Neyzen Tevfik Heykelinin Kartallılara Maliyeti belli oldu

Neyzen Tevfik Heykelinin Kartallılara Maliyeti belli oldu

NEYZEN’İN HEYKELİ 32.000 LİRACIK

 Kartal’ın merkezine dikilen devasa Neyzen Tevfik heykeli’nin kaç lira olduğu geçtiğimiz günlerde Kartal belediye meclisine Ak Partili Meclis Üyesince taşınmıştı.

 Kartal Belediye Meclisinde konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili Temel Yaz “Aldığımız duyumlara göre Neyzen Tevfik Heykeline 80 bin lira harcanmış bu doğrumudur? Diyerek, Biz yapılan heykele karşı değiliz, bu heykelin hiçbir estetik yanı olmadığı gibi 80 bin lira harcanmış mıdır? Merak ediyoruz. Yazık milletin parası daha güzel ve hayırlı işlerde kullanılabilirdi demişti.

 İlçem gazetesi olarak Neyzen’in heykelinin Kartal’lılara kaç TL.’ye mal olduğunu Kartal Belediyesi Bilgi edinme birimine sorduk. Verilen resmi cevapta “ Neyzen Tevfik heykelinin maliyeti 32.000 TL.’ dir. Kartal’lı Kazım heykeli de henüz proje aşamasında olduğundan maliyeti hakkında kesin bir miktar yoktur.” Denildi.

 Toplumun kurallarının dışında bir yaşam sürdürmüş ve Ömrü hayatında 32.000 TL.’yi bir arada görmeyen Neyzen TEVFİK, İstanbul Belediyesinin 1930’larda bağladığı yardım aylığıyla hayatını idame etmiş. Neyzen Tevfik'in söylenceleşen yaşamı 28 Ocak 1953'te son bulmuştur.

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2010, 05:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17