KİMİN ADAYLARI?

  Şapka düştü kel göründü, aday adaylarının seçim heyecanı bitti. Üzülenler ve sevinenler oldu ama yine halk benim adayım diyebileceği adayları bulamadı. İsterseniz Muhalefet ve İktidar Partisini biraz adaylar üzerine tanıyalım.

MHP...

KİMİN ADAYLARI?

  Şapka düştü kel göründü, aday adaylarının seçim heyecanı bitti. Üzülenler ve sevinenler oldu ama yine halk benim adayım diyebileceği adayları bulamadı. İsterseniz Muhalefet ve İktidar Partisini biraz adaylar üzerine tanıyalım.

MHP ve ADAY OLAMIYANLAR.

  Bölgemizde Aday adayı olanlara bakıldığı zaman en çok beklenen adaylar olan Şenol YÖNDEMİR ve Mustafa ÇAKIROĞLU'nu aday listelerinde göremedik. YÖNDEMİR ilginç bir isim, aday olması halinde her siyasi görüşten bir çok kişi  YÖNDEMİR'e oy vermeye hazır olduğunu beyan ediyordu. Özellikle kararsızlar, küskünler ve sevenler kesimini bir araya toparlayıp, farklı yerlerden oy alma gücüne sahipti. YÖNDEMİR'i tanıyan bir çok kişi bilir. Kendisi partisine ve seçmene hiç küsmeyen bir kişi. Tabi böyle olunca halk Şenol Başkan demekte haklı oluyor. MHP'nin özellikleri düşünüldüğünde tabandan yetişen kişilerin önemi daha da fazla artar. Bu yönüyle de ÇAKIROĞLU Bilgi birikimi ve davadaki tanınmışlılığı ile ender kişilerden birisi. ÇAKIROGLU’da halkın ve camianın sevdiği birisi ve  tabandan gelen birikimli biri. Bu isimlerin listede olmayışı bence açıklanması güç bir durum. Yansıması ise tabii ki sandıktaki oyun az çıkması olacaktır.

CHP ve HALKÇI OLAMAMAK

  CHP Maalesef oklarından birisi olan Halkçı olmak ile ilgili fikriyatını nedense hep dışarıda bırakıyor. Adaylara Baktığınız zaman burada da seçilebilecek hiçbir yerde bölgemizden insanlar yok. Mehmet Salih USTA, Ali Kemal KUMKUMOĞLU ve Müthiş bir gövde gösterisi yapan Metin AGIRMAN Partide yok sayılmış. İlk 15 içinde bir iki kişi hariç hepsi bu 3 adayın toplamı kadar şahsi oy alamazlar bence. Mehmet Salih USTA Pendik’teki oylarını büyük ölçüde arttırarak gücünü gösterdi zaten. Ali Kemal KUMKUMOĞLU'nun geçen dönem neden konamadığını anlamamıştık doğrusu, bu dönem ise kesin olur diye bir beklenti vardı halkta. Diyelim ki. bu kişilerin yerine yeni bir yüz, yeni bir nefes gerekti. O zaman Metin AGIRMAN'ı değerlendirmek lazım değilmiydi. Doğrusu kimse inanmadı başta, AĞIRMAN'ın o kadar kişiyi bir araya getirebildiğine. Allah var bende acaba dedim. Ancak orada olan dostlarım evet Metin AGIRMAN için oradaydık deyince anladım ki seviliyor. Bu kadar sevilen birisi olmak adaylıkta önemli bir kriterdir aslında. Fakat CHP bu kriteri de görmedi. Halkın sevdiği bir insanı aday göstermeyen CHP Halkla bütünleşiyoruz diyebilir mi ?

  Kısaca isimler üzerinde yaptığımız değerlendirmede maksat Genel Başkanlar ile halk arasındaki uçuruma vurgu yapmak aslında. Halkın sesine kulak vermeyen partiler “Ses Ver Türkiye” de deseler – Ben halkın içinden “Memur Kemal'im de” deseler sanıyorum halkı yanlarında bulamayacaklar sanırım.

 Saygılarımla.

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2011, 11:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17