İSTAB Ve İSAROD Servis şoförlerinden eylem!

Servis şoförlerinin düzenlemiş oldukları plaka tahdidi Basın açıklaması Kartal Soğanlık yan yolda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binası önünde gerçekleşti.

İSTAB Ve İSAROD Servis şoförlerinden eylem!
banner46

İSAROD Başkanı Hamza Öztürk, İSTAB Başkanı Ahmet Karakış'ın yaptığı basın açıklamasına yoğun katılımın olduğu gözlerden kaçmadı.

Basın açıklaması gerçekleştiren Servis Şoförleri trafiği aksatmadan Cumhurbaşkanın kendilerine verdiği sözün yerine getirilmesini istediklerini dile getirdiler. Topbaş’a kırmızı kart gösteren servis şoförleri basın açıklamasının ardından trafiği kısa süreliğine kapatarak oturma eylemi yaptı şoförler olaysız bir şekilde dağıldı.

 

İSTAB Ve İSAROD olarak düzenlenen basın açıklamasında şunlar dile getirildi.

Basınımızın çok kıymetli mensupları, değerli oda başkanlarım, sektörümüzün kıymetli temsilcileri ve cefakâr meslektaşlarım.

Bugün İSTAB ve İSAROD olarak düzenlemiş olduğumuz programa katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz.

Değerli meslektaşlarım,

Bundan tam 9 ay önce, servis sektörü, Sayın Cumhurbaşkanımızın plaka tahdidi müjdesiyle adeta yeniden doğdu. Yıllardır beklediğimiz ve uğruna çok mücadeleler verdiğimiz plaka tahdidi uygulamasıyla, gerek esnafımız, gerekse firmalarımız, geleceğe daha güvenle bakacak, daha düzenli kontrollü, kaliteli bir işleyişe kavuşacaktı. Cumhurbaşkanımızın esnafa verdiği müjdenin Sn. İBB Başkanımız tarafından da gerek yazılı gerekse görsel basında telaffuz edilmesi, aileleriyle birlikte yüzbinlerce insanın umudu oldu.

Bu gün burada bu sözün hala yerine getirilmemiş olmasından dolayı bir aradayız.

Tek gayesi, mesleğini huzur ve güven içinde yaparak evine ekmek götürme peşinde olan servis sektörünün umutlarıyla oynamaya hiç kimsenin hakkı yoktur.

Tüm kamuoyu bilmelidir ki, servis sektörü kendisine vaat edilen, sektörümüzün sorunlarına çare olacağına inandığımız, esnafımızın ileriki yıllara güvenle bakabileceği, Ankara’da Kocaeli’nde, İzmir’de ve Bursa’da olduğu gibi, Türkiye’mizin birçok ilinde uygulanan şekliyle bir düzenleme istemektedir. BUNUN ADI PLAKA TAHDİDİDİR.

11.02.2016 tarihinde yapılan Ukome toplantısında İBB toplu ulaşım hizmetleri müdürlüğünce hazırlanan ve konuya alternatif olacağı söylenen düzenleme, sektörümüz için belirsizliklerle dolu sorun yumağıdır. Biz sorunlarımıza sorun katan, konunun etrafından dolaşan uygulamalar istemiyoruz.

Sektörün beklentisi açık ve nettir buda PLAKA TAHDİDİDİR. İstanbul servisçisine verilen sözün yerde kalmayacağına inanıyoruz.

Değerli meslektaşlarım,

Bildiğiniz üzere 17.02.2016 tarihinde AKOM önünde plaka tahdidi talebimizle ilgili esnafımızın ve sektör temsilcilerimizin katılı ile bir basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasından sonra tekrar İBB yetkilileriyle görüşerek servis sektörünün tüm Türkiye’de uygulanan şekilde plaka tahdidi talebini tekrar ilettik. İBB’nin getirdiği uygulamanın sektöre fayda yerine zarar getireceğini ve kabul görmeyeceğini anlattık.

26.02.2016 tarihinde ulusal ve sektörel basına Sn. Cumhurbaşkanımıza hitaben bir ilan verdik. Bu alanda İBB’nin sektörün beklediği şekilde plaka tahdidi ile ilgili bir adım atmadığını anlattık.

Ayrıca araçlarımız a asılmak üzere 50.000 adet afiş yaptırdık ve bütün bunları meslektaşlarımıza dağıttık.

Değerli basın mensupları 25 Mayıs’tan sonra sektöre plaka tahdidi beklentisinden dolayı yaklaşık 10,000 adet araç daha girdi. Maalesef sektör 25 Mayıs öncesini arar hale geldi.

Bizler İstanbul servis sektörü olarak memleketimizi milletimizi seven, ülkemize katkı sağlayan, istihdam yaratan, vergi ödeyen, hizmet eden, en değerli varlıkların emanet edildiği insanlarız.

Bin kez söyledik yüz bin kez daha söyleyeceğiz.

Umutlarımızla oynamayın artık tahammülümüz yoktur.

Cumhurbaşkanımızın verdiği sözün gereğini yapın.

Çözüm beklentimizin adı, PLAKA TAHDİDİDİR, başka modeller bulduk diyerek etrafımızda dolaşmayın.

Bu gün burada esnafıyla, firmasıyla, sektör temsilcileriyle kenetlenmiş dimdik ayakta duran servisçilere şükranlarımı arz ediyorum.

Tüm katılımcılara teşekkür ediyor hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum." diyerek basın açıklamasını sonlandırdılar.



Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2016, 12:47

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17