Geleceğin aşçıları 'Çalışmak ve üretmek istiyoruz.'

Geleceğin aşçıları ve eğitmenleri İlçem Gazetesi'ne sorunlarını ve hedeflerini anlattılar.

Geleceğin aşçıları 'Çalışmak ve üretmek istiyoruz.'

Kartal Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Aşçılık Okulunda aşçılık eğitimi alan Aşçı adayları kurs süresi boyunca sıcak yemek, meze, pasta türleri, dünya mutfağından farklı yemek çeşitlerini öğreniyorlar.


Aysel DEMİR


"Başta bana bu fırsatı veren halk eğitim müdürüm Sayın Resul Özdemir'e teşekkür ederim.Burada amacımız özellikle bayanları  iş sahibi yapmak,üretime kazandırmaktır.Ben ve buradaki bayanların amacı da  üretime katkıda bulunmak,eşlerimize  ve ailemize faydalı olabilmektir.Bu konuda bir nebze yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana.


Yemek kurslarına talep ettikleri için halka da teşekkür ediyorum.Hepimizin bir beklentisi var,benim beklentim de bayanların üretime kazandırılmasıdır. Belediyemizin yemekhanesi var fakat taşeron firmayla çalışmakta. Bayanlarımızı, mezun olan arkadaşlarımızı alıp yemek hanelerinde çalıştırmalarını rica ediyoruz. Onlardan isteğimiz bizi desteklemeleridir.Kartal Belediyesi'nden beklentimiz öğrencilerimizin işe girmesidir. Bayanlar evde oturmasın sırf benim kursum değil diğer kurslara da rağbet etsinler, bizler onlar için varız gelsinler meslek edinsinler. Çocuklarına ekmek parası götüremeyen binlerce anneler var,pazarlarda meyve veya bir yiyecek isteyip alamayan anneler var, yavrularına "alamıyorum" diyebilen anneler var lütfen evlerinden çıksınlar. Meslek edindiklerinde çocuklarına da eşlerine de özgüven vereceklerdir, kendileri de özgüven kazanacaklardır ve faydaları dokunacaktır. Bu şekilde gerek işyeri sahiplerinden gerek belediyeden bayan arkadaşlarıma destek bekliyorum."

--------------------------------------------
Leyla SELVİ


"Kartal Belediyesi'nden bize yemekhane vermelerini  rica ediyoruz.Hocamız Aysel Hanım bir altın madeni gibi kıymetli onun orada işlenmesini istiyoruz.Benim üç tane öğrencim var,eşim emekli,paraya tabi ki çok ihtiyacım var.Benden daha küçük olan gençlerimiz var,biz sizden iş imkanı istiyoruz, Kartal Belediyesi'nden de talebimiz budur."

-------------------------------------------
Aysel YILMAZ


Ben Kartal Halk Eğitim Merkezi  Müdürlüğü'ne bağlı mefruşat öğretmeni olarak görev yapmaktayım.Kartal ilçemizde ev hanımlarına yönelik meslek edindirme kurslarında maalesef yeterli binamız olmadığından geçici olarak bu binada hizmet vermekteyiz.Belediyemizden kurslarımıza destek amaçlı ve tüm meslek kurslarının bir araya toplanacağı özel,merkezli bir bina verilirse minnettar oluruz.

--------------------------------------------
Seher SERDAR


Benim amacım halk eğitime gelip bir şeyler öğrenip,güzel bir şekilde ve iyi bir durumda bir yerde çalışmaktır.Şu anda öğrendiklerimiz çok güzel fakat bazı ihtiyaçlarımız var bu ihtiyaçların görülmesini ve bizi duymalarını istiyoruz,Kartal Belediyesi'nden de ricamız budur.Belediyeden iş bekliyoruz,bize yardımcı olsun,desteklerini bekliyoruz.

-------------------------------------------
Yadigar ARSLAN


Benim isteğim Kartal Belediyesi'nin bize bir yer ayırmasıdır.Şu anda belediyenin bize bir desteği yoktur,biz ihtiyaçlarımızı kendimiz gideriyoruz fakat buna bütçemiz yetmiyor bu nedenden dolayı  yemek yapamıyoruz.Bu yüzden de Kartal Belediyesi'nden bize bir yer vermesini,yardımcı olmasını rica ediyoruz.Bize biraz yardım etsin ki bu işi yürütelim.Bize destek olan hiç kimse yok.İnşallah desteğini bekleriz belediye de güzel bir iş bulsun bize.

------------------------------------------
Ayşe Hanım


Sayın müdürümüzden ricamız kadınlara değer verilmesi ve kadınları böyle sosyal faaliyetlerde bulundurmasıdır.Halk eğitim yemek kurslarımızda yapılan yemekleri satışa sunmak istiyoruz.Benim eşim vefat etti  şu anda öğrenci okutmaktayım ve bu faaliyetlerden yararlanmak istiyorum.Biz ev hanımları olarak sizden destek istiyoruz ve yardımlarınızı bekliyoruz.

-----------------------------------------
Necla Hanım


36 yaşındayım ve kiracıyım, iş istiyorum fakat iş bulamıyorum,çalışmak zorundayım.Eğer biz burada eğitiliyorsak aşçılık üzerine bize bir destek verilmesini isteriz.Bu konu üzerine Kartal Belediyesi'nden bizi en azından kendi kadrolarına aşçı olarak almalarını rica ediyoruz.Böylece hem bizim onlara hem de onların bize bir faydası olmuş olur biz de bundan memnun kalırız.Ayrıca ekip olarak uygun fiyata yemek çıkarırız.Sizden isteğimiz de ekip kararı olarak budur,teşekkür ederim.

-----------------------------------------
Müzeyyen USLUOĞLU

Halk eğitimin bize verdiği bu imkanı değerlendirmekteyiz.Aşçılık kursuna geliyorum ve daha önce bulamadığım iş imkanını bu sayede bulacağıma inanıyorum.Kartal Belediyesi'nden de  bize bu konuda yardım etmesini istiyoruz.Kendi bünyelerinde bize iş imkanı  sunmalarını istiyoruz.Aldığımız sertifikaların boşa gitmesini istemiyoruz.Üretmek ve çalışmak istiyoruz.İş imkanı lütfen.

----------------------------------------

Halk eğitim müdürümüze böyle güzel faaliyetlerde bulunduğu için teşekkürlerimi iletiyorum.Faaliyetlerde daha ileriye gitmek istiyoruz.Kadınlarımıza iş hakkı verilmesini  istiyoruz.Burada  eğitim alan kadınlarımız en azından bir miktar para kazanmalı diye düşünüyorum.

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2014, 23:20

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17