, dolar bazında 655 dolardan, 993 dolara çıkartıldı.

- Bütçeden Bağ-Kur emeklilerine 866 milyar TL, memur emeklilerine 985 milyar TL ve işçi emeklilerine de onları mağdur edemeyecek derecede destek sağlandı.

- Emeklilerin maaşlarında enflasyonun üstünde % 51 reel artış sağlandı.

- Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Fonunun bütün geliri ilk defa kanunun maksadına uygun şekilde yoksullara tahsis edildi.

- Körfez savaşı sonrası Irak'a uygulanan ambargo sonucu kapalı tutulan “Kerkük-Yumurtalık” boru hattı, Amerika'nın tehditlerine rağmen, 54. Refah-Yol hükümetinin gayretleriyle açtırıldı. Ekonomiye büyük katkı sağlandı.

- 50 yıldan beri ilk defa 1997 tarihinde denk bütçe yapılabildi. Bu Refah-Yol hükümetinin övünülecek başarısıdır.

-Habera-

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2012, 17:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17