İbrahim DOĞAN Altınok ÖZ'ü Eleştirerek "Ben İnsanım, Görevden Alındığımı Basından mı Öğrenecektim! Telefonlarıma Neden Çıkmadın" dedi.

İbrahim DOĞAN Altınok ÖZ'ü Eleştirerek

Siyasetin Acımasız yüzü ve nasıl bir kaygan zemin olduğu bir kaz daha Kartal Belediye Meclisinde sergilenmiş oldu.

Kartal Belediye Meclisi Şubat ayı ilk toplantısı 6 Şubat 2012 Pazartesi günü, Taner ÖZDEMİR başkanlığında toplandı.

KIRDIKLARIM VARSA ÖZÜR DİLERİM!

Gündem dışı söz alan CHP Kartal Belediye Meclis üyesi İbrahim DOĞAN, çok duygusal bir konuşma yaparak kırgınlığını ve sitemlerini dile getirdi. Doğan “Sevgili başkan ve değerli meclis üyesi arkadaşlarım hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Belediye başkan yardımcılığı görevini layıkıyla yapmaya çalıştım şimdiye kadar. Bu vesileyle kürsüye çıkmış bulunmaktayım. Görevim süresince ola ki bazı arkadaşlarımızı farkına varmadan kırmış ve üzmüş olabilirim. Bu yüzden arkadaşlarımdan ve Kartal halkından özür dilerim. Bilerek kimseyi kırmak ve işlerini aksatmak, insanlar arasında farklılık yapmak anlayışım yoktur benim. Benim yerime göreve gelen Ali Rıza İKİSİVRİ ağabeyi kutluyorum. İnşallah o da mutlu olur güzel şeyler yapar.

GÖREVDEN ALINDIĞIMI BASINDAN MI ÖĞRENMELİYDİM!

Yasaya göre belediye başkanı istediği arkadaşı göreve getirir istediği arkadaşı da görevden alır bu çok doğaldır. Saygıyla karşılıyorum bu konuda hiçbir şey demiyorum. Yalnız bir gün adaya bir olay için gitmiştik, orada arkadaşlar “İbrahim Bey sen görevden alınmışsın” dediler, benden görevimin başındayım dedim. Geldikten sonra internetten baktım bir gazete görevden alındığım yazıyor. O Arkadaşı aradım ve kendisine de kızdım ben görevimin başındayım, elinde bir belge, delil var mı? Niye bunları yazıyorsun diyerek. Gazeteci arkadaş “Yarın 8,5 ta görevden alındığına dair zarf eline geçer!” dedi.

Arkadaşlar yine söylüyorum yasa gereği belediye başkanı istediği arkadaşı görevden alır, ben buna hiçbir şey demiyorum. Saygıyla karşılıyorum ama İnsani bir değer vardır, ben insanım diyorum. İnsan olan hiçbir şeye ben yabancı değilim diyorum.  Yani karşıdakini adam yerine koymak, insan gibi görmek, insanın genel ilkelerinden biri olmalı diye düşünüyorum.

ÖZDEMİR “GRUPTA SÖYLESEYDİNİZ”      

Meclisi yöneten Taner ÖZDEMİR “Sevgili başkanım bunları grup toplantımızda kendi aramızdayken söyleseydin, burada basının önünde ve mecliste söylemeniz doğru değil bence” diyerek Doğan’ı uyardı.

İbrahim DOĞAN “Benim görevden alındığım basında çıkıyor ilk önce ve sokakta ki vatandaşlar beni çeviriyor böyle bir şey olamaz diyorlar. Grupta da söylerdim ama bunun gizli kalmış bir tarafı kalmamış ki!” Burada parti üçüncü, dördüncü sırada gelir, Burada insani değerler önemli. Ben bir insanım, birbirimize insan olarak bakacağız ilk önce. Önce insanız. Telefon açıyorum sayın belediye başkanımıza meşgul çalıyor. Tekrar aradım açmadı, tekrar aradım açmadı. Bazı meclis üyesi arkadaşlarımda aradılar, onlarında telefonlarına çıkmadı.

Benim belediye başkanımızdan şunu öğrenmeye hakkım yok mu? “Sen iyi çalışamıyorsun, bu işi beceremiyorsun onun için seni görevden aldım. Ya da arkadaşım ben böyle düşünüyorum” dersin saygı duyarım. Ben bunları açıklama gereği duymazdım arkadaşlar ama basına düştük. Yani bizden önce basına servis ediliyor, basında görevini yapıyor. Bunları niye söylüyorum, bir daha olmasın. Saygılar sunuyor, başarılar diliyorum arkadaşlar." diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2012, 08:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17