NAİLE ÖZTÜRK " Diyet borcunu ödeyenler olsa olsa birilerinin marabası ve kalemşörü olurlar.

 

NAİLE ÖZTÜRK

 

CHP KARTAL ÖRGÜTLENME VE ÖRGÜT YÖNETİMİNDEN  SORUMLU 

BAŞKAN YARDIMCISI NAİLE ÖZTÜRK'ÜN BASIN AÇIKLAMASI

KARTAL KAMUOYUNA;

14 Temmuz 2001 günü Kent34 gazetesinde Vural Dağtekin imzalı yayınlanan CHP Kartal İlçe Başkanı “Haydar Oğuz gereğini  ne zaman yapacak” başlığıyla yayınlanan haberin içinde  asılsız bir haberde adım geçmektedir.

Bu konuda Kartal’da yaşayan yurttaşlarla birlikte üyesi ve yöneticisi olduğum, her zaman bundan gurur duyduğum CHP Kartal üyelerini, CHP’ye gönül vermiş, referandumda ve genel seçimde gece gündüz demeden CHP’nin başarısı için çalışan bu konuda bana örgütten sorumlu başka yardımcısı olarak bu çalışmalarda sonsuz destek sunan her kesimden çalışma  arkadaşlarımı ve  CHP’ye gönül vermiş yurttaşlarımızı, Kartal kamuoyunu bilgilendirmeyi  bir sorumluluk olarak değerlendirdiğim için bu açıklamayı yapmayı görev bildim.

Peki bu asılsız haber nedir?
Genel seçim çalışmalarında ilçe başkanı Sayın Haydar Oğuz ile birlikte örgütten sorumlu başkan yardımcısı olarak benim ve belediye başkanı Sayın Altınok Öz ve danışmanlarının (Nizamettin  Zorgül,Ömer fethi Güler ,Özgür  Nas ) katıldığı genel seçim çalışmalarıyla ilgili toplantı yaptık. Bu toplantıda ilçe başkanı Sayın Haydar Oğuz’un  Sayın Belediye Başkanı Altınok ÖZ’e “Sizin çalışma biçiminiz seçim çalışma konseptimize uymuyor, çalışmalarımıza ya katılmayın ya da katılacaksanız belediyeden ve belediye çalışmalarından bahsetmeyin!” dediği yazılmaktadır.

Aklı selim bir insanın kendi belediyesinin yaptığı çalışmalardan “bahsetmeyin” demesi kadar düşüncesiz ve siyasi nezaketten bu kadar  uzak olması mümkün değildir. O toplantıda söylenen sözler bu şekilde değildir.  O toplantıda söylenen şey genel seçim çalışmalarına hız vermiş , genel seçim başarısına odaklanmış ilçe örgütü , mahalle birim başkanlarını ve çalışmalara motive olmuş Kartal CHP örgütünün dikkatini ve motivasyonunu yerel yönetim çalışmalarına ve tartışmalarına girmemesi örgütün genel seçime odaklanması için birlikte çalışma şeklinin nasıl olması gerektiği hususunda değerlendirmeler yapılmıştır. Bu konuda Sayın Belediye Başkanı Altınok ÖZ’ün ve siyasi danışmanlarının görüş ve önerileri alınmıştır.

Peki bu asılsız haberdeki açıklamaların amacı nedir? 

Bu noktaya nasıl gelinmiştir?

CHP ilçe örgütü ve birim başkanları, seçim çalışmalarını yürüten örgüt üyeleri seçim çalışmalarında yaşadıkları sıkıntılarını yönetim kurulu ile paylaştıkları bir toplantıda sayın belediye başkanının mahalle birim başkanlarını arayarak seçim irtibat bürolarında ilçe yönetiminin bilgisi olmadan belediye çalışmalarını, belediye başkan yardımcılarını yanına alarak anlattığını ve toplantıya katılan üyelerimizden ve halktan bu konuda tepkilerin olduğunu beyan ettiler.

Sayın belediye başkanının yaptığı toplantılarda genel seçimden hiç bahsetmediğini ve iki yıllık belediye çalışmalarını anlattığını yerel yönetimin bazı çalışmalarının halktan tepki aldığını söylediler.  Bununla birlikte birim başkanları bu seçimin yerel değil genel seçim olduğunu ve çalışmaların genel seçimi kazanacak bir şekilde yerel yönetimle birlikte yürütülmesi gerektiğini ilçe yönetimine bir öneri olarak sundular. Sayın belediye başkanı ve yerel yöneticilerinin iki kez yaptığı bu toplantılar sonucunda üyelerimiz arasında genel seçim çalışmaları ve başarısı değil, yerel yönetim tartışılmaya başlanmıştı.

Aynı sıkıntıları milletvekili adayları da ilçe başkanına ve ilçe yönetimine iletmişlerdir. Bunun üzerine İlçe Başkanı Haydar Oğuz ve örgütten sorumlu başkan yardımcısı olarak   belediye başkanı Sayın Altınok ÖZ’den randevu talep ederek belediye başkanı siyasi danışmanlarının da bulunduğu toplantıda bu tespitlerimizi Sayın Belediye Başkanı ve Altınok ÖZ’e ve siyasi danışmanlarına genel seçim çalışmaları hakkında bilgilerimizi ve tespitlerimizi ilettik. Birlikte genel seçim çalışmalarıyla ilgili yapmamız gereken tüm  önerilerimizi sunduk.

