Sizin Gazeteniz İlçem Gazetesi 13 yaşını şanına yakışır şekilde kutladı.

İlçem Gazetesi'nin 13. Kuruluş yıl dönümünde “Pırlanta Adamlar” ödülleri, sahiplerini buldu.

Sizin Gazeteniz İlçem Gazetesi 13 yaşını şanına yakışır şekilde kutladı.
banner46

İstanbul Anadolu Yakası'nın en güçlü gazetelerinden İlçem Gazetesi 13. Kuruluş Yıldönümünü Düzenlediği bir gece ile kutladı.

"İstanbul'da Farklı Fikirlerin Hoşgörü ile Buluştuğu Gazete" Sloganıyla yayım yapan İlçem Gazetesi, Kartal'ın protokolünü bir araya getirerek adeta gövde gösterisi yaptı.

Dragos Sport Tesisleri’nde düzenlenen programa Kartal Kaymakamı Cemil Aksak ve Kartal İlçe Emniyet Müdürü Efkan Korkmaz mazeretleri nedeniyle katılamadıklarını belirttiler. Programa Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza Aka, Kartal İlçe Müftüsü Mustafa Baytar, Kartal Kaymakamlık Vakfı Müdürü Hüseyin Özkul, Eğitim-Bir-Sen 4 No.lu Şube Başkanı Talat Yavuz, Ak Parti Kartal İlçe Başkanı Mehdi Akman ve Yönetim Kurulu, MHP Kartal İlçe Başkanı H. Metin Özüpek, İyi Parti Kartal İlçe Teşkilattan sorumlu Başkan Yardımcısı Mukadder Gürcan, İBB Meclis Üyeleri Ebubekir Taşyürek, Mimar Hüseyin Karakaya, Kartal Belediye Meclis Üyeleri Bayram Yöndem, Haydar Göksoy, Metin Bektaş, Kubilay Salihvatandaş, Yunus Fırat Aydın, Kartal Polis Hizmetlerini güçlendirme Derneği Başkanı Şenol Yondemir, Kartal Belediyesi Eski Belediye Başkan Yardımcıları Ali Haydar Süslü ve İbrahim Doğan, Yeşilay Kartal Şubesi adına Başkan Hülya Beyazıt Göbeloğlu, Atalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Adem Beker, Kaynarca Esnaf Kefaret Kooperatifi Başkanı Hüsamettin Elçi, Trabzon ve Çaykaralılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İlker Bakioğlu, Trabzon ve Çaykaralılar Derneği eski başkanı Adem Yıldız, yönetim kurulu üyesi Fatih Kaya ve Kadın kolları, Kartal mahalle Muhtarları Recep Elvan, Miktat Gürsel, Zeki Dağ, Soner Eker, Erol Yurdakul, Ünal Özuğurlu, Kartal Adalar Kooperatif Başkanı Hamit Çiftçi, Beyazay Kartal Derneği Başkan Vekili Deniz Özbek, Kartal Dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Çetinkaya, İstanbul Yörük ve Türkmen Derneği Başkanı Faruk Şahin ve yönetim Kurulu üyesi Erkan Arısoy, Kartal Kültür Kardeşliği Platformu Genel Başkanı Ömer İÇMELİ, Altınordu Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Erkubilay, Sırat Platformu yönetim kurulu üyeleri, Vera Hastanesi Müdürü Turgut Çevik, Mühendis Ömer Ayzid, İş adamları Aydın Kaya, Erdoğan Güneşer, Zeki Bayındır, Yılmaz Bozyiğit, Hamit Beyazıt, Salih Toprak, Adem Gökçe, Salih Kızıl, Abdullah Beytekin, Şakir Şenli, Ertuğrul Berki, Yavuz İçmeli, DSP Kartal Eski İlçe Başkanı İlhan Güzelgün, Kartal Belediye Başkan adayı Ali Turabi Artuç, Bilecikliler Dernek Başkanı Oktay Tepe, Kartal Erzurumlular Dernek Başkanı Kenan Albayrak, Soğanlık Spor Kulübü Başkanı Bayram Zorgül, Avukat Yücel Ortak, Kıbrıs Şehitleri Cami İmamı Zülfükar Tunç, Kartal Berberler ve Kuaförler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Bey, İtfaiye Memuru Erol Polathan, Ak Parti Yukarı Mahalle Başkanı Mert Gerbağa, Ak Parti Yunus Mahalle Seçim işleri Başkanı İsmet Çelik, Kartal Gazetesi Sahibi Kenan Gülerci, Yenisöz Gazetesi sahibi Müslüm İnan, Bilecikliler Dernek Üyesi Halil Çakmak, İstanbul Folklor Eğitim Merkezi (İFEM) katıldı.

