Gökhan Ali Öztürk "Cemaat! Camia!"

Eskiden memlekette...

Gökhan Ali Öztürk

Eskiden memlekette bir şey olsa ya Abd’nin üzerine atılırdı ya da dış güçlerin Oyunu deyip, olay sonuca bağlanırdı.

2007 yılından sonra bu söylem değişti, 2007 yılında Ergenekon soruşturması başladıktan sonra memlekette garip bir durum veya rutinin dışında bir olay cereyan etse, bunun arkasında kesin cemaat var, bu kesin cemaatin oyunu denmeye başlandı ve bu söylemlerin dozu son 1,5-2 yıldır giderek artıyor, peki neden 2007 yılından itibaren bu söylemler değişti gazeteci-yazar Nazlı ILICAK bir dergide çıkan söyleşisinde, her taşın altında cemaati aramanın, ergene konun işi olduğunu belirtiyor şöyle bir düşünüp baktığınızda, Nazlı ILICAK’IN bu söylemine hak vermiyor da değil insan.

28 Şubat sürecinde, Fethullah GÜLEN hoca’nın kasetlerini kesip biçerek basına veren güç, kendisine dokunulmaya başlanmasından itibaren bizden intikam alınıyor! Bu cemaatin işi, polisler cemaatin adamı, onlar bu belgeleri arama yapılan yerlere önceden yerleştirdiler demeye başladı.

Albay Dursun ÇİÇEK’in ıslak imzasının olduğu dönemin genelkurmay başkanı İlker BAŞBUĞ’un kâğıt parçası dediği, Ak parti ve Güleni bitirme eylem planından da anlaşılacağı üzere Gülen hareketini tehdit olarak gören bir yapılanma orduda vardı ve Ergenekon soruşturması başladıktan sonra ordu ve medyadaki gücünü kullanan örgüt topluma her taşın altında cemaat var söylemini dayatmaya başladı.

Tabii ki bu dayatmaların sebebin ide Gülen cemaatine yakın basın ve medyanın Ergenekon soruşturmasına verdiği destekle irdelendirerek toplumda bu tezi savunacak bir kanıt oluşturdu örgüt kendince, den diki bak bu adamaların medyası, yazarları nasıl destek veriyor bu soruşturmaya bizim her taşın altında cemaat var dememize şimdi hak verdiniz mi diyerek ballandıra, ballandıra anlatıldı sağda solda.

Evet, cemaate yakın medya ve yazarlar destek verdi soruşturmaya, bende destek veriyorum ama burada maksat öç almak değil, nefsi hareket etmek değil, burada maksat gerçekleri topluma anlatmak toplumu uyandırmak bir bakıma. Evet, şu gerçeği göz ardı edemeyiz, Gülen hareketi son 12-13 yılda güçlenerek büyüdü ve toplumun her kesiminden gönüllüleri var harekete gönül verenlerin sayısı milyonlarla ifade ediliyor ve dinamik bir yapılanmaları var, özellikle eğitim alanında yaptıkları çalışmalar ve yurt dışında açtıkları okullar ve bu okullarda Türkçe öğretilmesi takdirle karşılanacak hizmetler bence.

Zaman gazetesinden Ekrem DUMANLI’nın dediği gibi cemaat değil camia denmeli bundan sonra artık, ergenekonda söylemini değiştirmeli, her taşın altında cemaati değil camiayı aramalı vesselam.

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2012, 16:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17