Gezi Parkı şiddetçilerinin millete faturası yüksek oldu

Gezi Parkı protestolarında şiddete yönelen göstericilerin geride bıraktıkları fatura ağır oldu.

Gezi Parkı şiddetçilerinin millete faturası yüksek oldu

Gezi Parkı eylemlerinin şiddete dönüşmesiyle 1’i polis 4 vatandaş öldü. 45 ambulans, 90 belediye otobüsü, 214 özel araç ve 240 polis aracı tahrip edildi. 58 kamu binası ve 337 işyeri zarar gördü.



Ağaçların kesilmesi ve Topçu Kışlası yapımına karşı başlatılan ancak şiddet olaylarına dönen Gezi eylemlerinin bilançosu çıkarıldı. 1'i polis 4 vatandaşın hayatını kaybettiği olayların maddi zararı ise yaklaşık 140 milyon lira.



Bugün gazetesinden Kamil Elibol'un haberine göre İçişleri Bakanlığı, ülke genelinde gerçekleşen Gezi Parkı eylemlerinin yol açtığı zararın envanterini çıkardı. 1 polis ile 3 vatandaşın ölümüyle sonuçlanan protesto gösterilerinde 21 günde yaklaşık 140 milyon liralık zarar meydana geldi.


Bakanlık raporunda, şiddet eylemlerinin yoğunlaştığı 16 il ön plana çıktı. Maddi zarar en fazla; İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Artvin, Bursa, Edirne, Eskişehir, Hatay, Kocaeli,Mersin, Samsun, Kayseri, Manisa ve Tunceli'de görüldü. 140 milyon liralık toplam zararın yüzde 90'ının bu illerde meydana geldiğine dikkat çekildi.




Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2013, 12:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17