Gecenin Sunuculuğunu ünlü şair Murat Çakır yaptı. Çakır'ın gecede Aytekin Yaşar için özel yazdığı şiiri büyük beğeni gördü ve coşkuyla alışlandı.

İşte Murat Çakır’ın yazdığı o şiir;

Ne gecesi belli nede gündüzü,

İlçemin dilidir Aytekin Yaşar.

Doğrudan yanadır gülüyor yüzü,

İlçemin gülüdür Aytekin Yaşar

***

Sırtında çok ağır yükler taşıyor,

Güncel doğru haber için koşuyor,

Nice zorlukları bir bir aşıyor,

İlçemin selidir Aytekin yaşar

***

Fakirin cebinden çalanı yazar, 

Zamlarla vergiyle alanı yazar,

Yalanı dolanı talanı yazar,

İlçemin balıdır Aytekin Yaşar

***

Haksızlık karşısında dik duruyor,

Çalandan çekinmez hesap soruyor, 

Doğruya haklıya değer veriyor,

İlçemin dalıdır Aytekin Yaşar.

Gazeteciliğin hakkını vermeye çalıştım.

Çakır’ın büyük beğeni gören şiirinden sonra yayınlanan kısa bir Çanakkale 15’liler sinevizyon görüntüsü salonda bulunanlara duygu dolu anlar yaşattı. Sinevizyon görüntüsünden sonra günün anlamına binaen konuşan Aytekin Yaşar “Şöyle bir bakıyorum da 13 yıl olmuş. 13 yıl önce doğan bebekler bugün 13 yaşında erken birer genç şu anda. 13 yılda 150 sayı çıktık. Gazeteciliğin hakkını vermek için elimizden geleni var gücümüzle yaptık. Her ayın 6 saatini Kartal Belediye Meclisi’nde geçirdik. Bu da yılda 72 saat demek. Yani yaklaşık olarak bir yılın 6 gününü mecliste geçirip kamuoyunu bilgilendirmeye gelişmeler konusunda aydınlatmaya çalıştık. Neden gazeteci oldum? Müsaadenizle bu soruyu cevaplamak istiyorum.

Halkımızı kazıklayanlara dur diyorum.

Demin izlediğiniz Çanakkale’de yurdumuzu işgal etmek isteyen, bayrağımızı indirmek, ezanımızı dindirmek isteyen İngilizler ‘DUR YOLCU” Diyen o 15 liler var ya, işte onlara layık olmak için gazeteci oldum. Yaklaşık yüz yıl geçti Çanakkale harbinden bu zamana kadar. Bu gün biz burada huzur içinde bir arada isek o 15 lilere borçluyuz. Yurdumuzda ciddi anlamda ahlaki çöküntü yaşıyoruz. Gözünü rant bürüyenler halkımızı bizleri kazıklamak, aldatmak istiyorlar. İşte bizde bunlara Dur Yolcu Diyoruz. Müsaadenizle birkaç haberimizden bahsetmek istiyorum. Bir amcamız ‘Evladım falanca market kazıklıyor! Neden haber yapmıyorsun’ dedi. Bunun üzerine harekete geçtim. O markete gidip ürünlerin etiketlerinin resimlerini çektim ve ofisimde oturup saatlerce hesapladım. Hakikaten kazıklıyorlarmış. Gittim marketin bir şubesine kazıkladıkları ürünlerden seçerek alıp halkımız için bile bile kazıklandım. Fişimi aldım. İnkâr ederler diyerekten, kredi kartıyla alış veriş yapıp ekstreyi de delil olarak aldım. Yine inkâr ederler diye birde o ürünleri videoya çektim. Sonra gittim O marketler zincirinin başka şubelerinden de aynı şekilde alışveriş yapıp kazıklandım ve haberi yaptım. Niye yaptım? Çünkü Ecdadımız Dur Yolcu dediler işgalcilere. Bende Halkımızı kazıklayanlara dur diyorum.

