Kartal'lı Tedirgin "Kurtarın Bizi Bu Köpeklerden!"

Geçtiğimiz yıl yaptığımız "Muhtarların ortak...

Kartal'lı Tedirgin

Geçtiğimiz yıl yaptığımız "Muhtarların ortak sorunu köpekler" haberine vatandaşlarımız büyük ilgi göstermiş ve bu konuyu manşete taşıdığımız için teşekkür etmişlerdi.

Önümüzdeki mart ayında tam 1 yıl olacak bu haberi yapalı, ama görüyoruz ki hiç bir gelişme olmadı. Bu köpek sorununa çözüm üretecek iradeden maalesef tık yok.

ARABALARA SALDIRIYORLAR!

Hemen hemen her mahallede üçerli, beşerli gruplar halinde gezen köpekler, çok ilginçtir ki havlıyarak arabalara saldırıyorlar. sürücüler de hayvanları ezmemek için büyük çapa harcıyorlar.

A.D. "POMPALIYI ALIP KATLİAM YAPACAKTIM NERDEYSE!"

Petroliş Mahallesinde oturan işadamı A.D. "Bir gün akraba ziyaretinden evimize dönüyorduk. Bir sürü köpek havlıyarak beni ve ailemi kovaladı. O sinirle eve çıktım, köpekleri normalde seven ben nerdeyse ruhsatlı av tüfeğimle inip köpekleri öldürecektim. Ailem zor sakinleştirdi.

GECELERİ UYUYAMIYORUZ

Yukarı Mahalle de oturan vatandaşlar da köpeklerden şikayetçi. Gazetemize değerlendirmede bulunan vatandaşlar "Gecenin her hangi bir vaktinde avaz avaz havlıyan ve uluyan köpekler yüzünden uyku uyuyamadığımız gibi, köpekler uluyor acaba deprem mi olacak diye evhama kapılıyoruz" diye şikayetlerini dile getirdiler.

AİLELER "ÇOCUKLARI KORKUDAN OKULA, BAKKALA YOLLUYAMIYORUZ."

Çocuklarının köpeklerden çok korktuğunu belirten aileler "Çocuklarımız köpekler yüzünden okula, bakkala gitmeye korkuyorlar. Yavrum küpeleri var Onlar zararszı dememize rağmen arabalara havluyarak saldıran köpeklerin zararsız olduğuna ikna edemiyoruz." diyerek çaresizliklerini belirttiler.

MAHALLELERİN SESİ ARTIK DUYULUYOR MU?

Kartal Belediyesinin bastırıp dağıttığı broşürde "Mahallerin sesi artık duyuluyor" başlıklı yazıda "Muhtarlarımızla her ay aksatmadan düzenli olarak Kartalımızın sorunlarını konuşuyor, birlikte çözüm üretiyoruz. Muhtarlarımız sizlerin ulaştırdıkları problemleri ve önerileri aracısız olarak iletebiliyor. Talep durumları hakkında düzenli olarak bilgilendiriliyorlar." ifadesi kullanılmakta.

VATANDAŞIN SESİNİ DUY BAŞKAN!

Muhtarların ortak sorunu olan köpekler için, hiç bir çözüm üretilmeden Mart ayında tam bir yıl dolmuş olacak. O Halde İlçem Gazetesi olarak soruyoruz "Mahallelerin sesini duy başkan, Vatandaşları bu köpeklerin ızdırabından kurtar!" diyoruz. Çünkü broşürünüz de mahallelerin sesini duyduğunuzu belirtmişsin. Duyduğunuzu belirten bir alamet gösterin de Kartallı hem rahat uyusun hem de çocuğunu okuluna rahatlıkla yollayabilsin.

 

İşte geçen yıl ki haberin linki;

//www.ilcemhaber.com/spor/866-muhtarlarin-ortak-sorunu-qkartalli-kopeklerden-sikayetciq.html

Kartal Belediyesi’nin her ay düzenli olarak bir araya geldiği muhtarlarla kahvaltılı toplantı 5 Mart 2011 Cumartesi günü Samare Restaurant’ta Gerçekleştirildi.

Kartal Belediye Başkanı Altınok ÖZ, başkan yardımcıları, birim müdürleri kahvaltıda hazır bulundular. Yerel basının da ara sıra çağrıldığı toplantı, Kartal Belediyesi’nin Sinevizyonla gösterdiği faaliyet raporlarının açıklanmasıyla başladı. Muhtarlar teker teker söz alarak mahallelerinde ki şikayetleri ve sorunları Belediye Başkanı’na anlattılar.

RECEP ELVAN GERGİNDİ

Esentepe Mahalle Muhtarı Recep ELVAN’ın söz aldığında gergin olduğu gözlerden kaçmadı. Diğer muhtarlar Belediye başkanına teşekkür ve övgülerini sunarlarken. Bazı muhtarların ortak sorununun mahallelerde başıboş gezen köpeklerden olduğu anlaşıldı. En son geçtiğimiz günlerde Yukarı Mahalle de küçük bir çocuğu bir köpeğin ısırdığı ve çocuğun tedavi görmekte olduğu bilinmekte.

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2012, 19:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17