Pendik Belediyesi'nden Sigara İçenlere cenaze töreni

Dünya Sigarayı Bırakma Günü nedeniyle Pendik...

Pendik Belediyesi'nden Sigara İçenlere cenaze töreni

Dünya Sigarayı Bırakma Günü nedeniyle Pendik Belediyesi sigara içenler için temsili cenaze töreni düzenledi.

İskelet kostümleri giyen 30 kişilik grup cenaze marşı eşliğinde sokaklarda yürürken “Sigara Öldürür” yazılı tabutu taşıdı.

Grup, sigara içenlere karanfil vererek bırakmalarını isterken çevredekiler gerçek bir cenaze törenini yapıldığını sanarak kimin öldüğünü merak etti.

Cenaze var sandılar

Tüm kanser nedenlerinin 3’te birinin nedeni olan sigarayı bırakma günü nedeniyle Pendik Belediyesi sabah saatlerinde ilçenin en kalabalık caddesi olan Gazipaşa Caddesi üzerinde bir tören düzenledi. 30 kişilik grup üzerlerine iskelet kıyafetleri giyerken yüzlerini de morg görüntüsü vermek için beyaza boyadı. Grup önde aynı kıyafetli bandonun çaldığı cenaze marşı eşliğinde yürüyüşe geçti.

Siyah bir çelenginde önde yürüdüğü etkinlik sırasında grup taşıdıkları tabutta temsilen sigara içen birini olduğunu anlatmaya çalıştı. Grup ellerindeki karanfilleri sigara içenlere verirken çevredekiler şaşkınlığa uğradı. Bazı vatandaşlar kimin öldüğünü ve neden cenaze marşı çaldığını merak ederken bazıları da farklı yorumlar yaptı. Cadde boyunca yürüyen iskelet kostümlüler daha sonra taşıdıkları tabutu Havuzlu Park Meydanı’na bıraktı.

“Spor yapan bir şehir olalım istiyoruz”

Burada bir açıklama yapan Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, bugün herkesi sigarayı bırakmaya davet ettiklerini belirterek, “ Ülkemizde sigara ile ilgili çok yoğun kampanyalar yürütüyoruz. Pek çok alanda sigara yasaklandı. Ancak bugün aldığımız neticeden memnun değiliz. Bugünkü etkinlikte bir kez daha sigaranın zararlarını anlatalım istedik. Ülkemizde sigara ile ilgili çok yoğun kampanyalar yürütüyoruz. Pek çok alanda sigara yasaklandı. Ancak bugün aldığımız neticeden memnun değiliz. Bugünkü etkinlikte bir kez daha sigaranın zararlarını anlatalım istedik. Sigarayı bırakan, spor yapan bir şehir olalım istiyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2012, 20:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17