Temel YAZ Bazı Chp Meclis Üyelerini kastederek "PRANGASINI KURTARAN KONUŞUYOR!"

Temel YAZ Bazı Chp Meclis Üyelerini kastederek

Kartal Belediye Meclisi Şubat ayı ilk toplantısı 6 Şubat 2012 Pazartesi günü, Taner ÖZDEMİR başkanlığında toplandı.

İbrahim DOĞAN’dan sonra söz alan Ak Parti Meclis üyesi ve grup başkan vekili Temel YAZ çarpıcı açıklamalarda bulundu.  

İBRAHİM DOĞAN’I ARAMAK İSTEDİM

Rahatsızlığı nedeniyle sesi kısık çıkan Temel YAZ “Öncelikle sesimden dolayı rahatsızlık veriyorsam özür diliyorum. Yeni görev alan alan başkan yardımcısı Ali Rıza İKİSİVRİ’ başarılar diliyorum. İbrahim Bey’in olayını duyduğumda bende arama gereği duydum fakat, nasıl ki bir hastaya NASILSIN? Denildiği zaman garip kaçıyor. Aramak istemedim, çünkü durumu biraz farklıydı. Bu açıdan kendisini o esnada aramadım. Dediği gibi insan hakkını aramazsa, Kartal halkının hakkını arayacak meclis üyeleri burada suskun kaldığı zaman, o zaman da Kartal halkı için önemli sorunlar ortaya çıkıyor.

BAŞKAN 14 MİLYON LİRA BORÇLANMA YETKİSİ İSTEYECEK!

Birazdan gündemde de var 14 milyon lira gibi bir para borçlanma yetkisi isteyen başkanımız, eğer bunu 570 bin lira kendi beyanatı bir Kartal’lı Kazım Meydanına harcıyorsa, neden 14 milyon lira gibi bir borçlanma yetkisini bizden isteyecek? Ama ondan ziyade nedense bunları hep basından öğreniyoruz. İbrahim beyde basından öğrenmiş. Adnan Kahveci heykeli diye bir heykel açılacakmış. Bunun da kararı alınmış ve bir gazeteci arkadaş benden beyanat istedi. Bu heykelle ilgili bir karar meclisten geçmedi. Meclisten geçmeyen bir karar hakkında da beyanat vermek doğru olmaz şu aşamada. Meclise geldiği zaman görüşlerimizi ifade ederiz.

PRANGASINI KURTARAN KONUŞUYOR!

Bu şunu gösteriyor, karar alınmış dedi gazeteci arkadaş. Bunlar hep böyle oluyor işte. Meclise gelmeden önce belediye başkanı kendi kafasında kurguluyor, kararı alıyor ve bizde meclis üyeleri olarak burada noter vazifesi yaparak, onun doğru ve yanlışını bilmediğimiz bir çok karara ortak olduk. Bizler muhalefet ettik, sizler CHP’li meclis üyeleri arkadaşlardan bu konuda hassasiyetlerini istedik onlar maalesef bu cenderenin içine girdiği zaman, oradan kendilerini kurtarmak kolay olmuyor. Kurtaran arkadaşlarımızda prangaları kurtulduğu zaman gazetelere KARTAL İYİ YÖNETİLMİYOR diye (Meclise İlçem Gazetesini göstererek) böyle beyanatlar veriyor. Ne diyor sevgili İl Genel Meclis üyesi arkadaşımız İlhan GÜZELGÜN, “Nevşehir olayı külliyen yanlış” biz 3 yıldır bunu söylüyoruz, bunu sizlerde biliyorsunuz. Ama prangalarınızdan kurtulduğunuz zaman bunları ikrar ettiğiniz ortaya çıkıyor. Önemli olan Kartal’ın kaynaklarının doğru bir şekilde kullanılmasıdır. (konuşmasına cevap veren CHP’li meclis üyeleri oldu) Şimdi böyle konuşuyorsunuz ama daha sonra biraz önce burada gördüğünüz nahoş olaylar ortaya çıkar. Önemli olan işin içindeyken burada özgür ifadenizi ortaya koymaktır. Ben İbrahim Bey’i geçen dönemden de burada tanıyorum. Bazı çıkan kararlara nasıl karşı çıkmadığına burada hayretle karşıladım. Şimdi daha rahat olduğunu düşünüyorum.

CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNDEN GÜZEL DURUŞ SERGİLEMELERİNİ BEKLİYORUM.

Ben bundan sonra geri kalan 1,5 / 2 seneyi de Kartal halkı adına iyi hizmetlerde bu meclisinde faydalı bir şekilde bunlara destek olacağını ümit ediyorum. Önemli olan işin içindeyken bunları konuşmaktır. Daha sonra DSP’ye geçtikten sonra ya da görevden alındıktan sonra değil. Biz bunları daha önce de söylüyorduk, yani mazlumun yanında olmanız gerektiğini burada bütün arkadaşlarımdan ben istiyorum. Cumhuriyet halk Partili arkadaşlardan daha güzel bir duruş sergilemelerini istirham ediyorum. Hepinize saygılar sunuyorum.”  Diyerek sözlerini sonlandırdı.


 

 

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2012, 12:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17