KARTAL KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR? DAHA ÇOK HEYKEL İSTERİZ!

Öncelikle şunu belirtmekte fayda var. Bizim gibiler yani doğruyu söyleyenler, hizmete teşvik etmeye çalışanlar, yönetenler tarafından ve nemalananlar tarafından pek sevilmezler....

KARTAL KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR? DAHA ÇOK HEYKEL İSTERİZ!

Öncelikle şunu belirtmekte fayda var. Bizim gibiler yani doğruyu söyleyenler, hizmete teşvik etmeye çalışanlar, yönetenler tarafından ve nemalananlar tarafından pek sevilmezler. Çünkü o krallar gibi makamlarında keyif sürmek isterler. Kendi doğruları onlar için önemlidir, çoğunluğun doğruları hiç te hiç, önemli değildir.!

 KARTAL KENT KONSEYİ?

Kent Konseyi nedir? ne iş yapar? Sorusuna kent konseyi yönetmeliği (madde 1) belirtmiş. “Kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşerilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışan kent konseylerinin çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir.” Kanun böyle diyor.

KARTAL KENT KONSEYİ NE YAPMIŞ?

Biz yerel basın olarak Kartal Kent Konseyini genel kurul toplantısından, toplantısına kadar tanıyoruz. Onu da belediye bize davet gönderiyor! kent konseyi değil. Allah aşkına bu nasıl ciddiyetsizlik. Kent Konseyinin sekreteryası olmaz mı? Telefonu, faksı olmaz mı? Basın sözcüsü olmaz mı? Basına bu kadar uzak kent konseyi olur mu? Kent konseyi yılda en az 2 kere toplanır. Ocak ve Eylül de. Sorunlar tartışılır, kararlar alınır. Ve bu kararlar kamuoyuna bildirilir. Soruyorum şimdi, hiç toplandınız mı? Toplandınızsa neden basının haberi yok? Hangi kararlar aldınız? Kartal için neler yaptınız? Faaliyet raporu verdiniz mi? İlçe meclisine önerdiğiniz rapor var mı? Cevaplayınız lütfen.

KARTAL İÇİN NE YAPTINIZ?

Yukarıda birinci maddede belirtildiği gibi; saydamlık, hesap sorma ve hesap verme. Yetkileriniz var! Siz neyin hesabını sordunuz şimdiye kadar? Saydamlık yani şeffaf belediyecilik diyenlere şeffaflığınızı gösteriniz dediniz mi? Sormaya devam ediyorum. Kartal da kentsel dönüşüm gündemde neler yaptınız hangi bilgilere sahipsiniz? Neler yapacaksınız? Tekel işçileri Ankara’ya yürüdüler, bunlardan haberiniz var mı? Tekel arazisine üniversite yapılsın mı? 400 dönüm devasa arazi için tartıştınız mı aranızda? Halk üç katı fazla ödenerek kiralanan! (Neden üç katı fazla teklif edildi?) Ada tesisi giriş ücretsiz olsun istiyor. Bilginiz var mı?  Nevşehir Otel’i ne alemde? Ne kadar Kartal’lının parası gitmiş? Ada tesisine ne kadar halkın parası gitmiş ve gidecek? En büyük Adalet Sarayı geliyor, artıları, eksileri nelerdir? Aydınlatın bu konuları lütfen.

KARTAL KENT KONSEYİ TEKRAR SEÇİME GİTMELİDİR!

Kartal Kent konseyi genel kurul toplantısına bireyler bizzat belediye başkanı imzalı davet edildi! Oysa ki Kent konseyi ciddi yetkileri olan, belediye güdümünde olmayan. Hesap sorma yetkileri olan bir kurum değil mi? 500 binin üzerinde nüfusu olan Kartal’ın Kent konseyi 50 kişiyle yapılır mı? Aldığımız bilgilere göre bazı delegeler Bu nasıl bir genel kuruldur diyerek, genel kurulun iptali için mahkeme yoluna gitmişler.

SİYASİLERİN ÜZERİNE SANKİ ÖLÜ TOPRAĞI ATILMIŞ!

Üzülerek seyrediyorum. İlçede ki bazı siyasi partilerin üzerine adeta ölü toprağı atılmışçasına uyuyorlar. Beyler kızmayın bana ama İlçe başkanlığı sadece haftada bir gün ilçe yönetimi, bir gün il yönetimi, cenazeye, düğüne gitmekten ibaret değildir. İktidar iktidarlığını yapacak, muhalefet de muhalefetliğini yapmak zorundadır. Kartal da bu kadar ciddi olaylar oluyor, sizler ne yaptınız, ne yapacaksınız? Kent konseyinden haberiniz var mı? Yoksa seçime bir iki ay kala çalışalım, sonra da yatalım aşağı diye mi siyaset yapıyorsunuz. Basınla yılda kaç kere bir araya geliyorsunuz? Lütfen çalışınız, iyi şeyler, güzel şeyler olsun diye çabalayınız. Lütfen diyerek rica ediyorum daha ne yapalım.

SAYIN BAŞKAN ÖZ SİZDEN EN AZ 50 HEYKEL VE DAHA ÇOK OTEL KİRALAMANIZI İSTİYORUZ.

Evet, Kartalımızın sevgili belediye başkanı sayın Öz, malumunuz! başarılı çalışmalarınızı yakından takip ediyoruz. En çok dikkat çeken hizmetleriniz; Bir heykelimiz vardı, On bir heykelimiz daha oldu! Yeter mi? Yetmez. Çağdaş ülkeler meydanlarında heykellerle anılırlar. Sizden daha çok heykel yaptırmanızı rica ediyorum. O kadar çok heykel yapalım ki her parka, her sokağa heykeller koyalım. Akın akın turist gelsin! bizim heykellerimizi görmek için. Nevşehir gibi tarihi bir yerden otel kiralamanız muhteşem bir fikirdi! Yeter mi? Yetmez.

Malazgirt’ten de otel kiralamanızı rica ediyoruz.

Biliyorsunuz Anadolu Selçuklu Hükümdarlığı’na ait kale ve kalıntılar var orada. Süper bir fikir değil mi? Ben Malazgirt doğumluyum, hemşerilerimiz de çok sevinir bu hizmetinize. Araştırma Yapalım Kartal’lı başka yerlerden de otel istiyorsa oralardan da kiralayalım. Kartal’ın parası çok nasıl olsa değil mi?

TAVSİYELERİMİZ ÇOKTUR.

Tavsiyelerimiz çoktur ama şimdilik bu kadar yeter. İlerleyen günlerde daha güzel tavsiyelerimizle görüşmek temennisiyle hoşçakalın…

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2011, 07:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17