DOGASİAD, Doğu ve Güneydoğu Anadolu sanayici ve iş adamları Derneği kahvaltıda bir araya geldiler.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu sanayici ve iş adamlarını bir çatı altında toplayarak (DOGASİAD Dedeman Otel'de kahvaltıda bir araya geldiler.

DOGASİAD, Doğu ve Güneydoğu Anadolu sanayici ve iş adamları Derneği kahvaltıda bir araya geldiler.
banner46
“SİZLERLE DAHA GÜÇLÜ OLACAĞIZ”

DOGASİAD Başkanı Bedrettin Akyol, İş adamları ile büyüyen derneğimiz sizlerin katkısıyla sizlerin sayesi ile daha güçlü daha verimli olacaktır. Dogasiad üyesi olsun veya olmasın tün Doğu ve Güneydoğulu Sanayici ve iş adamlarının hassasiyetlerini gözeterek çalışmalarına devam edecektir. Memleketlerinden bir vesile ile İstanbul’a gelip çalışan, üreten, ülkesine ve milletine menfaati olan siz değerli iş adamlarımızı bir çatı altında toplamak için kurduğumuz bu derneği toplumun ve bölgenin yararı doğrultusunda hareket edeceğimizden emin olabilirsiniz. Bölgenin hassasiyetini gözeterek çalışmalarımıza yön verecek olan bizleri yalnız bırakmamanızı talep ediyorum. Amacımız iş adamlarımızla birlikte hareket ederek milletimize daha faydalı işler yapmaktır. Ticaretle birlikte sosyal projeleri de önemsediğimizi bilmenizi isterim. Özellikle bölge insanının yaşadığı ekonomik sorunları göz önüne aldığımızda birlik ve beraberliğimizin önemini artırdığını ifade etmeliyim. Bizler istihdamla birlikte insanı değerlerimizi de ön planda tutmalıyız. Bu nedenle bireysel çıkardan çok toplumsal çıkarı ön plana almalıyız. Aynı zamanda sizlerin fikirleri düşünceleri bizlere yol gösterici olup, daha güçlü verimli olmamızı sağlar. Fikir ve önerilere her zaman açık olduğumuzu belirtmekle birlikte her türlü katkı ve desteğinize de ihtiyacımız var. Bu gün daha yolun başındayız, sizlerle daha güçlü olacağımızın bilincinde olarak, iş birliğinin devam etmesi umuduyla, bize destek veren herkese teşekkür ederim.” Dedi.

“BİRBİRİMİZDEN KOPUK YAŞAMAMIZ EN BÜYÜK AYIBIMIZDIR”

Başkan yardımcısı Genç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yatırım yapan her iş adamına da üyelik imkânı tanıyor. Tüzüğümüzün belirlediği prensipler doğrultusunda üyelerin temsil ettiği bölgeye öncelik etmektedir. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde toplam 21 ilden oluşan ve ülkenin alan olarak en büyük coğrafyasını oluşturan bölgeleridir. İş adamları olarak İstanbul’da yüksek bir potansiyele sahip olmamıza rağmen bugüne kadar kopuk yaşamış olmamız bizlerin en büyük kaybıdır. İstanbul’da her iş dalından birçok iş adamımız ve sanayicimiz bulunmaktadır. İş adamlarımız ve sanayicilerimiz kendi meslek örgütlerinden çok başka Sivil toplum örgütlerinde birçok önemli görevler üstlenmektedir. Sivil Toplum örgütlerin gerekliliğin farkında olan, bu bilinçle, STK’lar içerisinde bulunan iş adamlarımızı aynı çatı altında toplayacak yapımız bulunmamaktaydı. Ancak 2014 yılında fikir olarak ortaya çıkan derneğimiz, yapılan istişareler sonucu 11 kurucu üye ile kuruldu.  Bu yola çıktığımızda kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen derneğimiz 100’ü aşkın üyesi ile giderek büyümektedir. Derneğimizin 30 farklı iş kolunda faaliyet gösteren üyeleri İstanbul’un her bölgesinden, Doğu ve Güneydoğunun neredeyse her ilinden temsilcisi aktif durumdadır. Sahip olduğumuz potansiyelin farkında olarak on binlerce kişilik istihdam sağlayan, toplam milyonlarca doları aşan iş hacmine sahip bir iş adamı ve sanayici bütününe hitap ettiğimizi biliyoruz”.

