Sinan İngenç 'Siyaseti seninle sevdik, usta!'

Ak Parti Kartal Belediye meclis üyesi aday adayı Sinan İngenç'le bir röportaj gerçekleştirdik. İngenç gazetemiz sahibi Aytekin Yaşar'ın sorularını samimiyetle cevapladı.

Sinan İngenç 'Siyaseti seninle sevdik, usta!'
Sinan İngenç Gazetemize yaptığı açıklamada; "Her şey daha güzel bir Kartal için!" dedi. 

İşte o röportaj;


Aytekin Yaşar
- Öncelikle bize vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. Kaç yıldır Kartal'da yaşıyorsunuz? Ne işle meşgulsünüz?


Sinan İngenç
- Ben size gazetenizde bana yer ayırdığınız için teşekkür ederim. 12 yıldır Kartal'da Cumhuriyet Mahallesinde ikamet etmekteyim. Panel radyatör sanayinde yedek parça üretimi yapmaktayım. Ticaretle uğraşıyorum. Öncelikle belediye meclis üyesi aday adaylarına başarılar diliyorum.


A.Y.
- Neden meclis üyesi olmaya karar verdiniz?


S.İ.
- İkamet ettiğim Cumhuriyet mahallesinde ve Hürriyet mahallesinde görüştüğüm çevremin tavsiyeleri ve önerile doğrultusunda aday adayı olmaya karar verdim. Siyaset benim yaşam biçimim değil, olmazsa olmazım da değildir. Ama toplumun sorunlarına da duyarsız kalamayız. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın da diyemeyiz. Bunları göz önünde bulundurarak Ak Parti Kartal ilçesinden meclis üyesi aday adayı olmaya karar verdim. Tabii ki siyasetin bir okulu falan yok. Siyaset bir hizmettir ve bunun hazı hiç bir şeyle ölçülmez.


A.Y.
- Neden başka parti değil de Ak Parti?


S.İ.
- On bir yıl öncesine kadar siyasetten soğumuştuk. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'la siyaseti sevmeye başladık. Ben Ülkem de son 11 yılda yapılan muhteşem hizmetleri görüyorum. Bunları kimse inkar edemez. Bunları gördükten sonra benim gibi düşünenlerin hepsi Ak Parti'ye katıldılar. Yaklaşık 5 yıldır geçici olarak emanet CHP'ye geçti. Bütün gayemiz bu emaneti tekrar geri almaktır. Tabii ki burada tribünden gol atılmıyor. Sahaya inip çalışmak lazım. Ben görüyorum ki iyi bir sıralamayla bırakın Kartal'ı almayı, iyi bir fark atacağımıza inanıyorum. Kartal'da Ak Parti'nin birinci olamadığı iki mahalle var. Bunlardan bir tanesi Cumhuriyet Mahallesidir. Bu mahalle de Ak Parti'yi birinci parti yapmak istiyorum. Cumhuriyet Mahallesinde bir de DSP belediye başkan adayı var. Benim Mahallem de görüştüğüm CHP'li ve Ak Parti'li çevrem aday olduğum takdirde beni destekleyeceklerinin sözünü verdiler. Topselvi'de Altınok Öz'e destek veren Nevşehirliler var. Aday olduğum takdirde onlardan da sözü aldım, beni destekleyecekler. Hatta bir akşam toplanalım, basınla birlikte gel sözlerini de duydum. İlk ticarete Kartal Kastelli sanayi sitesinde başladım. Beş yüz'e yakın dükkan var yüzde seksenini de tanırım. Bu dostlarımdan da sözü aldım. Biz aday olalım diye siyasete girmedik. Az önce dediğim gibi siyaset olmazsa olmazım değildir. Partim uygun görürse, meclis üyesi adayı olmak istiyorum. Aday olamazsam dahi aynı şekilde partime hizmet etmek istiyorum.


A. Y. -
Meclis üyeliği nedir? Ne iş yapar bilginiz var mı?


S.İ. -
Meclis üyeliğinin görevlerini biliyorum. Ben son 5 yılda belediye başkanının afiş asmaktan başka, maalesef hizmetlerini göremedim. Kartal 1994 ten önceki günlerine dönmeye başladı. Emaneti tekrar geri almak istiyoruz. Toplumun sorunlarına duyarsız kalamıyoruz. Aday olduğum takdirde hangi partiden olursa olsun oy alacağıma ve hizmet yapacağıma inancım tamdır.


A.Y.
Kendinizi bize tanıtırmısınız? Sinan İngenç kimdir?


Sinan İngenç'in Özgeçmişi;

01.03.1976 yılında Sakarya ilinin Kocaali ilçesine bağlı kirazlı köyünde dünyaya geldi ilk orta ve lise eğitimini Adapazarı'nda tamamladı 1999 yılında Sakarya Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor yüksekokulunu bitirdi Şu anda Anadolu Üniversitesi Emlak ve Emlak yönetimi son sınıf öğrencisidir.


1999-2000 eğitim öğretim yılında doğduğu ve öğrenim hayatına başladığı Kirazlı İlköğretim okulunda 1 yıl beden eğitimi öğretmenliği yaptı 2000-2002 yıllarında 4 ayı Ankara Etimesgut olmak üzere Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde yedek subay olarak vatani görevini tamamladı.


Çalışma hayatına çok genç yaşlarda başladığından birçok alanda ticari faaliyetlerde bulunmuştur Halen ticaretle uğraşmakta ve bunun yanı sıra fındık üreticiliğine devam etmektedir.


İstanbul da ikamet etmektedir evli ve 2 çocuk babasıdır Orta düzeyde İngilizce bilmekte İngilizce ve Rusça dil eğitimine devam etmektedir.


Bu süreçte çeşitli dernek ve siyasi partilerde üye ve yönetici olarak toplumsal çalışmalar içersinde yer almıştır.


Sakaryaspor ve Kocaalispor kongre üyesidir.


Sakarya süper amatör takımlarından Kocaalispor un başkan yardımcısı ve

İstanbul Sakaryalılar Derneği yönetim kurulu üyesidir.


Dürüstlüğü kendine ilke edinmiş yardım severliği ile çevresine örnek olmuştur.

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2014, 23:49

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17