Aydınevler Mahallesi sakinleri tapularına kavuşma sevinci yaşadılar

Aydınevler Mahallesi’nin tapu mağduru sakinleri, yıllardır çözülemeyen tapu sorununda mutlu sona kavuşmanın sevincini yaşıyor.

Aydınevler Mahallesi sakinleri tapularına kavuşma sevinci yaşadılar

Dört yüz yirmi yedi tapu sahibinin sorununu çözen Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, halkının haklı istekleri doğrultusunda çözüm üretmeye ve hizmet vermeye devam edeceğini söyledi.

Tapularına kavuşan hak sahipleri için Aydınevler Mahallesi Çobanlarderesi Cami’nde tapu teslim töreni düzenlendi. Törene İstanbul birinci bölge milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, belediye başkan yardımcıları, müdürler, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Törende konuşan Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, 1996’dan beri çözülemeyen tapu sorununun çözüm sürecini mahalle sakinleriyle paylaştı.


“Siz sabrettiniz, biz özveriyle çalıştık; sonuç mutlu son”


Maltepe Belediye Başkanı Zengin, konuşmasında, “Bugün çok önemli bir gün. Bu önemli güne kadar gelinen süreci özetlemek gerekirse bu gecikmelerin temelinde yatan bizim öngöremediğimiz mevzuat hazretleridir. Bildiğiniz gibi Aydınevler ikinci etap bölgemiz sorunlu bir bölgeydi.1996 yılında başlayan imar planları Milli Savunma Bakanlığı tarafından dava edilmişti, 2008’de başlayan ve bizim noktayı koyduğumuz 2010 tarihinde imar uygulamalarına başladık.

Tapusu olması gereken ancak tapusu olmayan yerler vardı. İmar uygulama planları Belediye’ye, Milli Emlak’a, vatandaşa ait yerler bir karmaşa içindeydi. On sekiz uygulaması denen imar uygulamasıyla başladık. İmar uygulamasını onay için İBB meclisine sunduk. Üç kez iade edildi. Bu zaman kaybı bundan kaynaklandı. Sonuçta bir yıl önce İBB’ye gönderdik ve İBB onayladıktan sonra 2013 Mayıs’ta Tapu’ya gönderdik, sevgili tapu kadastro müdürüne ve ekibine teşekkür ediyorum, çünkü İBB’nin kaybettirdiği 1,5 yılı en kısa sürede çözdü. Sizi sabrınızdan dolayı alkışlıyorum. Bu konuda ellerinden geleni yapan başta planlama müdürümüz Aliye Şengül ve ekibime de teşekkür ediyorum.

Tapuyu hak eden dostlarımız zaten iki haftadır belgelerini getirdikçe elli tane verdik. Bugün sembolik olarak vereceğiz. Toplamda 427 hak sahibi tapularını alacaklar.” dedi.


“On dönüm araziyi halkımızla bölüşeceğiz”


Aydınevler mahallesinde hiç kimsenin tapusuz kalmayacağını belirten Başkan Zengin, “Tapu tahsisi olan tapusuz vatandaşlarımız için on dönüm araziyi halkımızla bölüşeceğiz, hisselerimizi vererek tapularını vereceğiz; bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bizim yapmak istediklerimiz bize verdiğiniz güven ışığı altında açıktır, şeffaftır. Biz diyoruz ki; bizden kaynaklanmayan gecikme için özeleştirimizi yaptık. Burada bu işlemi yaparken adım adım takip ettim, her hafta ekibimizle konuşuyoruz. Bunun için özveriyle çalıştı arkadaşlarımız, sizler de sabırla beklediniz. Sizler bize bir ailenin bireyi olarak, bizi bir baba olarak görüp belgelerinizle geldiğinizde, biz de babalık görevini yapacağız.


“Yüreğim sizin yanınızda”


Burada Milli Emlak’a ayrılan bir bölüm var. Verirler mi, vermezler mi zaman içinde göreceğiz. Ama şu temel görüşten ayrılmayalım; burada tapusuz kimse kalmayacak. Sosyal demokrat halkçı belediye olarak vatandaşımıza verdiğimiz olanaklarla vatandaşımızın kendi rantını başkasının almasına izin vermeyiz. Bunlar bizim size lütfumuz değil, sizin yıllardır yoksulluk içinde özveriyle yaptığınız birikimleri sağlamak sosyal belediyecilik anlayışımızın gereğidir. Yüreğim sizin yanınızda, sizler de bana sordunuz, sabrettiniz, güvendiniz ve bugüne geldik, mutlu sonuca ulaştık. Hepinize hayırlı olsun. Bu arada bugün bir araya geldiğimiz ve 1992’de yapılan camimizin minaresi yok, en kısa zamanda minaresini yaparak camimizi de tamamlayacağız.” diye konuştu.


