Kartal ve Maltepe Belediyesi Tugay Deresini Temizledi

Kartal ve Maltepe Belediyesi Tugay Deresini Temizledi

Kartal ile Maltepe’yi ayıran Tugay Deresi, Kartal Belediyesi ve Maltepe Belediyesi’nin ortak çalışmaları sonucunda temizlendi.

Cevizli’de kurbanlık alan olarak kullanılan arazinin önünden geçen Tugay Deresi, ıslah edildi. Çalışmalarda, dere içinden evsel ve hayvansal atıklar temizlendi. Islah çalışmalarını, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kumral, Kartal Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Hüseyin Güler, Denetim Amiri Selahattin Yalçınkaya, Vardiya Amiri Ercan Doğan ve Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Cemal Atagül, Maltepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ali Yücel yerinde izlediler.

 Islah Çalışmaları İki Hafta Sürdü

Derenin temizliğin yapılması için Kurban bayramının geçmesini beklediklerini belirten Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kumral, sözlerine şöyle devam etti: “Dere ıslahı için özellikle Kurban Bayramının geçmesini bekledik. Çünkü biz sonucu tahmin ettik. Bütünüyle hayvansal atıklar buraya atılmış. Zaten onlardan öncede burada kanepeden koltuğa, evsel atıklardan, tente artıklarına kadar her şey derede mevcuttu. Kartal Belediyesi olarak hemen Maltepe Belediyesi ile ortak bir çalışma planı hazırladık. İki hafta kadar süren çalışma sonucunda Tugay Deresi’ni temizledik.”

Mazgallar ve Dere Yatakları Temizlendi

 Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Cemal Atagül ise, yaklaşan kış nedeniyle mazgalların ve dere yataklarının temiz olması gerektiğini vurguladı. Atagül, “Tugay Deresi, Kartal ve Maltepe’nin sınırlarını çizmektedir. İleride doğabilecek sele karşı mazgal ve dere yatakları temizlendi. Maltepe Belediyesi olarak Kartal Belediyesi ile ortak bir çalışma yaptık. Bu tür çalışmaların devam etmesini diliyorum. Başkan Yardımcısı Hasan Kumral’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2010, 06:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17