Altınok Öz "HER YIL HEYKELLER DİKECEĞİZ!"

2011 yılı Faaliyet Raporunun görüşüldüğü...

Altınok Öz

2011 yılı Faaliyet Raporunun görüşüldüğü Kartal Belediye Meclisi Nisan ayı son oturumunda Ak Partili meclis üyesi Mehdi Akman'ın çok ciddi ithamları Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok ÖZ'ün sinirlendirmişti. Sakinleştikten sonra heykelleri savundu.

SİZ HEYKEL DİYECEKSİNİZ, BİZ YİNE HEYKEL DİKECEĞİZ!

Altınok Öz "Arkadaşlar bakın gelecek sene faaliyet raporunda da heykelleri konuşacağız. Siz yine heykel diyeceksiniz, biz yine heykel sempozyumu yapacağız. Yine heykel dikeceğiz. Heykele ucube diyen bir zihniyetle, heykele taraf bakan bir zihniyetin ortak noktada buluşması mümkün değildir. Heykele ucube demeyi bir kenara bırakıp, sanat olarak bakarsanız o zaman nasıl sorusunu birlikte bakmak ve düşünme şansına sahip olabiliriz.

BU MALİYETLERE HEYKELLER ARTI DEĞERDİR!

Şunu da belirteyim 11 tane heykelin telif hakkıyla birlikte Uluslar arası heykeltıraşlar buraya kadar gelip, her türlü masrafı içinde mermerlerin maliyeti dahil bu kadar paraya mal oluyorsa bu çok büyük bir artı değerdir. İşçinin parası ayrı şeydir. Asfalt ayrı şeydir, Fen İşleri ayrıdır, park ve bahçeler ayrıdır, kültür sanat ayrıdır. Her bütçe kendi içinde değerlendirilir.” Diyerek adeta heykellere harcanan paranın az olduğunu belirtip, ucuza mal etmekle gururlandı.

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2012, 12:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17