Peygamber Sevdalılarından “Ezbere Hadis Okuma Yarışması”

Kartal Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin her yıl geleneksel hale getirdiği hadis yarışmasında öğrenciler performanslarıyla velileri gururlandırıyor.

Peygamber Sevdalılarından “Ezbere Hadis Okuma Yarışması”
 Kartal Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi'nce düzenlenen "Ezbere Hadis Okuma" yarışması Pazar günü gerçekleştirildi.

 

Programa Kartal Kaymakamı Cemil Aksak, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz, Eğitim Bir-Sen 4 No.lu Şube başkanı Talat Yavuz, Ak Parti Kartal ilçe başkan yardımcıları ve milletvekili adayları, ilçede ki okul müdürleri, Kartal Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenleri, öğrencileri ve öğrenci velileri katıldı.

 

Lisenin konferans salonunda düzenlenen yarışma, İstiklal Marşı'nın okunmasının ve saygı duruşunun ardından başladı.

 

Kabe-i Muazzama müezzinlerinden Ahmed Yunus Hoca'nın Kuran-ı Kerim okuduğu yarışmada, 20 öğrenci yarıştı.

 

Daha önce ön elemeleri yapılan yarışmanın finalinde 20 öğrenci, hadislerin hem Arapça hem de Türkçe mealini ezbere okuyarak dereceye girmeye çalıştı.

 

Finale kalanlar umre ziyaretiyle ödüllendirildi, yarışmaya katılan tüm öğrencilere de birer çeyrek Altın verildi.

 

Ahmed Yunus Hoca da Hazreti Muhammed'in bütün alemlerin rahmeti olarak gönderildiğini belirterek, "Rabbimiz onu bir rehber olarak gönderdi. Bizler de onun yolunda ilerlemekteyiz, hadisleriyle yaşamaktayız. Hadislerini doğru anlamalı ve hayatımızda prensip edinmeliyiz. Allah, hepimize Peygamberimizle cennette buluşmayı nasip etsin" ifadelerini kullandı.

 

Düzenlenen programda yarışmacılar en az 40, en yüksek 601 hadisi şerifi, hem Arapça hem de Türkçe açıklamasıyla ezberlediler. Öğrenciler performansları izleyenleri etkilediler.


Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdür Bekir Akman; "Asıl amacımız bir yarışma tertiplemek değil, böyle bir yarışma ile öğrencilerimizin Hz. Muhammed'in o yüce ve insanların en hayırlısının ağzından konuşmalarını sağlamak ve onun yaşam stratejisini kendi hayatlarına tatbik etmelerine vesile olmaktır. Yarışmada dereceye giren ve hadisleri ezberleyen öğrencilerimizin çoğunun kız öğrenci olması da ayrıca bir mutluluk. Dilerim ki bu okuldan mezun olan ve bu kadar çok hadisi ezberleyip kendi hayatlarına tatbik etmelerini dilediğimiz öğrencilerimizin topluma hayırlı eğitimli ve bilinçli birer anne olmalarını sağlamaktır. Yaşadığımız toplum ancak bilinçli Eğitimli Anne ve Babaların çok olmasıyla huzura ve refah kavuşacaktır." dedi.


Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz "Öğrencilerimizin bu kadar çok hadisi ezberlemesi çok güzel. Bu hadisleri inşallah sadece ezberlerinde değil, ilerde yaşamlarına da uygularlar" dedi.

 

Programda konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ise "burada bulunmaktan büyük onur duyuyorum. Ben bir İmam hatip mezunu değilim ama aslında İmam hatiplilerle özel bir bağım var. Çünkü ben onların eniştesiyim, eşim bir imam Hatip mezunu. Bu vesile ile dereceye giren kardeşlerimiz başta olmak üzere diğer tüm öğrencileri, velileri ve Okul Müdür, Öğretmenleri canı gönülden tebrik ediyorum. Dereceye giren öğrencileri ve Müdür beyin tayin edeceği öğrencileri ise umreye göndermekte bizim görevimiz olsun." Diyerek 20 öğrenciye umre hediye etti.


Programda daha sonra dereceye giren öğrencilere Başkan Şadi yazıcı Kartal İlçe Kaymakamı ve davete katılına protokol tarafından hediyeleri takdim edildi.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2015, 17:46

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17