Bu toplantıda seçim çalışmalarının aslen ilçe başkanı başkanlığında, ilçe yönetim kurulu ve danışma kurulu üyelerinin katıldığı bir toplantıda (Sayın Belediye Başkanı da davetliydi, işlerinin yoğunluğu nedeniyle katılamadığı toplantıya siyasi danışmanları katılmışlardır.) Bir yürütme kurulunun seçildiğini ve bu yürütme kurulu kararlarının ilçe yönetim kurulunca onaylanarak bir seçim çalışma programı oluşturulduğunu anlattık. Ve sayın belediye başkanı da zamanı oldukça bu program dahilinde seçim çalışmalarına katılmasını kendisinden talep ettik.

Sayın belediye başkanımızın çalışma programına katılması halinde Kartal seçmeni ve CHP örgütü içerisinde bir bütünlüğün oluşacağını ve bu bütünlüğün CHP Kartal örgütünde yeni bir sinerji ve motivasyon yaratacağını Sayın Belediye Başkanı’na anlattık.

İlçe başkanı ile bu toplantıda sayın belediye başkanına ve siyasi danışmanlarına seçimde Kartal’da başarı kazanmak için yukarıdaki önerilerin haricinde de  daha farklı önerilerle de  gittiğimiz halde, hangi amaçla kimler tarafından söylendiği bence bilinen, o toplantıda söylenen sözleri çarpıtarak medyaya bugün ne amaçla servis edildiği bence manidardır.

Bu haberdeki asıl amaç bence şudur:
Göreve geldiğimiz günden bu yana ilçe yönetimine mesafeli duran bu anlayışın amacı Cumhuriyet Halk Partisi’ni ve Kartal İlçe Örgütü’nü kamuoyunda tartıştırmaktır, Chp Kartal İlçe Örgütü’nde birliğin sağlanamadığı ilçe örgütünün birlikteliğini bozarak zafiyete düşürmektir. 
Referandum ve genel seçim çalışmalarında ilçe örgütü ve yerel yönetim bütün iyi niyetli çalışmalarımıza rağmen uyum içerisinde çalışamadı veya yerel yönetim ilçe örgütüyle çalışmak istemedi. Bunun nedeni kendilerinin istemediği ve genel merkezden atanan yönetimimizi birilerinin payandası olarak gören yerel yöneticilerdir.

İlçe yönetimi olarak iyi niyetli çabalarımıza rağmen belediye başkanını ilçe örgütü çalışmalarına ve yerel yöneticileri ilçe örgütünün çalışmalarına katamadık. Bunun nedeni biz veya Kartal ilçe örgütü değildir. Yerel yöneticilerin kendi başına buyruk bir çalışma tarzını benimsemeleridir. Bu da CHP ilçe örgütü ve üyeleriyle sanki yerel yöneticiler arasında sürekli bir çekişme varmış gibi sürekli medya üzerinden tartışılmakta, belediye çalışmalarını ilçe örgütü engelliyormuş havası yaratmaktadır.

Kendisinden olmayan kendisi gibi düşünmeyen herkesi kendine rakip olarak gören anlayış bugün kendini hata ve yanlışlarından kurtarmak için ilçe yönetimini hedef göstermeye çalışmaktadır. Çünkü ilçe yönetimi hiçbir zaman hiçbir kimse adına taraf olmadı ve yanlışların üzerine gitti. Bunu yaparken de “kol kırılır yen içinde kalır” mantığıyla hiçbir tartışmayı dışarı sızdırmadı ve medyaya malzeme yapmadı.

Bir ayını doldurmadan referandum çalışmalarına başlayan yönetimimiz bu yoğun çalışmanın içerisinde yerel yöneticileri ile birlikte sokağa çıkıp çalışma yapamadı. Aynı tutum ve davranış genel seçimlerde de görüldü.

İki yıldır Kartal’da görev yapan yerel yöneticiler ne zaman örgütle çalışıp hesap verdiler ki? Bugün gelinen noktada genel seçimlerdeki başarısızlığı ilçe örgütünün üzerine yıkarak sorumluluktan kaçarak seçim yenilgisinden kurtulmaya çalışıyorlar.

Referandum çalışmaları sırasında tatilde, genel seçim çalışmalarında izinde olan bir anlayışın bugün başarı ve başarısızlığı neye göre sorguladığını merak ediyorum.

Son  sözümde Kartal  ilçe  örgütünü  birilerinin  marabası  olarak  değerlendiren  köşe  yazarına. Ben  yaşamım  boyunca  kimsenin marabası  olmadım. Doğru  bildiğimi  her  zaman  her yerde söyledim ve söylemeye  devam edeceğim. Çünkü  kimseye  diyet  borcum  yok ki  ödeyeyim.

Diyet borcu  olan,  asılsız  yalan  yanlış  şeyler  söyleyenler  diyet  borcunu ödeyenler olsa  olsa birilerinin marabası  ve kalemşörü  olurlar.

SAYGILARIMLA,

NAİLE    ÖZTÜRK

ÖRGÜTLENME VE ÖRGÜT YÖNETİMİNDEN  SORUMLU 

BAŞKAN   YARDIMCISI

                                                                                                                                                                                           
                                                                                                               

 

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2011, 15:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17