TUNÇ: ‘EDİ BESE’ DİYECEK YÜREKLİLİĞE SAHİBİZ”

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Başkan yardımcısı Av Suat Tunç ise, son bir yılın içerisinde devam eden çatışmalı süreç,  bölge ve ülke için giderek kötü bir ortamın oluşmasına sebebiyet verdiğini, bini aşkın can kaybı meydana geldiğini ifade etti. Tunç, demokratik sürecin önündeki sorunlar eğitimde ve yaşam kalitesinde sona gelen illerin çoğunluğu bölgemizde bulunmaktadır. Yüzbinlerce insan göç etmek zorunda bırakıldı, milyarlarca dolarlık ekonomik kayıp yaşandı. Artık 90’lardan daha zorlu ve sıkıntılı dönemler yaşamaya başladık. Bu süreç için derneğimiz müzakere ve çözüm sürecinin başlamasının ve tarafların bu konuda gerekli adımları atmasını talep etmektedir. Bu konuda iş adamları ve sanayiciler olarak elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Geçmiş tecrübeler, 30 yıldan fazla süren savaş ve çatışma hali Kürt sorunun silahla, sindirmeyle çözülmeyeceğini hepimize öğretmiştir. Hazırda demokratik siyasetin önünde oluşan engellerin ve siyasetçiler tarafından kullanılan yıkıcı dilin topluma hiçbir şey kazandırmayacağının bilincindeyiz. Maalesef bu konuda sivil toplum örgütleri de kendi üzerlerine düşen görevleri yerine getirmemektedir.  Sivil toplum örgütleri mevcut durumda üstünlük almaktan çekinmektedirler. Böyle durumda inisiyatif almanın zorluklarını biliyoruz. Bu savaşın sürdüğü coğrafyadan gelen insanlar olarak yıkılan viran olanın bizim yuvamız, bizim ocağımız olduğunun farkındayız. Bu yüzden çatışmalı sürecin bir an evvel sonlanması için “edi bese” diyecek yürekliliğe sahibiz.

“ELİMİZDEN GELEN HER ŞEYİ YAPTIK VE YAPAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Bizler geldiğimiz şehirlerde, hem de bulunduğumuz İstanbul da bir arada yaşama kültürünü benimsemiş insanlar olarak, bin yıldır bu topraklar üzerinde acıyı ve sevinci birlikte paylaşıyoruz. Biz kardeşliğin ortak hukukun eşit yurttaşlığın devamı için elimizden gelen her şeyi yaptık ve yapamaya devam edeceğiz.  Aynı çatı altında birleşip daha güçlü ve gür bir ses ile huzurun, kardeşliğin ve ekonomik kalkınmanın savunucusu olalım. Dogasiad doğu ve güneydoğu iş adamlarını bir araya toplayıp ekonomik, sosyal, kültürel gelişime katkı sağlamak ve sosyal alanlarda çalışmalar yapmakta olup projeler üretmektedir. Sosyal ve kültürel faaliyetleri desteklemek derneğimizin temel hedeflerinden biri olup, Dogasiad üyeleri toplumun ihtiyaç duyduğu her alanda temsil ettiği bölgeye yakışır bir şekilde varlık ve çaba gösterecektir.

“350 YOKSUL VE VASIFSIZ GENCİMİZE MESLEKİ EĞİTİM VEREREK İŞ HAYATINA KAZANDIRACAĞIZ”

Her yıl yapılan araştırmalar sonucu bölgemiz eğitim ve katma değeri olan üretim kalemlerinde hep son sıradadır. Bir toplumun var olmasının öncelikleri eğitim, sosyal, kültürel ve ekonomik unsurlardır. Dogasiad yapılan pilot çalışmaları ve STK’ların önerilerini de dikkate alarak toplumsal projeler üretmektedir. Bu düzeyde yapılan çalışmalar sonucu yönetim kurulu iki yıllık eylem planı ve projeler hazırlamıştır. Dogasiad eylem planına sadık kalarak bu projeler zamanında sizlerin de katılımı ve katkısı ile gerçekleştirecektir. Derneğimizin üyelerinden ve sizlerden gelecek her türlü projeye açıktır. İki yıllık eylem planı süreci içerisinde 350 yoksul ve vasıfsız gencimize mesleki eğitim vererek iş hayatına kazandıracaktır. Bu hususla ilgili bakanlıkla gerekli protokoller imzalanıp kesinleşmiştir. Dogasiad 18 yaş altındakilerin ve gençlerimizin uyuşturucu bataklığına sürüklenmesini engellemek, bu konuda farkındalığı oluşturmak için başta ‘Başak Vakfı’ olmak üzere ilgili sivil toplum örgütleri ile projeler hazırlamış ve konudaki çalışmalarına başlayacaktır. Bu projemizde psikolog hekim, sosyolog olmak üzere uzman kadro ile çalışmalar yapılacaktır. Dernek olarak hem doğu ve güneydoğu bölgesinde düzenlenen hem de yurtdışı ve yurt içinde düzenlenen fuarlara üyelerinin katılması, üyelerinin tanıtımlarının yapılasını sağlamak için gerekli çalışmalar yapmaktadır. Dogasiad üyelerinin eğitimi ve kurumsallaşması için gerekli panel ve konferansları düzenleyecektir.”
Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2016, 23:31

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17