Benim derdim ne İsa’ya yaranmak, ne de Musa’ya yaranmak.

Tabii kolay değil bu meslek. Ambargolar uyguladılar gazetemize. Ekonomik ambargolar, psikolojik ambargolar, tehditler vs. Bunlar bizi yıldırmadı, yıldırmayacakta. Sözlerimi geçen gün yaşadığım bir sohbet konusu ile sonlandırmak istiyorum. Geçenlerde üç, dört arkadaş bir yerde sohbet ediyorduk. Arkadaşımızın bir bana dedi ki, ‘Safını belli etmen lazım. Sen bu şekilde gidersen, ne İsa’ya yaranırsın ne de Musa’ya yaranırsın!’ dedi. Bende dedim ki; Benim derdim ne İsa’ya yaranmak, ne de Musa’ya yaranmak. Benim derdim, İsa’nın da Musa’nın da Rabbine yaranmaktır. O yüzden benim safım belli dedim. Gecemize tekrar hoş geldiniz, onur verdiniz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

Pırlanta Adamlar” ödülleri sahiplerini buldu.

13. Kuruluş yıldönümünü kutlayan İlçem Gazetesi, “Pırlanta Adamlar” ödülü kapsamında yılın en başarılı Hem şehri derneği plaketini Trabzon ve Çaykaralılar Derneği'ne verdi. Plaketi Trabzon ve Çaykaralılar Derneği Yönetimi adına Yönetim Kurulu Üyesi İlker Bakioğlu oldu. Bakioğlu'na plaketi Kartal Kültür Kardeşliği Platformu Genel Başkanı Ömer İÇMELİ takdim etti. Yılın en başarılı Platformu olarak ta SIRAT PLATFORMU’na plaket verildi. Sırat Platformu Başkanı Haydar Göksoy ve gençlerden oluşan yönetim kurulu plaketlerini Ak Parti Kartal İlçe Başkanı Mehdi Akman’dan aldılar. Yılın en başarılı okulu da Atalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu. Atalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin plaketini Okul Müdürü Adem Beker, Kartal Polis Hizmetlerini güçlendirme Derneği Başkanı Şenol Yondemir’den aldı. Yılın en başarılı Cemiyeti ödülünü Yeşilay Kartal Şubesi adına Başkan Hülya Beyazıt Göbeloğlu, İstanbul Yörük ve Türkmen Derneği Başkanı Faruk Şahinden aldı. Yılın en başarılı engelli Derneği ödülünü Beyazay Kartal Şubesi Başkanı Aydın Yavuz adına yönetim kurulu üyesi Deniz Özbek, İBB Meclis Üyesi Mimar Hüseyin Karakaya’dan aldı. Yılın en başarılı Muhtarı ödülünü Orhantepe Mahalle Muhtarı Zeki Dağ aldı. Zeki Dağ’ın plaketini İBB Meclis Üyesi Ebubekir Taşyürek takdim etti. Yılın en hayırlı Memuru Ödülünü Kıbrıs Şehitleri Cami İmamı Zülfükar Tunç aldı. Zülfükar Tunç’un Plaketini Vera Hastanesi Müdürü Turgut Çevik takdim etti.

Gecenin sonunda İstanbul Folklor Eğitim Merkezi (İFEM) oyuncularının muhteşem gösterisi adeta nefes kesti.

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2018, 00:41

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17