Bilal Duran, "Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşuyuz."

Basın dostu Eğitim-Bir-Sen 4 No.lu Şubesi, gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.

Bilal Duran, "Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşuyuz."

Eğitim-Bir-Sen 4 No.lu Şubesi “Çalışan Gazeteciler Günü” Buluşmasını gerçekleştirdi.
 
Eğitim camiasının özlük ve özgürlük mücadelesini veren, Türkiye’nin en büyük emek hareketi ve sendikası olan Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 nolu şubesi “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” münasebetiyle yerelde ve ulusalda çalışan basın mensupları ile bir araya geldi.
 
Programa Eğitim-Bir- Sen İstanbul 4 Nolu Şube Başkanı Bilal Duran, yerelde ve ulusalda çalılan basın mensupları,  şube yönetimi, ilçe temsilcileri katıldı.
 
Açılış konuşmasını Basın ve İletişimden sorumlu şube başkan yardımcısı Emre Şahin gerçekleştirdi.

Şahin “ Eğitim öğretim yılının başında planlama, Ocak ayında “Çalışan Gazeteciler Günü” ve eğitim öğretim yılının sonunda değerlendirme olmak üzere Basın Mensuplarıyla yılda en az üç sefer toplanıyoruz ve bunu geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz. Doğru haber peşinde ter akıtan, cesur ve ilkeli haberlere imza atan kıymetli basın emekçileriyle işbirliği içinde olmaktan, paydaş olarak çalışmaktan mutluluk duyuyoruz. Katılımınız için teşekkür ederiz, hoşgeldiniz sefalar getirdiniz.” Dedi.
 
Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 Nolu Şube Başkanı Bilal Duran “Öncelikle katılımınızdan dolayı çok teşekkürler. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününüz kutlu olsun. Aynı gün birçok program olduğunu öngördüğümüz için bir hafta sonra sizlerle bir araya geldik. Gündemimizde yakın zamanda ülkemiz için canını vermiş Şehitlerimiz var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize baş sağlığı diliyoruz” dedi.
 
“Öğretmenler odalarında gündem müfredatının değiştirilmesi, yönetici atama yönetmeliği ve öğretmenlik meslek kanunu var. Milli Eğitim Bakanlığı Müfredatının sadeleştirilmesi, sınıf tekrarının geri getirilmesi gibi olumlu değişikliklerini destekliyoruz. Yakın tarihte Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen Öğretmenlik Meslek Kanunu için de görüşlerimizi Bakanlığa bildirdik. Öğretmenlerimizin lehine değişiklikler yapılarak bir kanun çıkmasını bekliyoruz.”  Diye sözlerine devam etti.
 
“Büyükşehirlerde yaşamanın zorluklarını iyi biliyoruz. Öğretmenlerimiz ve memurlara yönelik kira yardımı talebimiz var. Büyükşehirlerden Anadolu’ya en fazla tayin bu sene istendi. Yılbaşında maaşlara gelen zam bir nebze rahatlatsa da alım gücünü korumak ve enflasyona yenilmemek hedefinde olmak gerekir.” Diyen Duran” Şube alanında bulunan ilçelerin (Adalar-Kartal-Maltepe-Pendik-Sultanbeyli-Tuzla) tamamında yetkili sendikayız ve üye sayımızı artırmaya yönelik çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.” Dedi.
 
Basın Mensuplarıyla çalışmaya çok önem veriyoruz diyen Bilal Duran, "Bu önemli günde katılımınızdan dolayı teşekkür ediyor ve çalışmalarınızda başarılar diliyoruz. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüz Kutlu Olsun." diyerek sözlerini noktaladı.

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2024, 16:26

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17