“Yirmi yıllık çile bitti”


Aydınevler Mahallesi muhtarı Sabri Soydal, büyük sıkıntılar çeken tapu mağduru vatandaşların çilesine bir son veren Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin’e mahalle sakinleri adına teşekkür etti. Soydal, konuşmasında, “Yirmi yılı aşkın süredir çile çektik, umutlarımız bitmişti tam o sırada başkanın düğmeye basmasıyla beraber suya düşen hayallerimiz işte bugün burada mutlu sona kavuştu. Bu şölenin oluşmasında başta Sayın Belediye Başkanımız olmak üzere; belediye başkan yardımcılarımıza, planlama müdürümüze ve tüm emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.” dedi.


Maltepe Belediyesi ilk beşte”


Sabri Soydal, dört yıl içinde verilen belediye hizmetlerinden ötürü de teşekkür ederek, “2009 seçimlerinden bu yana Sayın Belediye Başkamız dört yıl içinde çok güzel hizmetler yaptı. Maltepe’mizde olmazsa olmaz projelere imza atıldı, Altın Kart, Cumhuriyet Eğitim Merkezi, öğrenci yurdumuz, Esenkent imar planları, parkların yapılması, Aile Sağlığı Merkezlerinin açılması, kapalı spor kompleksinin açılması ve sayamayacağım birçok hizmet yapıldı. Bizim belediyemiz hem halkına hem muhtarlarına verdiği hizmetlerle İstanbul genelinde ilk beşin içinde yerini almıştır, beni çok mutlu etti, gururlandırdı. Mahallemize de baktığımda Altmışlar Sitesi yanında 5 dönümlük alanda parkımız yapıldı, belediye garajımız vardı, park olmasını çok istemiştik. Burası da boşaltıldı ve Sayın Başkanımızın talimatıyla park çalışması devam ediyor. Oğuzhan Caddesi kapalıydı, açtıramamıştık ve şimdi o da hizmete girdi. Maltepe’deki okullarla beraber Aydınevler’de de okullara destek veriliyor, akıllı tahtaları dağıtıldı. Camilerimizin sorunlarını gidermek adına toplantılar yapıldı ve sorunlar çözülüyor. Sağlık ocağının yanında 1,5 dönüm araziye park yapılacak. İmar planları ve tapulara gelirsek, bugün bunun da mutluluğunu yaşıyoruz. Sayın Belediye Başkanımıza Sonsuz teşekkürler ediyorum, bundan sonraki dönemde de bizlere daha güzel hizmetleri olacaktır. Kaliteli bir Maltepe için hizmet veren ekibine de teşekkür ediyorum. Sayın milletvekilimiz Kadir Gökmen Öğüt de farklı bir milletvekilliği yapıyor, verdiği önergelerden ve halkın yanında olmasından dolayı kendisine de teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 

“Halkla belediye bir arada olunca sorun çözülüyor”


İstanbul birinci bölge milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, tapu sevinci yaşayan vatandaşların mutluluğunu paylaştığını belirterek, “İlk seçim çalışmama bu mahallede başlamıştım, sağ olun var olun, o günden beri bağrınıza bastınız. Maltepe Belediye Başkanı Sayın Prof. Dr. Mustafa Zengin’e, ekibine ve muhtarımıza teşekkür etmek istedim. İstanbul’da tapu sorunu çok sıkıntılı. Halkla belediye bir arada olduktan sonra çözülüyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Sembolik olarak on bir kişinin tapu aldığı törende, mahalle muhtarı Sami Soydal, mahalle sakinleri adına Başkan Zengin’e teşekkür plaketi takdim etti. Belgeleri hazır olan hak sahiplerinin tapularını Maltepe Belediyesi Planlama Müdürlüğü’nden almaya devam edeceklerini bildirildi.

 

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2013, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17