Pendik Semt Merkezleri

Pendik Belediyesi 'Semt merkezleri’ adı altında yeni bir projeyi hayata geçiriyor. İlk etapta 13 farklı noktada inşa edilecek merkezlerde, Aile Sağlığı Merkezi’nden İSMEK’e, Fitness’dan...

Pendik Semt Merkezleri

Pendik Belediyesi 'Semt merkezleri’ adı altında yeni bir projeyi hayata geçiriyor. İlk etapta 13 farklı noktada inşa edilecek merkezlerde, Aile Sağlığı Merkezi’nden İSMEK’e, Fitness’dan Konferans Salonu’na farklı hizmet birimleri bulunacak. Proje sayesinde vatandaşın hizmeti çok daha hızlı alacağını belirten Başkan Kenan Şahin: “Vatandaş,  çok uzağa gitmeden semt merkezlerinde sporunu yapabilecek ve aile hekimine başvurabilecek.” dedi.

Vatandaşa her zaman kaliteli hizmeti en hızlı şekilde vermek, bunu yaparken de kaynakları verimli bir şekilde kullanmak için çalışan Pendik Belediyesi, ‘Gülenyüz Projesi’ nin ardından 'Semt Merkezleri’ adı altında yeni bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Proje sayesinde vatandaş fazla uzağa gitmeden aile hekimine danışacak, kütüphaneye gidecek, İSMEK’in ücretsiz kurslarından yararlanacak. Daha birçok hizmetin sunulacağı semt merkezleri; Bahçelievler, Dumlupınar, Fevzi Çakmak, Kurtköy, Çamçeşme, Kaynarca, Ordu, Kaynarca Sahil, Esenler, Orhangazi, Ahmet Yesevi, Çamlık ve Yenişehir mahallelerinde yapılacak.

İlk etapta 13 Semt Merkezi inşa edilecek

Proje hakkında değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Kenan Şahin, ilk etapta 13 adet inşa edilecek merkezlerin çok kapsamlı hizmet birimleriyle donatılacağını vurguladı. Proje sayesinde vatandaşın çeşitli hizmetleri çok daha hızlı alacağını belirten Başkan Kenan Şahin: “İçinde aile sağlığı merkezi, kreş, gençlik merkezi, kütüphane, etüt merkezi, fitnees salonu, İSMEK kurs merkezi, oyun alanları, dernek odaları, sinema ve tiyatro salonları bulunacak. Bu sayede uzağa gitmeden sporumuzu yapabilecek ve aile hekimine başvurabileceğiz.” dedi.

Aile hekimleri daha verimli hizmet verecek

Semt Merkezleri, aile hekimlerine de önemli katkılar sağlayacak. Bazı bölgelerde yaşanan yer sıkıntısı, hekimlerin semt merkezlerine taşınması ile sona erecek. Böylece aile hekimleri hem vatandaşa yakın olacak hem de daha donanımlı odalarda hizmet verecek. Öte yandan merkezlerden dernekler de yararlanacak. En son tekniklerle inşa edilecek konferans salonlarında, STK’lar toplantı düzenleyebilecek.

Bahçelievler Semt Merkezi hizmete girecek

Semt merkezlerinin hizmete girmesi için hepsinin tamamlanması beklenmeyecek. Örneğin yapımı biten ancak üzerinde son rötuşların yapıldığı Bahçelievler Semt Konağı’nın bir ay içinde hizmete girmesi bekleniyor. Diğer merkezlerin inşaatına ise bu yıl içerisinde başlanılması planlanıyor. Tüm merkezler en son inşaat teknikleri ile yapılacak.

Bahçelievler Semt Merkezi
-Aile Sağlığı Merkezi
-İSMEK Kurs Merkezi
-Etüd Merkezi
-Konferans Salonu
-Fitness Center

Dumlupınar Semt Merkezi
-Kreş
-Gençlik merkezive kafe
-Sosyal Danışma Merkezi
-Kütüphane- Etüt merkezi
-İsmek kurs alanları
-İsmek spor alanları ve kafe
-Pendikli Volkan Tan (Tandanışmaz), birçok tiyatro, sinema ve dizi filminde rol alarak başarıdan başarıya koştu.

Toplam Alan: 2.585 m²

Fevzi Çakmak Semt Merkezi
-Kreş-ASM
-Sosyal Danışma Merkezi
-Gençlik merkezi
-Teras kafe
-Etüt merkezi
-Kütüphane
-İsmek kurs alanları
-Spor alanları

Toplam Alan: 3.100 m²

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2012, 21:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17