Besim Durmuş "pozisyonları değerlendiremedik, gereksiz bir maç kaybettik."

Besim Durmuş

Akhisar Belediyespor karşılaşması sonrasında basın mensuplarının karşısına geçen Kartalspor teknik direktörü Besim Durmuş “Eşit şartlarda yarışmak istiyoruz” dedi.

Durmuş; “Bugün istemediğimiz ve beklemediğimiz bir sonuçla karşı karşıya kaldık. Geçen hafta Boluspor deplasmanında 90+4. Dakika iyi oynadığımız bir maçı kaybetmiştik.

İç saha da kazanmamız gereken bir maçta aynı istek, aynı tempo ve aynı tavırla mücadele ettik. Kazandığımız pozisyonlar, ürettiğimiz ataklar var fakat sonuç alamadık. Oyunun başından sonuna kadar oyunun hakimiyeti Kartalspor’daydı.

Kulübümüzün sezon başından beri hem yarışan, hem gelişmeyi hedef alan bir misyonu üstlenmiş yapısı vardı. Biz her yerde, her saha da ve her takıma karşı kendi oyun felsefemizi ortaya koymaya çalışıyoruz. İç saha, dış saha fark etmiyor ama maalesef bazen istediğimiz şeyler kendi inisiyatifimizin dışına çıkıyor.

Bugün de 90+5. Dakika da düşerken zahmet çeken, faul bile verilmeyecek pozisyonda çalınan penaltı düdüğü ile mağlup olduk.

70. dakika dan sonra topun peşine 3-4 kişi koşan, kazanmak için yapabileceğinin en iyisini yapan bir Kartalspor vardı. Ama girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik, gereksiz bir maç kaybettik. En kötü berabere bitecek bir karşılaşmaydı. Maalesef kamuoyunun gördüğü şekilde mağlup olduk.

Kazanan taraf tabii ki haklı, kimsenin emeğine saygısızlık etmek istemem. Biz olumlu ve pozitif futbolumuzu oynamaya devam edeceğiz.

Kartalspor geçmişte Türk futboluna kazandırdığı oyuncularla, bugün kart görmeden fair play çerçevesinde olumlu futbol oynamaya çalışan bir takım ama maalesef çokta rağbet görmüyor.

İnsanlara zevk verirken, hem yarışalım istiyoruz, hem gelişelim istiyoruz ama bu çerçevede beklentimize cevap alamıyoruz. Her zaman başka şeyler işin içine giriyor. Ben teknik adam olarak sarı ve kırmızı kartlar konusunda hakemle problemi olmayan birisiyim fakat yaşadığımız olaylar futbolcularımızı ve bizleri oldukça etkiliyor. Bundan sonra daha özenli, emeğimizin karşılığını alacağımız eşit şartlarda yarışmak istiyoruz.” dedi.

Basın mensuplarının genç yeteneklerin daha fazla dakika alması konusunda sorduğu soruya “Biz yarışırken öncelikle kendimizi ifade edelim istedik, bunu da başardık. Olumlu futbolu, her saha ve takıma karşı tavır koyan yapımız var, bunu alışkanlık haline dönüştürdükten sonra kendi altyapımızdan gelen yetenekli oyuncularımızı kazanan bir davranışın içerisine küçük küçük koyarak, yükü taşıyabilecekleri yerde kendilerini kaybetmeden kazanmak istiyoruz. Bugün 93 doğumlu Ersel oyuna girdi, daha önce yine 93 doğumlu Ethem beş maç forma giydi. Savaş ve Okan’da var. Az önce belirtmeye çalıştığım bir nokta vardı. Kartalspor’un bir misyonu var, Türk futboluna hizmet eden ailenin insanlarının bize sahip çıkması lazım.” Cevabını verdi.

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2011, 05:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17