Metin Bektaş 'Sosyal Belediyecilik bu mu?'

Ak Parti Kartal belediye meclis üyesi Metin Bektaş, belediye başkanı Altınok Öz'ü çok sert bir şekilde eleştirdi.

Metin Bektaş 'Sosyal Belediyecilik bu mu?'

Metin Bektaş Kartal stadının hemen üstünde bulunan imara aykırı inşaat yapıldığı için belediye tarafından mühürlenen ve giriş katı su ile dolan inşaat önünde gazetemize açıklamalarda bulundu.


Bektaş "Kartal'da tam bir rezalet yaşıyoruz. 'Kartal'ı seviyorum, Kartallıların istemediği hiç bir şeyi yapmıyorum' diyen belediye başkanı son zamanlarda adeta, her platformda, Kartallıların ve Kartal belediyesinin lehine olan şeyler için samimi uyarılarımızı dikkate almamaktatır. Özellikle son zamanlarda kendi belediye başkanlığını garantilemek adına bütün enerjisini ve mesaisini bu yöne yönlendirdiği için, Kartallıları ve Kartal'ı unuttu.


Bakın şu rezalete, bir bakın. Bundan bir ay önce bir yavrumuzu bir inşaatın temelinde biriken sular yüzünden kaybettik. Yazıktır, günahtır. Bu evlat bizim evladımızdır.  Hemen akabinde Ocak ayı belediye meclisinde hem grup başkanımız, hem de bir arkadaşımız adres ve nokta vererek şu anda ruhsatı alınmış, inşaatı yapılmış bodrumunda veya temelinde su birikmiş inşaatlar için (özellikle bu inşaatta belirtilerek) gerekenin yapılması istenmiştir.


Gördüğünüz gibi inşaatın hemen altında Kartal stadı var. Yanın da da yeni Kaymakamlık binası. Bu inşaata gece karanlıkta her türlü insan gelebilir, çoluk çocuk gelebilir. Burası özellikle belirtmemize rağmen, belediyenin bir tane vidanjörü yok mu? Bu suyu boşaltmak o kadar zor mu? Bu su birikintisinde yarın bir evladımız daha boğulduğu zaman nasıl olur? İnsan hayatına değer veren, gerektiği zaman insan hayatını kurtarmak için bir doktor olarak operasyon yapan belediye başkanının, bir sağlıkçı doktorun insan hayatına verdiği değer bu mudur? Bu mezbelelik midir?


Bakın bir kat komple suyla doludur. Su rengine baktığımız zaman yosunlaşmıştır.  Mecliste gündeme getirdik ve yaklaşık 1 aydır da takip ediyorum. Her hangi bir müdahale yok. Belki mal sahibine söylense mal sahibi yapacak ama bir çözüm yok. Merak ediyorum geçen ay boğulan inşaatla ilgili ne yaptılar? Eğer orada bir yaptırım yaptılarsa, burada da mı birisinin boğulması lazım. Sosyal belediyecilik bu mudur? Halkın yanında olmak bu mudur? Sayın belediye başkanına buradan sormak istiyorum, bu suyun burada dolu olmasını halk mı istiyor?" diyerek sözlerini sonlandırdı.  


Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2014, 02:00

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17