ÖĞRETMENLER GÜNÜ KARTAL'DA KUTLANDI

 

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KARTAL'DA KUTLANDI

 

24 Kasım Öğretmenler günü Kartal’da Fatih Rüştü Zorlu Anadolu Lisesi’nin düzenlemiş olduğu programla Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde kutlandı.

 Öğretmenler günü kutlama programına Kartal Kaymakamı Nuh Mehmet HAMURCU, Kartal Belediye Başkanı Opr. Dr. Altınok ÖZ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp ATASOY, Chp Kartal İlçe Başkanı Haydar Oğuz, Kartal Belediye Başkan yardımcıları Orhan İSPEKTER, Hasan KUMRAL, İbrahim Doğan, Dr. Turgut MERMERTAŞ ve Figen MAVİ, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve çok sayıda öğrenciler katıldı. Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Program İlk konuşmayı yapan emekli öğretmen Meral ÇİMEN “Değerli Misafirler ve sevgili öğrenciler, Bugün ATATÜRK'ün Başöğretmenliği kabul ettiği 24 kasım, hepimize kutlu olsun. 25. yılımı dünyanın en güzel mesleği olan öğretmenliğe ayırdım ve artık bu görevin sonuna gelmiş bulunmaktayım.

Anılarım, hayallerim, gözlerimden ve yüreğimden hiç silinmeyecek. Ben,öğrencilerimi hep sevdim.Onlara büyüklerine saygılı olmayı, küçüklere sevgi ile yaklaşmalarını, güzel yurdunu sevmelerini, mert olmalarını,çalışkan ve doğru olmalarını öğütledim.

Atatürk'ün yolunda gitmelerini, Türkiye'miz aydınlık geleceği için çok ama çok çalışmaları gerektiğini dilimin döndüğünce anlatmaya çalıştım. Hızla gelişen çağımızda, değişim kaçınılmaz bir gerçektir. Ülke kalkınmasında en önemli sosyal rolü üstlenen öğretmenlerin kendilerini sürekli yenilemelerini ve çağın gerisinde kalmaması gerektiğini düşünüyorum. İşte bu yüzden öğretmenlik hiç bitmeyen bir

öğrenciliktir. Atatürk "Ben her şeyden önce öğretmenim."diyerek, tüm unvanların ötesine taşıdığı öğretmenlik mesleğinin değerini ve kutsallığını vurgulamıştır, bizler de bunun öneminin bilincine vararak hareket etmeli, görevimizi layığı ile yerine getirmeliyiz. Biz öğretmeniz, eğitmeniz. Geleceğimizin mimarı olan çocuklarımıza şekil veriyor onları hayata hazırlıyoruz. Ne mutlu ki böylesine kutsal bir vazifenin içinde yıllarımı harcadım.

Öğrencilerimin; umutları, umutlarımız, sevinçleri, sevinçlerimiz oldu. Her biri birbirinden kıymetli çiçekler misali gönül bahçemde açan öğrencilerim oldu. Yaşamaya, gelecek güzel günlere umutla bakabilmenin anahtarıdır her öğrencim. Sanıyorum bana ayrılan süre doldu. Yollarımız ayrılıyor demeye dilim varmıyor. Yollarımız hiç bir zaman ayrılmayacaktır. Yüreğimde hep öğrencilerim, okulum ve öğretmen arkadaşlarım olacaktır. Hepinizi bu duygu ve düşünceler içinde sevgiyle selamlarım.” Dedi.

 Törende Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İlköğretim ve Lise öğrencileri arasında düzenlenen, Öğretmenler günü şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında şiir dalında başarılı öğrencilere ödülleri Kartal Kaymakamı Nuh Mehmet HAMURCU, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok ÖZ ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp ATASOY tarafından verildi. Stajyerliği kalkmış öğretmenlerde yemin ederek görevlerine başladılar.

 

 

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2010, 07:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17