Akın Tekstil fabrikasında yangın çıktı. Zeytinburnu Çırpıcı'da bulunan fabrika yangını 200 personel 70 araçla söndürülmeye çalışıldı.

İstanbul Bakırköy Veliefendi mahallesinde çok sayıda işyerinin bulunduğu eski...

Akın Tekstil fabrikasında yangın çıktı. Zeytinburnu Çırpıcı'da bulunan fabrika yangını 200 personel 70 araçla söndürülmeye çalışıldı.

İstanbul Bakırköy Veliefendi mahallesinde çok sayıda işyerinin bulunduğu eski fabrika binasında çıkan yangın kontrol altına alınarak yayılması önlendi. Kağıt ve iplik depolarının bulunduğu iç kısımlarda yer yer parlamalar oluyor. Söndürme çalışmaları devam ediyor.

Sabah saat 08.34 de alınan ihbarla alarma geçen İstanbul İtfaiyesi Bakırköy grubuyla 08.37’de yangına müdahale etti. Yaklaşık 36 bin m2 alan üzerinde kurulu olan ve içinde 80’a yakın işyeri bulunan eski fabrika binası yangınına takviye birlikler çağrıldı. Alanın geniş olması ve içinde çok sayıda yanıcı ve patlayıcı maddelerin bulunması nedeniyle yangın kısa sürede çatıya sıçrayarak genişledi. Yangın yerine kısa sürede, 12 ayrı itfaiye grubu ve su tankerleri sevk edildi. Dört ayrı bölgeden sevk edilen KOCAYUSUF, Köpük Kulesi ve 6*6*6* afet araçlarıyla müdahale ediliyor.

İlk belirlemelere göre çok sayıda tekstil atölyesi, iplik, kağıt, tekstil kimyasalları madde deposu, çakmak dolum tüpü deposu, birinci katta yed-i emin deposu ve garajı bulunduğu tespit edildi. Yangın başladıktan sonra iş yerinde bulunan işçilerin müdahale ettikleri ancak alevleri bastıramadıkları daha sonra itfaiyeye haber verdikleri belirlendi. Eski fabrika binasının çatısının yanıcı maddelerden oluşması alevlerin kısa sürede çatıya ulaşmasıyla alevlerin kısa sürede tüm binayı sardığı tahmin ediliyor. Zaman zaman patlamaların meydana geldiği yangına fabrika duvarlarının yıkılmasıyla müdahale edilebiliyor.

Bakırköy, Zeytinburnu, Fatih, Şişli, Avcılar, Başakşehir, Gazi, Seyrantepe, Merter, Mecidiyeköy, Kocasinan, Beşiktaş grupları ve Hamidiye A.ş. Katı Atık Müd., Zeytinburnu Belediyesi, Bakırköy Belediyesi’nden su tankerleri söndürme çalışmalarına katıldı.

Yangın söndürme çalışmaları 200 personel 70 araç ile kontrol altına alınıldığı belirtiliyor.

Yangının çıkış nedeni Cumhuriyet Savcılığı ve Polis Olay yeri inceleme ekiplerinin araştırmalarından sonra belirlenebilecek.

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2012, 20:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17