Seçim zamanı yaklaşmaya başladıkça hiç yanımıza uğramayan Milletvekilleri, sivil toplum kuruluşlarından randevu alıp. Seçim vekili olacaklar. Seçim vekili dedim zira seçimden..." />

ADAYIMIZ KİM! SEÇİM MİLLETVEKİLLERİ Mİ?

Seçim zamanı yaklaşmaya başladıkça hiç yanımıza uğramayan Milletvekilleri, sivil toplum kuruluşlarından randevu alıp. Seçim vekili olacaklar. Seçim vekili dedim zira seçimden...

ADAYIMIZ KİM! SEÇİM MİLLETVEKİLLERİ Mİ?
banner46

Seçim zamanı yaklaşmaya başladıkça hiç yanımıza uğramayan Milletvekilleri, sivil toplum kuruluşlarından randevu alıp. Seçim vekili olacaklar. Seçim vekili dedim zira seçimden seçime görüyoruz bazılarını. Seçim milletvekillerinin adını hiç bilmeyiz, kendilerini görsek de tanımayız. Onlar bizi,  biz onları bilmeyiz.

Evet, dostlar tabi ki herkesin bir görüşü olmalı fakat belirlenecek adaylar konusu önemli. Bizi kimler temsil edecek. İsterseniz hafızamızı şöyle bir yoklayalım. Bölgemizi ve bizi temsilen kimler yönetiyor ülkemizi. Bu kişiler seçildikleri zamandan beri hiç derneğinize, kahvenize geldi mi. Gelenleri var elbet ama bir elin parmağı kadar azlar maalesef.  Herkesin aklına gelen isimler hemen, hemen aynı. Ak Parti'den Mehmet SEKMEN, İdris GÜLLÜCE, MHP’den Ali TORLAK, DSP’den Ayşe Jale AGIRBAŞ gibi isimler. CHP ise bu dönem çok ciddi iç çekişmeden dolayı halkın arasında, özellikle de bizim bölgemizde hiç bulunmadı. Bu da CHP için tam bir soru işareti. Aslında parti genel merkezleri, halkın arasında olan yâda kendi tabanlarının istediği vekillere veya vekil adaylarına nedense kulak tıkıyor. Bunun demokratik olmadığı tartışmasız. Bizim için önemli olan bir genel başkan işareti ile aday olandan ziyade halkın veya tabanın tercih ettiği adaylar olması. Bu kriterlerdeki partilere bir bakalım; MHP’de halk ve tabanın tercihi Kartal ilçe eski başkanı Şenol YÖNDEMİR, İstanbul il yönetim kurulu üyesi ve Pendik ilçe eski başkanı Kemal ÖZIŞIK ve yine Pendik ilçe eski başkanı Mustafa ÇAKIROĞLU gibi isimleri ön plana çıkartıyor. Doğrusu kamuoyu MHP adayları için bu üç ismi konuşuyor AK PARTİ’ de Kartal eski belediye başkanı Arif DAĞLAR, Pendik Eski belediye başkanı ve yerel yönetimlerden sorumlu Başbakan Baş Danışmanı Erol KAYA, İstanbul İl meclis başkanı Hüsamettin KOÇAK isimleri konuşulan ve istenen isimler. Üç isimde hizmetleri ile tanınmış isimler. CHP ile ilgili ise izlenimler şöyle, taban ithal adaylar değil örgütün içinden çıkmış kendilerinin her an ulaşabileceği, bölgenin içinden bir aday gösterilsin derdinde. Burada da aslında iki üç isim var. Ama kongre sürecinde olduğu için örgüt içinde isim vermekten kaçınıyorlar. Ama herkesin söylediği ithal olmasın, CHP tabanından gelen, Cumhuriyetine bağlı, laik isimler olsun. Bu yazımda meclisteki 3 ismin vekillerini yazdım. Sonraki yazımda birleşme ve SP,  BBP, HAS Parti, DP, DSP ve TÜRKİYE partisini yazacağım. Üç büyük parti ile ilgili düşüncelerimi paylaşırken, EROL isminde bir hemşerimin anlattığı bir olayı burada sizlerle paylaşmak istiyorum. ANAP zamanı ilçe başkan yardımcılarının toplantısında, bir vekile soruyorlar; vekilim seçim geliyor ama seçmenin hiç yanında değilsiniz. Seçmenle yakın olalım diyorlar. Vekilin cevabı manidar. Ben her gün seçmenimle beraberim diyor. Buna şaşıran arkadaş nasıl olur efendim programları ben hiç aksatmam nasıl yanındasınız? Sizi hiç göremiyorum diyor. Vekil pişkin, pişkin ve gülerek ben her hafta Mesut YILMAZ’IN yanındayım diyor. Esasen demokrasi derslerine konu olabilecek bir hikâye. Milletvekili adaylarını genel başkanlar belirlediği sürece vekilin seçmeni genel başkan olur vekilde halkı ancak seçimden seçime hatırlar.

Bu anekdotu anlatmadan geçemezdim. Seçeceğimiz vekillerle ilgili halk ve partililer kendi ilçe ve il başkanlıklarına ve genel merkezlerine kimi istiyorlarsa onu bildirmeliler. Parti genel merkezleri de bu taleplere duyarlı davranarak halkın iradesine saygı göstermeliler. Daha demokratik günler dileğimle, saygılar.

 

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2010, 14:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17