CHP'de Sandıklar Kaçırılıp, Muhalefet Boğuluyor mu?

CHP'de Sandıklar Kaçırılıp, Muhalefet Boğuluyor mu?

Hasan TOSUN'un Habervaktim'de çıkan "CHP'de kazan Kaynıyor" haberinde ciddi ithamlarda bulunuldu.

İşte O yazı;

AK Parti Hükümeti'ni “muhalefet susturuluyor” diye ABD'ye şikayet eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti içi muhalefete nefes aldırmıyor. İl ve ilçe kongreleri için başlayan mahalle delege seçimlerinde sandık kaçırma ve muhaliflerin listeleri sahte tutanaklarla engelleniyor.

Türkiye'yi ve hükümeti “Muhalefet susturuluyor” diye ABD'ye şikayet eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisi parti içi muhalefete nefes bile aldırmıyor. Kılıçdaroğlu ekibinin, delege seçimlerinde muhalifleri tehdit, darp, sandık kaçırma ve sahte tutanak tutma gibi yöntemlerle yıldırmaya çalıştığı belirtiliyor.

“ŞİKÂYET ETİK DEĞİL”

Akit'e konuşan CHP eski MYK üyesi Savcı Sayan, Türkiye'yi ve hükümeti ABD'ye şikayet eden Kılıçdaroğlu'nun yanlış yaptığını söyledi. Türkiye üzerinde emelleri olanların yeni Tahrir meydanları oluşturmak istediğini belirten Sayan, “Bir siyasetçinin ülkesini başka bir ülkeye şikayet etmesi etik değildir. Atatürk, Osmanlı'yı şikayet etti mi? Baykal kimseyi şikayet etti mi? Etmedi. Çünkü onlar kimseye boyun eğmediler. Söz konusu vatansa gerisi teferruat dediler. Sen kendi ülkene inanmıyorsan başkası sana neden güvensin?” dedi.

“CHP'DE MUHALEFET BOĞULMAK İSTENİYOR”

Kılıçdaroğlu'nun ABD'ye “Türkiye'de muhalefet susturuluyor” diye şikayet ettiğini hatırlatan Sayan, CHP içerisinde muhalefetin susturulmayı bırakın boğulduğunu söyledi. CHP'de yapılan delege seçimlerinin evlere şenlik olduğunu kaydeden Sayan, “Seçim meçim bahane. Açık oy gizli sayım yöntemi yapılıyor. Böyle demokrasi mi olur? Parti içi muhalefet baskı altında. Muhalefeti susturmayı bırakın, nefes almasını engellemek istiyorlar. Boğmak istiyorlar” diye konuştu.

“PARTİ İÇİ DEMOKRASİ YOK EDİLDİ”

CHP Ankara eski İl Başkanı Ali Yıldızlı ise korku imparatorluğunu yıkma sözü vererek genel başkan olan Kılıçdaroğlu'nun korku imparatorluğunun alasını kurduğunu söyledi. Mahalle delegesi seçimlerinde birçok il ve ilçede sandık konulmadığını belirten Yıldızlı, şunları söyledi: “Benim oturduğum mahallede sandık konuldu mu? Seçim ne zaman yapıldı? Ben bilmiyorum. 12'nci madde ile yoğun bir şekilde üye yazımı yapılıyor. Sağlıklı bir demokrasi anlayışında bunlar olur mu? Parti içi demokrasi yok edildi. Söylemde demokrat, eylemde yok. Katılımcılığı kabul etmiyor. Korku imparatorluğu böyle mi yıkılır?” dedi.

SANDIKLAR KAÇIRILIYOR

CHP'de 21 Ocak Cumartesi günü başlayan delege seçimlerinde genel merkez ile muhalefet arasında ilginç iktidar mücadeleleri yaşanıyor. Bunların başında ise partililerden sandık kaçırma yöntemi geliyor. Ankara, İzmir ve İstanbul'da genel merkezin adamı konumundaki il ve ilçe başkanları, seçimleri Baykal-Sav ekibine kaptırmamak için sandıkları kaçırıyor. Öncelikle seçimin nerede yapılacağı seçmenlere bildirilmiyor. Bazılarına ise yanlış adresler veriliyor. Bu arada genel merkeze yandaş olanların bildiği bir adreste seçim yapılıp sonuçlandırılıyor. Bu nedenle itirazlar, tartışmalar ve kavgalar eksik olmuyor.

SAHTE TUTANAK TUTULUYOR

İkinci yöntem olarak muhaliflerin kazandığı mahallelerde “sahte tutanak” yöntemiyle kazanan isimler kaybetmiş olarak gösteriliyor. İzmir'de onlarca mahallede sahte tutanak tutulduğu tespit edildi. Türkiye genelinde yüzlerce delegenin seçimi kazanmasına rağmen kaybetmiş gibi gösterildiği belirtiliyor. Yapılan itirazlar üzerine birçok mahallede yeniden seçim kararı alındı. Yapılan itirazlar üzerine tutanaklar yeniden inceleniyor.

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2012, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17